Joensuun OPKO

Hei opiskelija, etsitkö omaa paikkaasi? Olet lämpimästi tervetullut mukaan askel-yhteisöön!

Tervetuloa mukaan!

Askel on lähetysnäystä syttyneiden kristittyjen verkosto. Tehtävämme on varustaa paikalliset kristityt ja seurakunnat täyttämään lähetyskäsky Joensuun alueella.

Ajankohtaista OPKOssa

Nyt voit tilata OPKOn julkaiseman 3T-kirjan jäsenhintaan. 3T tarjoaa raikkaan kokonaisnäkemyksen tasapainoisesta elämästä kristittynä. Siihen kuuluu Jumalan tunteminen, itsensä tunteminen ja kutsumuksen tunteminen. Kirjan hinta on 10 euroa varsinaisille jäsenille (alle 29v).

Askel

Me olemme siis Kristuksen lähettiläitä, ja Jumala puhuu teille meidän kauttamme. Pyydämme Kristuksen puolesta: suostukaa sovintoon Jumalan kanssa. (2. Kor. 5:20)

Jeesus antoi selkeän käskyn: opetuslapseuttakaa kaikki kansat. Mutta miten? Harvalla meistä on kokemusta tai työkaluja viljankorjuuseen, vaikka intoa olisikin.

Lähetettynä eläminen on maailman suurin seikkailu, mutta se on myös hyvin haastavaa. Yksin se ei ainakaan onnistu. Siksi meillä on Joensussa yhteisö – askel.

Tule mukaan, jos haluat oppia elämästä Jeesuksen lähettiläänä, saada kokemusta valtakunnan edistämisestä omaan elinpiiriisi ja kokea perhemäistä yhteyttä yhteisen tehtävän äärellä.

Tulevat illat:

Kokoonnumme säännöllisesti Oppi– ja Aura-iltoihin joka toinen torstai klo 18–20. Paikka vaihtelee, joten ajankohtaisimman tiedon löydät joko somekanaviltamme tai olemalla yhteydessä opiskelijatyöntekijä Nooa Saareen. Katso tarkemmat kuvaukset iltojen alasivuilta.
Kuvituskuva
Askel-podcast

Seuraa somessa

Muuta toimintaa

Steppi-valmennus

Mitä Jumalan valtakunta tarkoittaa käytännössä? Mistä on kyse Jumalan missiossa? Jos nämä ovat kysymyksiä, joita pienryhmäsi miettii – Steppi on teille! Steppi on missionaalinen valmennusprosessi, jossa autamme sinun pienryhmääsi kasvamaan uskossa ja ottamaan askelia kaupunkisi tavoittamisessa. Lue lisää Steppi-valmennuksesta.

MyFriends-valmennus

Omien valmennuksiemme lisäksi otamme osaa myös MyFriends-valmennuksiin. Lue lisää MyFriends-valmennuksista.

Info & yhteystiedot

Joensuun OPKO (askel)

Postiosoite:

Työntekijät

Nooa Saari

Joensuun opiskelijatyöntekijä

TM

Joel Pietiläinen

Joensuun vapaaehtoinen
opiskelijatyöntekijä 

teol. yo.

Hyvä tietää
 1. 1
  Mikä on askel?

  Askel on on Suomen Ev.Lut Opiskelija- ja Koululaislähetys ry:n yhteydessä toimiva paikallinen yhteisö. Olet lämpimästi tervetullut mukaan toimintaamme!

 2. 2
  Kuka voi tulla mukaan?
  OPKOn toiminta on avointa kaikille opiskelijoille ja nuorille aikuisille. Voit tulla mukaan vaikka et olisi ollut aikaisemmin mukana kristillisessä toiminnassa. Tervetuloa mukaan!
 3. 3
  Miten lahjoittaa Joensuun OPKOn/askel-yhteisön työhön?

Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetyksen tiedotus- ja raamatunopetuslehti

Aiempia:
Teema
Yliopistonlehtori Olli-Pekka Vainio
Rakasta Jumalaa kaikilla ajatuksillasi

“Varo miestä, joka lukee vain yhden kirjan”, kristillisen opin asiantuntija Olli-Pekka Vainio haastaa. Saarnatuoli olisi hänen mielestään loistava paikka opettaa ihmisiä ajattelemaan paremmin.

Opetukset

Kuvassa on puu vihreää taustaa vasten.

Viisaus, paratiisi ja bad apple

Pitäisikö kristityn sulkea aivonsa Raamattua lukiessa? Ateistien hyökkäyksissä näin väitetään – ja yllättävää kyllä moni tavallinen suomalainen kuvittelee samoin. Vanha Nietzsche esitti, että Raamatussa ei ole yhtään järkevää käskyä. Jumala

Apologianurkka
Miikka Niiranen

Vapauden vangit

Kirjoitettu C. S. Lewisin Paholaisen kirjeopistoa mukaillen: Rakas Mali, Suomalaisessa kulttuurissa on mielenkiintoinen sekakäsitys vapaudesta. Toisaalta täällä on voimissaan ihanne alkukantaisesta metsänihmisestä vapaana vaeltavana salojen sankarina. Kesäisin se pääsee keskiäkäisessä

Kolumnit

Ossi Lehtihuhta

Vain yksi on Totuus, kaikille

Jeesus on vertaansa vailla oleva suunnistuksen ratamestari. Hänen reitillään toimii Jumalan Sana lamppuna ja valkeutena, kirjoittaa kauppatieteiden opiskelija Ossi Lehtihuhta.