Tue Pekka Ryhäsen työtä

Johtava- ja Kuopion opiskelijatyöntekijä

Ryhdy tukijakseni!

Sain kutsun seurata Jeesusta vuonna 1998 juuri ennen kuin muutin opiskelemaan Kuopioon. Opiskelupaikkakunnalle muuttaessa päädyin muutaman mutkan kautta OPKOn toimintaan. Näin jälkikäteen ajateltuna silloin tapahtui monta merkittävää asiaa. Meille annettiin vastuuta nopeasti ja meistä tuli aitoja toimijoita opiskelijayhteisössämme. Se oli merkittävää hengellisen kasvun kannalta. 

Nyt Kuopion OPKOn opiskelija- ja koululaistyössä saan olla valmentamassa ja varustamassa uusia opiskelijoita. Opiskelijatyön koordinaattorina saan myös valmentaa muita työntekijöitä kasvattamaan opiskelijoita hengellisesti.

Jeesus aloitti toimintansa nuorten ja opiskelijoiden kanssa. Ainoastaan hän ja Pietari olivat yli 20-vuotiaita. Opetuslapsille annettiin äärimmäisen suuri hengellinen vastuu. Jeesuksen esimerkki osoittaa, että reilussa kolmessa vuodessa on siis mahdollista kasvattaa nuorista hengellisesti kypsiä aikuisia, jotka voivat itsenäisesti toteuttaa lähetyskäskyä. Olen havainnut, että sama malli toimii edelleen. Nuorille pitää antaa aitoa hengellistä vastuuta, jotta he voivat kasvaa hengellisesti. 

Luen paljon varhaista kirkkohistoriaa. Ammennan sieltä ymmärrystä Raamatun teksteihin ja näkökulmia työhön. Alkuvuosisatojen vainotusta kirkosta opimme, mitkä olivat kestävät tavat tehdä hengellistä työtä. Varhainen kirkko käytti paljon aikaa ihmisten kasvattamiseen kristityiksi. Monen sen ajan teologin merkittävin tuotanto onkin kasteopetusta. Kristillisessä nuorisotyössä kuuluu nykyään tehdä samaa kuin kuin alkukirkollisessa kastekoulussa. Jos ihminen kastetaan kristityksi, meillä on velvollisuus myös kasvattaa hänet kristityksi. Pelkkä sanan julistaminen ja  uskoontulo ei riitä. 

Uusista uskovista tulee kasvattaa hengellisesti kypsiä yksilöitä, jotka kykenevät tekemään samaa muille. Tähän tarvitsemme opiskelija- ja nuorisotyötä. Siihen tulee käyttää parhaimmat ja suurimmat resurssit, jotta kristinusko säilyy elinvoimaisena yhä enemmän pakanallistuvan maailman keskellä. Tällä alueella olemme hengellisen sodan eturintamassa. Jeesus opettaa selkeästi, että tulemme kohtaamaan vastusta ja haasteita, kun lähdemme tekemään hänen työtään. Hän antaa voiman yli vihollisen vallan, jotta me voimme viedä hänen valtakuntaansa alueille jossa hän ei vielä hallitse. Jeesus antoi meille vallan tallata “käärmeitä ja skorpioneja”

Meidän velvollisuus on varustaa nuoret kohtaamaan maailman haasteet. Meidän tulee valmentaa nuoria elämään kristittyinä, jotka kutsuvat seuraamaan Jeesusta. 

Liity ystävärenkaaseen

Työn ystävät ovat meille tärkeitä. Tarvitsemme rukousta ja taloudellista tukea, jotka mahdollistavat kristillisen julistustyön ja sen tukitoimet. Ystävärenkaan jäsenenä olet mukana työssä. Saat säännöllisesti kuulumisia ja rukousaiheita sähköpostitse tai kirjeitse. 

Lahjoittaminen

Voit tukea työtä taloudellisesti alla olevien maksutietojen kautta. Erityisesti säännöllinen tuki auttaa meitä tekemään työtä suunnitelmallisesti ja pitkäjänteisesti. Kätevin ja edullisin työkalu säännölliseen tukemiseen on verkkopankkien toistuvan maksun ominaisuus. Suurin osa OPKOn saamasta tuesta tulee yksityishenkilöiltä.

Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetys ry:
FI10 8000 1301 0446 09

(BIC DABAFIHH) 

Voit kohdistaa tukesi viitenumerolla:
214799

Poliisihallitus on myöntänyt Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetys ry:lle 8.12.2020 rahankeräysluvan RA/2020/1574. Lupa on voimassa 1.1.2021 alkaen. Varainkeruu voidaan toteuttaa Suomessa pl. Ahvenanmaa niin, että kerätyt varat käytetään OPKOn aatteellisen tarkoituksen mukaisesti toteutettaviin kaikille avoimien opiskelija- ja nuorteniltojen, yleisöluentojen, lukupiirien, pienrymien, kerhojen, leirien, retkien ja koulutustapahtumien järjestämiseen, viestintään mediassa (mm. tapahtumatiedottaminen ja aatteellista tarkoitusta palveleva sisältö), nuorten henkilökohtaiseen tukeen ja valmennukseen (mm. keskusteluapu ja vapaaehtoistyöhön valmentaminen) sekä yleishyödyllisen toiminnan varusteisiin ml. OPKOn tilojen varustamiseen.

Ahvenanmaan työn tukemisesta voit lukea ruotsinkielisen työn sivuilla.

Seuraa OPKOn menoa somessa: