Joensuun OPKO

Olemme askel perhe missiossa. Meitä ohjaa näky Joensuusta, jossa jokainen opiskelija kohtaa Jeesuksen ja kokee Hänen rakkautensa opintojensa aikana.

Tahdotko kasvaa Jeesuksen opetuslapsena opintojesi aikana? Tahdotko vahvistua hengellisesti, löytää kutsumuksesi ja paikkasi perheessä, joka liikkuu yhdessä rukouksin pimeyttä vastustaen?

Jos tahdot – tervetuloa mukaan!

Ajankohtaista Joensuussa

Haaveilemme säännöllisen 24/7-rukouksen starttaamisesta yhdessä muiden kaupunkimme yhteisöjen kanssa. Haluaisitko olla mukana? Onko rukous sydämelläsi? Ole yhteydessä!

Miten pääsen mukaan?

Et ole päätynyt Joensuuhun vahingossa. Jumalalla on sinulle hyvä suunnitelma, johon voimme varustaa sinut astumaan.

Tällä hetkellä emme järjestä opiskelijailtoja. Sen sijaan meillä on erilaisia missionaalisia ryhmiä, jotka kohtaavat toisiaan kuukausittain perhepäivissä. Tämän lisäksi toteutamme säännöllisesti valmennuksia

Haluamme auttaa sinua syvemmälle Jeesuksen kanssa ja ympäröidä sinut muilla, joilla on sama suunta. Tule mukaan verkoston perhepäivään tai ole suoraan yhteydessä joko Nooaan tai Joeliin – voimme tavata ja miettiä sinulle oikeaa paikkaa. 

Syksyn perhepäivät

Helpoin tapa löytää yhteyteemme on tulla mukaan kerran kuussa järjestettävään perhepäivään. Perhepäivässä olemme Herran jalkojen juuressa, jaamme elämää ja vietämme yhdessä hauskaa. Päivämäärät:

  • 21.1.
  • 18.2.
  • 17.3.
  • 21.4.
  • 19.5.

Tarkemmat tiedot kunkin perhepäivän sijainnista ja ajasta saat kysymällä Nooalta (045-137-0934). Ole yhteydessä!

Kuvituskuva
Askel-podcast

Seuraa somessa

Tulevat valmennukset

MyFriends-valmennus

MyFriendsin kautta opit elämäntavan, johon kuuluu luontevalla tavalla hengellisten alotteiden teko ja ystäviesi opetuslapseuttaminen. Seuraava avoin valmennus toteutuu näillä näkymin yhteistyössä Kuopion kanssa. Valmennuksen viikonloput ovat 8-10.3. ja 24-26.5.. Lue lisää MyFriends-valmennuksista.

Ilmoittautuminen: avataan pian

Pienvalmennukset

Varustamme ympärivuotisesti ihmisiä syvemmälle Jumalan lapsen ja lähettilään identiteettiin. Hyviä paikkoja aloittaa ovat Steppi-ja Lähde!-valmennukset. Nämä prosessit käydään pienryhmissä. Valmennuksessa selkeytetään omaa kutsumusta osana Jumalan missiota, syvennytään Jeesuksen elämään ja varustaudutaan hengellisin työkaluin. Kysy lisää näistä.

Missionaalista opetusta

Valmennuksissa tarjoamme käytännöllistä raamattuopetusta ja toimivia työkaluja. Maistiaiseksi voit katsoa alla olevan videon – sen kautta saat ensimmäiset askeleesi Joensuussa!

Satoa on paljon, mutta sadonkorjaajia vähän. Pyytäkää siis herraa, jolle sato kuuluu, lähettämään väkeä elonkorjuuseen. (Luuk. 10:2)

Info & yhteystiedot

Meillä on laajat verkostot Joensuun kristillisellä kentällä ja hyvä kuva eri yhteisöistä. Kun löydät oman paikkasi tässä kaupungissa, jonka Jeesus on sinulle tarkoittanut, se koituu koko kaupunkimme parhaaksi.

Olemme sinua varten – ole rohkeasti yhteydessä. 

Työntekijät

Nooa Saari

Joensuun opiskelijatyöntekijä

TM

Joel Pietiläinen

Joensuun
opiskelijatyöntekijä

teol. yo.

Työ tarvitsee paljon esirukousta ja myös taloudellista kannatusta. Jos haluat liittyä näillä keinoin työhömme Joensuussa, ole rohkeasti yhteydessä tai paina ”Ystävärengas”-painikkeita yllä.

Näkymme
 1. 1
  Joensuulle
  Unelmoimme Joensuusta, jonka jokaisessa ihmisryhmässä on moninkertaistuva opetuslapsien ryhmä.
 2. 2
  Opiskelijoille
  Työskentelemme sen eteen, että jokainen opiskelija kohtaisi Jeesuksen ja Hänen rakkautensa opintojensa aikana.
 3. 3
  Sinulle

  Jumala on lähettänyt sinut Joensuuhun syystä. Hän haluaa kasvattaa sinut opetuslapseksi, joka on vaarallinen pimeydelle.

  Tahdomme varustaa sinut tällä matkalla.

Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetyksen tiedotus- ja raamatunopetuslehti

Pääsihteeri Jussi Miettisen kuva.
Pääkirjoitukset

Arkin pääkirjoitus: Opkonkokoinen aukko

Hurraa! OPKO täyttää tänä vuonna pyöreät 60 vuotta. Juhlinta käynnistyy loppiaisviikonvaihteessa ja jatkuu läpi vuoden erilaisissa alueellisissa syntymäpäivätilaisuuksissa. Tervetuloa mukaan! Juhlien sankareita olemme me kaikki OPKOn jäsenet ja toiminnassa mukana olevat. Jokainen järjestö tai yhdistys koostuu ihmisistä, joita ilman ei olisi olemassa kuin kuoret. Nyt on meidän aikamme loistaa!

Lue lisää »
Aiempia:
Teema
Kuvassa Maria Magdalenaa näytellyt Päivi Toikka, taustalla kuorolaisia. Tämän jutun Passiodraama-kuvat ovat todennäköisesti vuodelta 1980. Kuva: Tytti Issakaisen arkisto
Tytti Issakainen teki Passiodraaman 21-vuotiaana

– Luin lehdestä Jesus Christ Superstar -musikaalista. Siitä lähti liikkeelle ajatus näytelmästä pääsiäisajan tapahtumista, kertoo entisen Ylioppilaslähetyksen aktiivi Tytti Issakainen.

Opetukset

Tulevaisuus ja toivo tänäänkin.

Tulevaisuus ja toivo, tänäänkin

Jeremian kirjan luvussa 29 Jumala lupaa tulevaisuuden ja toivon Häntä vastaan rikkoneelle kansalle. Tulevaisuus ja toivo on edelleen Jumalan puoleen kääntymisessä. Se avautuu meille Jeesuksen kautta.

Apologianurkka
alt=""

Oppi, tuo vanha neuvostoauto

Kun maailmaa luotiin, se tehtiin koostuvaksi erillisistä osasista, jotka sopivat yhteen. Meidän aikaansaannoksemme oli iskeä kiilaa osasten väliin tai toisaalta liudentaa kaikki erot osasten välillä.

Kolumnit

Petra Uusimaan kuva.

Perheyhteys toi minut lähemmäksi Jumalaa

Olen aina kokenut kroonista yksinäisyyttä ja ulkopuolisuuden tunnetta, ja muistan itkeneeni yksinäisyyttäni vielä uskoontulonikin jälkeen monina iltoina rukoillessa. En koskaan uskonut, että Jumala voisi ratkaista yksinäisyyttäni.