Kolehdit

OPKOn toiminnasta valtaosa rahoitetaan yksityishenkilöiden suorilla lahjoituksilla. Merkittävässä roolissa ovat myös jumalanpalveluksissa ja muissa tilaisuuksissa kerätyt kolehdit.

OPKOn opiskelija- ja koululaistyö on evankelis-luterilaisen kirkon suomenkielisissä hiippakunnissa suositeltuna kolehtikohteena.

Toimitamme mielellämme materiaalia toiminnan esittelemiseen tai kolehtipäätöksen tueksi. Lisäksi voimme pyrkiä saamaan opiskelijoita tai työntekijöitä esittelemään toimintaa tai avustamaan jumalanpalveluksissa. Materiaali- ja esittelypyynnöt toivomme mieluiten sähköpostilla osoitteeseen opko(at)opko.fi tai puhelimitse arkisin klo 9-16 numeroon (09) 612 9940.

Kolehtikohteena OPKOn voi esitellä esimerkiksi seuraavasti:

Suomen tulevaisuus on tämän päivän nuorten käsissä. OPKO eli Suomen Evankelisluterilainen Opiskelija- ja Koululaislähetys toimii nuorten, kirkon ja yhteiskunnan parhaaksi ympäri maata. Toimintamuotojamme ovat muun muassa opiskelija- ja nuortenillat, kurssit, raamattupiirit, Veritas Forum -yliopistotapahtumat sekä leirit.

Kutsumme nuoria ristin evankeliumin ääreen, kasvamaan ihmisinä ja kristittyinä. Kasvatamme nuorista seurakunnille työntekijöitä, luottamushenkilöitä ja aktiivisia seurakuntalaisia. Ohjaamme opintonsa päättäviä toimimaan paikallisseurakunnissaan.
Kiitos tuestasi heille!

Kolehtituottoja voi osoittaa tilillemme FI36 8000 1701 2961 14, BIC DABAFIHH.

Kolehdeille voi laittaa viestiksi kirkon tai tapahtuman nimen ja päivämäärän, tai käyttää viitenumeroa 6499.

Luvanvarainen varainhankinta

Varainkeruutilimme on FI10 8000 1301 0446 09 (BIC DABAFIHH).

Poliisihallitus on myöntänyt Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetys ry:lle 19.12.2019 rahankeräysluvan RA/2019/1143 ajalle 1.1.-31.12.2020. Varainkeruu voidaan toteuttaa Suomessa pl. Ahvenanmaa niin, että kerätyt varat käytetään OPKOn aatteellisen tarkoituksen mukaisesti toteutettaviin kaikille avoimien opiskelija- ja nuorteniltojen, yleisöluentojen, lukupiirien, pienrymien, kerhojen, leirien, retkien ja koulutustapahtumien järjestämiseen, viestintään mediassa, nuorten henkilökohtaiseen tukeen ja valmennukseen sekä yleishyödyllisen toiminnan varusteisiin ml. OPKOn tilojen varustamiseen.

Muu maksuliikenne

Pankkiyhteys luvanvaraisen varainhankinnan ulkopuoliselle rahaliikenteelle, kuten osallistumismaksuille, laskuille, avustuksille ja kolehdeille yms. on FI36 8000 1701 2961 14 (BIC DABAFIHH). Osallistumismaksujen yhteydessä tulee maksutiedoissa mainita leirille osallistuvan henkilön nimi ja leirin nimi(lyhenne).

Liity lähettäjärenkaisiin

Sinulla on mahdollisuus liittyä OPKOn työntekijöiden lähettäjärenkaisiin, jolloin saat ajankohtaiset rukousaiheet ja kuulumiset sähkö- tai kirjepostin välityksellä. Sivuilta löydät myös työntekijäkohtaiset viitenumerot.

Katso renkaat (linkit löytyvät työntekijöiden yhteystietojen kohdalta)

Tuen kohdistaminen

Tuen voi kohdistaa viestillä tai seuraavilla viitenumeroilla:

Yleinen tuki, mihin eniten tarvitaan 2998

Koululaistyö

 • Varhaisnuorisotyö (Annastiina Toppari) 2053
 • Yleinen koululaistyö (Olli Lehmonen) 2082
 • Yleinen tuki koululaistyölle 2312

Opiskelijatyö

 • Valtakunnallinen 2040
 • Helsingin seutu 2118
 • Joensuu 2257
 • Jyväskylä 2121
 • Kuopio 2147
 • Lahti 2228
 • Oulu 2163
 • Pori 2189
 • Rovaniemi 2244
 • Tampere 2202
 • Turku 2215

Muu toiminta

 • Pääsihteeri 2008
 • Tukityö (toimisto, talous, tiedotus) 2011
 • Mediatyö 2299
 • Kansainvälinen työ 2037
 • Veritas Forum Finland 2095
 • Enä-Seppä 3269
 • Svenska verksamheten 9108
 • Kotimaan tapahtumien osallistumistukirahasto 3939
 • Kansainvälisten tapahtumien osallistumistukirahasto 5432
 • OPKOn ystävät ry:n tukijäsenmaksut 2286

Lahjoittaneiden nimet ilmoitetaan kohteesta vastaavalle työntekijälle. Anonyymien lahjoitusten ja ylläolevan listan lisäksi olevien tukikohteiden osalta toivomme yhteydenottoa taloustoimistoon, allaoleviin yhteystietoihin.

