Tampereen OPKO

Hei opiskelija, etsitkö omaa paikkaasi? Haluamme auttaa sinua löytämään oman paikkasi Jumalan valtakunnassa ja tässä maailmassa. Toimintaamme kuuluu sekä isompia kokoontumisia että pienryhmiä. Tule mukaan!

Tule mukaan toimintaan!

Tampereen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetyksen (Tampereen OPKOn) toiminta. Uusi Verso on Tampereen ev.lut seurakuntien sisällä toimiva nuorten aikusten verkosto.

Ajankohtaista OPKOssa

17.8.24 OPKOn 60-vuotisjuhlavuoden pääjuhla Enä-Sepässä klo 11−21

Opiskelijaillat Tampereella

Tule mukaan joukkoon, jossa tutustumme itseemme, toisiimme ja Jumalaan. Haluamme olla levittämässä rakkauden ja armon ilmapiiriä Tampereen opiskelijamaailmaan. Olemme kiinnostuneita ikuisuusasioista. Siksi olemme kiinnostuneita myös maanpäällisistä asioista, jotka saavat suuren merkityksensä Jumalasta käsin. Siksi olemme kiinnostuneita myös siitä, mitä kristillinen usko oikein merkitsee nykyajan ajattelevan ja kriittisen yliopisto-opiskelijan kysymysten kannalta.

Tulevat illat ja aiheet:

Kevät 2024

 • 11.1. Kevätkauden etkot. Luvassa yhdessä oloa, pelailua, sanomaa ja valmistumisen juhlistamista (TM).
 • 18.1. Keskusteluilta: Millaista olisi lähetystyö, johon lähtisin?
 • 25.1. Ekskursio Helsingin OPKOlle (Kysy lisätietoja Tenholta, puh.050 461 9694)
 • Disciple-konferenssi Helsingissä 26.-28.1. Liput ja lisätietoja: disciple.fi
 • 1.2. Oikea ja väärä? Risto Korhonen
 • 8.2. Itsetuntemus voimavarana, Pirjo Alajoki
 • 15.2. Ole rohkea! Rohkaisun tarinoita Indonesiasta ja vainotuilta kristityiltä, Katariina Mäkilä
 • 22.2. Kristityn medialukutaito, Heidi Martikainen
 • 29.2. Johtaminen vaikeina aikoina, Taneli Skyttä
 • 7.3. Jaetaan elämää – seurat
 • 14.3. Raamis
 • 21.3. Salomon elämä, Tenho Rajala
 • 28.3. Kiirastorstai – ei iltaa
 • 4.4. Kutsumuksen löytäminen, Mika Tuovinen
 • 11.4. Ongelmallinen eutanasia, Kalle Mäki
 • 18.4. Vanhurskauden ABC – Roomalaiskirje osa 1, Tenho Rajala
 • 25.4. Roomalaiskirje osa 2, Essi Systä 
 • Veritas Forum – Fri 26.4. at 6PM in Pinni B, auditorium B1100: Meaning in Chaos – Humans cope better in life with purpose. Where can we find it? Speakers: Alister McGrath and Leila Haaparanta. Moderator: Heikki Kovalainen
 • 2.5. Lepo ja taivaskaipuu, Johanna Vähäkainu
 • 9.5. Raamis: Kristuksen taivaaseenastuminen
 • 16.5. Kasteesta veden äärellä – ilta ulkona (Kokoonnutaan Pyynikin uimarannalla, Jalkasaarentie 7. Tarkasta sijainnista soita 050 461 9694. Säävaraus)
 • 23.5. Kevään päättäjäiset
alt=""
Pysy ajan tasalla

Liity sähköpostilistalle, ja pysyt kärryillä menoista.

Muuta toimintaa

Café Taivaankansi torstaisin

Hengähdä hetkeksi kahvikupposen ääreen opiskelujen lomassa tai jää istuskelemaan ja viettämään aikaa muiden opiskelijoiden seurassa. Café Taivaankannessa on tarjolla ilmaista kahvia, teetä ja muita herkkuja + hyvää seuraa to klo 13.30 – 15.30. Kahvila sijaitsee Tampereen yliopistolla Pinni B-talon 5. kerroksen kampuskappelilla (B5103).

