Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Teologiset opintopäivät: Niin sodassa kuin rauhassa

03.01.2023 klo 10:0005.01.2023 klo 14:30

alt=""

Kuluvana vuonna sota on tullut lähelle. Perusta-lehden teologisilla opintopäivillä pohdimme sodan ja rauhan teologiaa. Mitä Raamattu opettaa sodasta? Milloin sodankäynti on oikeutettua? Missä on hyvä Jumala kaiken väkivallan ja kaaoksen keskellä? Mitä erityistä sanottavaa kristinuskolla on rauhattomalle maailmalle?

Päivien pääluennoitsija on tanskalainen pastori Leif Andersen. Hän on toiminut Århusissa sijaitsevassa teologisessa tiedekunnassa (Menighedsfakultetet) käytännöllisen teologian lehtorina vuodesta 2005. Andersen (s. 1952) on kirjoittanut nykyaikaan liittyvistä uskonnollisista kysymyksistä ja sielunhoidollisista teemoista. Häneltä on julkaistu suomeksi muun muassa kirjat ”Miksi nukut, Herra?” ja ”Kun Jumala vaikenee”. Hänen luennoillaan kysymme, miksi Jumala sallii sotia ja väkivaltaa. Mistä löydämme toivon pahuuden keskellä?

Yleisluennoilla saamme kattavasti näkökulmia päivien teemaan kotimaisilta asiantuntijoilta. Kenttäpiispa Pekka Särkiö puhuu sodankäynnin etiikasta. Kirkkososiologian dosentti Maija Penttilä avaa Venäjän ortodoksikirkon kolmannen Rooman ajatusta. Luentoja pitävät myös professorit Antti Laato, Jouko Talonen, Gunnar af Hällström ja Jouko Martikainen. Kanavissa käsitellään laajasti keskustelua herättäviä ja ajankohtaisia teologisia aiheita, jotka liittyvät kirkkoon, lähetystyöhön, aikamme ideologioihin, eettisiin kysymyksiin, Raamattuun, dogmatiikkaan, sielunhoitoon ja kirkkohistoriaan.

Teologiset opintopäivät järjestetään Suomen Raamattuopistossa Kauniaisissa. Ne, jotka eivät pääse paikan päälle, voivat osallistua osaan tapahtumasta verkon kautta. Opintopäivät on tarkoitettu paitsi teologeille myös kaikille muille aihepiiristä kiinnostuneille. Tapahtuman yhteydessä on myynnissä laaja valikoima kristillistä ja teologista kirjallisuutta.

Hinnat

Koko ajan kurssimaksu on 89 €. Eläkeläisille kurssimaksu on 65 €, opiskelijoille sekä työttömille 30 €.

Erikseen ostettuina tiistain tai keskiviikon kurssimaksu on 40 €, torstain kurssimaksu 25 €. Luentoja ei hinnoitella erikseen.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset Suomen Raamattuopiston sivujen kautta

OPKO on yksi Perusta-lehden julkaisijoista 

Tiedot

Alkaa:
03.01.2023 klo 10:00
Loppuu:
05.01.2023 klo 14:30
Tapahtumaluokat:
,

Tapahtumapaikka

Suomen Raamattuopisto
Helsingintie 10
Kauniainen, 02700
+ Google Map