Osallistu keräykseen

Vessoja ja kylppäreitä Valtakunnan tarpeisiin

alt=""

OPKOn tapahtuma- ja leirikeskukseen Enä-Seppään tarvitaan wc- ja suihkutiloja. Lue miten voit osallistua keräykseen. 

Keräyksen tilanne 12.10. 

Keräys on tuottanut 12.10. mennessä 9 845 euroa! Suuret kiitokset kaikille keräykseen osallistuneille! On keräyksen loppukirin aika. Tarvitsemme varoja lisää noin 6 000 €, jotta voimme kevään 2024 aikana aloittaa rakentamaan Enä-Sepän päärakennukseen kriittisimpiä wc- ja suihkutiloja. Enä-Sepän käyttöaste on korkea ja nykyiset wc-tilat ovat osoittautuneet riittämättömiksi.

Jätä jälki Enä-Seppään tulevien vuosikymmenten lasten, nuorten ja muiden ryhmien kokoontumisia varten – tule mukaan keräyksen loppukiriin! 

Vessoja ja kylppäreitä valtakunnan tarpeisiin

Enä-Sepän yllä porottaa aurinko. Puustellin yläkerrassa asiantuntijajärjestön väki pohtii vainottujen kristittyjen auttamista. Sepän talossa Maanmuuttajat-johtamiskoulun oppilaat löytävät lahjojaan ja tapoja elää Valtakunnallisina vaikuttajina. Majatalo pullistelee vaihto-oppilaiksi lähteviä nuoria, osa heistä pelaa lentopalloa pihalla. Tällaista on Enä-Sepän arki. Tapahtuma- ja leirikeskuksemme on entistä suositumpi. Ryhmät tulevat hiljentymään ja kouluttautumaan idylliseen ympäristöön lähellä pääkaupunkiseutua. Vakioasiakaskunta laajentuu ja uusia tiedusteluja tulee jatkuvasti. Enä-Seppään kertynee tänä vuonna majoitusvuorokausia lähes 5 000. Se on suurin luku yli kymmeneen vuoteen.

alt=""

Maanmuuttajat-johtamiskoulu kokoontuu säännöllisesti keskuksen vanhimmassa 1700-luvulta olevassa peruskorjatussa Sepän talossa. Kuva: Ilkka Kontturi.

Myös OPKO käyttää keskusta enemmän kuin ennen. Lasten ja nuorten leirit ovat kasvaneet niin, että leireille voi pian olla tulossa enemmän väkeä kuin meille mahtuu. Kristilliselle nuorisojärjestölle leirit ovat ykkösjuttuja. Emme löydä yhtä edullisia ja toimivia tiloja muualta. Omat tilat mahdollistavat myös itsenäisyyden. Näkymme on kehittää Enä-Seppää määrätietoisesti niin, että se palvelee OPKOn toiminnan lisäksi entistä paremmin myös muita asiakkaita ja erityisesti kristillisiä yhteisöjä. Haluamme tarjota keitaan, jossa ihmiset voivat kohdata Jumalan, kokea yhteyttä, oppia uutta ja virkistyä.

alt=""

Puustellin tilavaa ruokasalia käytetään usein myös leirien ohjelmatilana. Kuva: Julianna Rantanen.

Ihminen on kokonaisuus, joka tarvitsee rukouspaikan lisäksi myös pisu- ja pesupaikan. Nyt meillä on liian vähän vessoja ja suihkuja, ja jotkut ryhmät jäävät tämän takia tulematta. Haluaisimme rakentaa niitä lisää Puustelliin ja Majataloon niin paljon kuin rahkeet riittävät.

alt=""

Arkkitehdin piirtämä suunnitelma Puustellin wc-tilojen rakentamisesta. Vasemmalla ylhäällä näkyy Enä-Sepän toimisto, jota pienennetään invavessan ja suihkun tieltä. Kaksi wc-tilaa on sijoitettu nykyisen liinavaatevaraston paikalle. Invavessan ja suihkun rakentamisen kustannukset ovat 12 000 euroa. Jos kampanja tuottaa 19 000 euroa, voimme rakentaa myös kaksi tavallista vessaa.

 

Tavoitteemme on, että Enä-Seppä tuottaa tulevaisuudessa runsaasti varoja opiskelijoiden ja koululaisten palvelemiseen. Tule mukaan tähän kampanjaan! Näin tarjoat lapsille ja nuorille kivemman leirin ja teet Enä-Sepästä entistä vetovoimaisemman vaihtoehdon.

Lahjoita

Lahjoita tähän keräykseen

Puustellin alakertaan saadaan 12 000 eurolla invavessa ja -suihku. Jos kampanja tuottaa 19 000 euroa, voimme rakentaa sinne lisäksi kaksi tavallista vessaa.

Hanna-Maija Harju

EnÄ-SEPÄN JOHTAJA

Jussi Miettinen

OPKON PÄÄSIHTEERI

Lahjoita seuraavilla tiedoilla

OPKOn varainkeruutili: FI10 8000 1301 0446 09 (BIC DABAFIHH).

Viite: 33269 30

Lahjoita MobilePaylla

Osallistu keräykseen MobilePaylla numerolla 11747.

alt=""

Poliisihallitus on myöntänyt Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetys ry:lle 8.12.2020 rahankeräysluvan RA/2020/1574. Lupa on voimassa 1.1.2021 alkaen. Varainkeruu voidaan toteuttaa Suomessa pl. Ahvenanmaa niin, että kerätyt varat käytetään OPKOn aatteellisen tarkoituksen mukaisesti toteutettaviin kaikille avoimien opiskelija- ja nuorteniltojen, yleisöluentojen, lukupiirien, pienrymien, kerhojen, leirien, retkien ja koulutustapahtumien järjestämiseen, viestintään mediassa (mm. tapahtumatiedottaminen ja aatteellista tarkoitusta palveleva sisältö), nuorten henkilökohtaiseen tukeen ja valmennukseen (mm. keskusteluapu ja vapaaehtoistyöhön valmentaminen) sekä yleishyödyllisen toiminnan varusteisiin ml. OPKOn tilojen varustamiseen.

Ahvenanmaan työn tukemisesta voit lukea ruotsinkielisen työn sivuilla.

Puustellin alakertaan saadaan 12 000 eurolla invavessa ja -suihku. Jos kampanja tuottaa 19 000 euroa, voimme rakentaa sinne lisäksi kaksi tavallista vessaa.