Olet lämpimästi tervetullut!

”Maistakaa, katsokaa Herran hyvyyttä!”

International Fellowship of Tampere University

Are you an international student interested in knowing more about the Christian faith or seeking Christian fellowship? We warmly welcome you to join us for the International Fellowship meetings!
 

Info & yhteystiedot

Tampereen ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetys
(Tampereen OPKO)

Käyntiosoite:

Työntekijä

Tenho Rajalan kuva.

Tenho Rajala

Tampereen opiskelijatyöntekijä

TM

Yhdistys

Tampereen OPKO on rekisteröity yhdistys. Toimintaan osallistuminen ei edellytä jäsenyyttä, mutta liittymällä jäseneksi tuet Tampereen OPKOa ja sen toimintaa. Tampereen OPKOn jäsenenä saat Suomen OPKOn Arkki-lehden postitse kotiisi veloituksetta. Lisäksi jäsenet voivat saada alennuksia OPKOn tapahtumista ja ovat oikeutettuja osallistumaan yhdistyksen kokouksiin.

Jäsenmaksu vuonna 2024:

 • 10 € opiskelijajäsen
 • 25 €  kannatusjäsen

Jäsenmaksu suoritetaan Tampereen OPKOn tilille FI55 5730 0821 4503 56 (HUOM! Uusi tilinumero!) viitteellä 1122.

Rukousrengas:
Voit olla mukana työssä liittymällä mukaan Tampereen OPKOn rukousrenkaaseen.  Renkaassa saat 1–2 kuukauden välein ajankohtaisia kuulumisia ja rukousaiheita.

Hyvä tietää
 1. 1
  Mikä on Tampereen OPKO?
  Tanpereen OPKO on Raamattuun ja luterilaiseen tunnustukseen sitoutunut, kirkon piirissä toimiva Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetys ry:n (OPKO) paikallisyhdistys.
 2. 2
  Kuka voi tulla mukaan?

  OPKOn toiminta on avointa kaikille opiskelijoille ja nuorille aikuisille. Voit tulla mukaan vaikka sinulla ei olisi ennakkotietoa kristillisestä uskosta. Opiskelijaillat ovat täysin ilmaisia. Tervetuloa mukaan!

 3. 3
  Miten lahjoittaa Tampereen OPKOn työhön?

Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetyksen tiedotus- ja raamatunopetuslehti

Pääsihteeri Jussi Miettisen kuva.
Pääkirjoitukset

Suuria unelmia pienille ihmisille

Vuoden alussa kuntosalille ilmestyi uusia kasvoja. Monet heistä olivat luvanneet itselleen laittaa kroppansa kuntoon. Vähitellen joukko harveni. Tavoitteiden asettaminen on tärkeää, mutta on eri juttu jaksaa mennä sitkeästi niitä kohti.

Lue lisää »
Aiempia:
Teema

Opetukset

Hengen ja tulen kaste

Olin leikkimässä kotitalomme pihalla Turussa, kun A-rapun kuudennessa kerroksessa asuvan Tepon isä tuli ulos. Hän katsoi meidän poikien auki repsottavia kengännauhoja, kumartui vuorotellen jokaisen kohdalle ja opetti solmimaan nyöreistä rusetin. Kun Johannes Kastajalta kysyttiin, oliko hän se odotettu Messias, hän vastasi, ettei olisi kelvollinen edes avaamaan Messiaan kengännauhoja.

Apologianurkka
Aleksi Markkanen

Vain yksi jumala vähemmän

Uusateistit huomauttavat mielellään, että kristityt ovat pitkälti samaa mieltä heidän kanssaan. He luettelevat pitkän rimpsun muinaisia ja nykyisiä jumalhahmoja, joihin mekään emme usko. Sitten he toteavat myhäilevään sävyyn, että kiistäessään

Kolumnit

Petra Uusimaan kuva.

Perheyhteys toi minut lähemmäksi Jumalaa

Olen aina kokenut kroonista yksinäisyyttä ja ulkopuolisuuden tunnetta, ja muistan itkeneeni yksinäisyyttäni vielä uskoontulonikin jälkeen monina iltoina rukoillessa. En koskaan uskonut, että Jumala voisi ratkaista yksinäisyyttäni.