Haluatko lisätietoja tai antaa palautetta? Ota yhteyttä talous- ja hallintopäällikkö Tiina Oinoseen tiina.oinonen(at)opko.fi, p. (09) 612 9940.

Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetys ry:n toiminnan mahdollistavat vapaaehtoistyö, esirukous ja lahjoitukset. Tulisitko mukaan?

Pikalinkit

Nuortenillat Helsingissä

Erittäin lämpimästi tervetuloa mukaan Helsingin OPKOn nuortentoimintaan! Kokoonnumme tiistaisin viettämään nuorteniltaa sekä lisäksi järjestämme viikonlopputapahtumia ja leirejä.

Kokoonnumme yhteen joka viikko tiistai-iltaisin klo 18 OPKOn Palvelukeskukselle  (Hämeentie 155 A 9, Helsinki).

Nuorten illat ovat jakamista, Raamattua, rukousta, Jumalan läsnäoloa, ylistystä ja yhteyttä. Kantavina opetuksellisina teemoina on: Tunne Jumala, tunne itsesi ja tunne kutsusi. Nuorteniltojen kokonaisuudet rakentuvat prosessinomaisen työskentelyn ja rukouksen kautta yhdessä nuorten kanssa.

Jos sinulle nousee kysymyksiä, voit olla yhteydessä johtavaan koululais- ja nuorisotyöntekijäämme Olli Lehmoseen: olli.lehmonen@opko.fi.

Syysohjelma:

11.5.20
11.5.20
11.5.20
11.5.20

11.5.20
11.5.20
11.5.20
11.5.20

Insta #opkon_nuoret

LEIRIT

Järjestämme myös kaikkea muuta kivaa. Liittymällä postituslistalle, saat tiedon tulevista leireistä  ensimmäisten joukossa. 

Keväällä on luvassa myös huikeita viikonloppuleirejä! Mukaan mahtuu innostavaa raamattuopetusta&jakamista, rukousta, leikkiä, liikettä, taiteilua ja ulkoilua sekä yhteistä musisointia&ylistystä. Laitamme ruokaa ja syömme kotoisasti yhdessä. Tule rohkeasti mukaan oppimaan lisää Jumalasta ja viettämään mahtavaa leiripäivää/viikonloppua OPKOn palvelukeskukseen Helsinkiin! Mukaan voit pompata yksin tai yhdessä kavereiden kanssa koko viikonlopuksi tai osaksi aikaa. Koko viikonlopun ruokaraha on 15e/hlö. Ohjelma päivitetään nettisivujemme tapahtumiin lähempänä itse ajankohtaa. Lisäksi viikonloppuinfot lähetetään aina myös sähköpostilistallemme. 

Kevätkauden helmenä innostava ja tunnelmallinen Pääsiäispysäkki-leiri 9.-12.4 Enä-Sepän leirikeskuksessamme Vihdissä. Lisätietoja tulossa lähempänä leiriä 🙂 Nähdään Eniksessä!

 Huom! Emme järjestä erillistä isoskoulutusta leirejä ja muuta toimintaa varten vaan kouluttautuminen tapahtuu nuorten toiminnan sisällä nuortenilloissa, nuorten viikonlopuissa ja matkoilla.

Tulevat starttiviikonloput:

 • 24.-26.1.20
 • 22.-24.5.20

Sähkärilista

Liity sähköpostilistalle, jotta oot ajan tasalla menoista. 

Curabitur pellentesque

Nam ac ultricies nunc. Praesent sed suscipit nibh. Donec iaculis sed nisi at condimentum. In eget purus tellus. Nulla congue lacinia condimentum. Aenean ultrices nibh ac diam sollicitudin ultricies. Suspendisse potenti. Mauris ornare cursus magna ac dapibus. Curabitur pellentesque, enim in dictum tincidunt, arcu lorem congue ipsum, id blandit quam lacus eget mi. Vivamus elit magna, condimentum volutpat eleifend at, porta eu purus. Curabitur cursus velit quis sem sodales viverra. Fusce gravida turpis in enim suscipit, id bibendum libero egestas. Suspendisse potenti. Integer auctor mi non diam pretium, eget pharetra dui viverra.

OPKOn nuorisotyö

Työntekijät

Liity lähettäjärenkaaseen

Liity koululaistyöntekijöiden lähettäjärenkaaseen.