Oulun OPKO

Sinä, opiskelusi aloittanut, jo pidempään opiskellut tai jo opintosi päättänyt, Oulun OPKO haluaa kutsua sinut mukaan opiskelijatoimintaamme! Järjestämme raamattuopetusta, leirejä, sählyä, aktioita ja paljon muuta. Tervetuloa!

Tule mukaan toimintaan!

Oulun OPKOn toiminnan kautta pääset tutustumaan itseesi, toisiin opiskelijoihin ja ennen kaikkea Kristukseen. Visionamme on viedä eteenpäin iloista sanomaa Jumalan teoista – erityisesti opiskelijoiden maailmassa. Jokaisella opiskelijalla on oikeus saada kuulla Jeesuksesta ja siitä mitä hän on puolestamme tehnyt.

Ajankohtaista OPKOssa

Nyt voit tilata OPKOn julkaiseman 3T-kirjan jäsenhintaan. 3T tarjoaa raikkaan kokonaisnäkemyksen tasapainoisesta elämästä kristittynä. Siihen kuuluu Jumalan tunteminen, itsensä tunteminen ja kutsumuksen tunteminen. Kirjan hinta on 10 euroa varsinaisille jäsenille (alle 29v).

Äärellä22

23.–24.9. @ Raatin nuorisotalo

Mihin sinä turvaat hädän hetkellä? Entäpä jos Jumala on olemassa? 

Maailma muuttuu ja levottomuus lisääntyy. Mihin sinä turvaudut? Tuoko Jumala turvaa? Tule Raatin nuoristotalolle pohtimaan elämän syviä kysymyksiä, syömään pitsaa ja kuuntelemaan hyvää musiikkia!

 

Ohjelma

PERJANTAI 23.9.

Mihin turvautua levottomina aikoina?
Vieraana: Juha Hänninen
Musiikissa: Freesia
Ilta alkaa klo 18

LAUANTAI 24.9.
Millä perusteella Jumala on
olemassa? Miksi juuri Jeesus?
Vieraina: Aleksi Markkanen ja Tomi Koho
Musiikissa: Juhani Tikkanen
Ilta alkaa klo 16

 

Äärellä22 somessa

Lisätiedot Oulun OPKOn somesta

Opiskelijaillat Oulussa

Tulevat illat ja aiheet:

 • 27.8. Illanviettoa yhdessä
 • 3.9. Pelastusvarmuus
 • 10.9. Messias ennustukset
 • 17.9. Jumala Isänä
 • 23.9.-24.9 Äärellä22
 • 1.10. Kristityn Identiteetti
 • 8.10. Pyhällä Hengellä täyttyminen
 • 15.10. Löydä lahjasi
 • 22.10. Miksi seurata Jeesusta? (osa 1)
 • 29.10. Miksi seurata Jeesusta? (osa 2)
 • 5.11. Seurustelu Kristittynä
 • 12.11. Harhaoppi (ilta alkaa poikkeuksellisesti klo 18)
 • 19.11. Kasvaminen Jumalan tuntemisessa
 • 26.11. Kokonaisvaltainen Jeesuksen seuraaminen
 • 3.12. Lähetystyö
 • 10.12. Miten uskoa kun elämä ei ole helppoa?
Pysy ajan tasalla

Liity sähköpostilistalle, ja pysyt kärryillä menoista.

Muuta toimintaa

Haluatko pienryhmään?

Pienryhmä on hieno tapa löytää ystäviä, syventyä uskossa ja jakaa elämää toisten kanssa. Pienryhmissä on yleensä 3–8 henkilöä. Yleensä pienryhmät kokoontuvat kerran viikossa ennalta sovittuna päivänä. Oulun OPKOlla on useita valmiita pienryhmiä, mutta tarvittaessa perustamme lisää. Mitä pienryhmissä tapahtuu? Useimmissa pienryhmissä tutkiskellaan Raamattua, jaetaan elämästä, rukoillaan ja rohkaistaan toinen toista elämään Jeesuksen opetuslapsena. Jos tämä kuulostaa liian hardcorelta, älä huoli. Pienryhmät ovat turvallisia ja hyviä paikkoja olitpa missä tahansa menossa elämässä. Miten pääsen mukaan? Saat lisätietoja tai voit ilmoittautua halukkaaksi pienryhmään soittamalla tai laittamalla viestiä Oulun OPKOn työntekijälle. Pyrimme löytämään halukkaille pienryhmän parin viikon sisään.

Miten pääsen mukaan?

Haluatko palvella tiimissä, syventyä uskossa tai aloittaa jotain aivan uutta?
Oulun OPKOn toiminnassa ei ole yksinäisiä susia, vaan yritään aina tehdä merkityksellisiä asioita yhdessä ja hyvällä meiningillä. Meillä on myös tarvetta juuri sinun lahjoillesi. Olitpa intohimoinen valokuuvaja, lautapelaaja tai muuten vaan haluaisit olla Oulun OPKOssa syvemmin mukana, niin se on mahdollista. Meillä on useita erilaisia tiimejä ja toimintoja, joilla tehdään hyvää. Ota yhteyttä, kerro ideasi rohkeasti työntekijälle.

Opiskelijoiden ylistysillat

Ylistysilloissa rukoillaan ja ylistetään yhdessä. Kaikki saavat olla omalla tavallaan ja matalalla kynnyksellä olla kohtaamassa Jumalaa ja toisia ihmisiä. Tervetuloa mukaan! Tarkempaa infoa tulevista ylistysilloista lähempänä Oulun OPKOn tiedotuskanavilla ja tällä sivulla. Illat toistaiseksi tauolla.

Oulun OPKOn sählyvuoro

Pelaamme sählyä maanantaisin Pöllökankaan koululla. Lue lisää sählyvuorosta.
 

Info & yhteystiedot

Oulun evankelis-luterilainen Opiskelijalähetys ry
(Oulun OPKO)

Postitusosoite:

Työntekijä

Roosa Lindholm

Oulun opiskelijatyöntekijä

luokanopettajaopiskelija

Yhdistys

Oulun OPKOssa haluamme tarjota sinulle lepohetken arkesi keskelle ja paikan, jossa saat kasvaa.

Liittymällä jäseneksi olet mukana omalla panoksellasi ja merkittävänä Oulun OPKOn tukijana.

Kiitos siitä ja tervetuloa mukaan!

Jäsenenä saat Suomen OPKOn Arkki-lehden, Oulun OPKOn Jyssäys-lehden, alennuksia leireistä sekä oikeuden osallistua jäsenkokouksiin ja asettua ehdolle hallitukseen.

Jäsenmaksu vuonna 2022:

20 € varsinaisille jäsenille
50 € alumnijäsenille

Jäsenmaksu suoritetaan Oulun OPKOn tilille FI85 8000 1401 4515 48 viitteellä 5005.

 

Lisätietoa Oulun OPKOn ja Roosan työn tukemisesta

Hyvä tietää
 1. 1
  Mikä on Oulun OPKO?
  Oulun evankelis-luterilainen Opiskelijalähetys ry on Raamattuun ja luterilaiseen tunnustukseen sitoutunut, kirkon piirissä toimiva Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetys ry:n (OPKO) paikallisyhdistys.
 2. 2
  Kuka voi tulla mukaan?

  OPKOn toiminta on avointa kaikille opiskelijoille ja nuorille aikuisille. Voit tulla mukaan vaikka sinulla ei olisi ennakkotietoa kristillisestä uskosta. Opiskelijaillat ovat täysin ilmaisia. Tervetuloa mukaan!

 3. 3
  Miten lahjoittaa Oulun OPKOn työhön?

Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetyksen tiedotus- ja raamatunopetuslehti

Aiempia:
Teema
Yliopistonlehtori Olli-Pekka Vainio
Rakasta Jumalaa kaikilla ajatuksillasi

“Varo miestä, joka lukee vain yhden kirjan”, kristillisen opin asiantuntija Olli-Pekka Vainio haastaa. Saarnatuoli olisi hänen mielestään loistava paikka opettaa ihmisiä ajattelemaan paremmin.

Opetukset

Kuvassa on puu vihreää taustaa vasten.

Viisaus, paratiisi ja bad apple

Pitäisikö kristityn sulkea aivonsa Raamattua lukiessa? Ateistien hyökkäyksissä näin väitetään – ja yllättävää kyllä moni tavallinen suomalainen kuvittelee samoin. Vanha Nietzsche esitti, että Raamatussa ei ole yhtään järkevää käskyä. Jumala

Apologianurkka
Miikka Niiranen

Vapauden vangit

Kirjoitettu C. S. Lewisin Paholaisen kirjeopistoa mukaillen: Rakas Mali, Suomalaisessa kulttuurissa on mielenkiintoinen sekakäsitys vapaudesta. Toisaalta täällä on voimissaan ihanne alkukantaisesta metsänihmisestä vapaana vaeltavana salojen sankarina. Kesäisin se pääsee keskiäkäisessä

Kolumnit

Ossi Lehtihuhta

Vain yksi on Totuus, kaikille

Jeesus on vertaansa vailla oleva suunnistuksen ratamestari. Hänen reitillään toimii Jumalan Sana lamppuna ja valkeutena, kirjoittaa kauppatieteiden opiskelija Ossi Lehtihuhta.