Kohti hengellistä täysi-ikäisyyttä

summer-192179
Moni perheellinen ihminen on varmaan tehnyt sen havainnon, että lapset on kasvatettava yksilöllisesti. Sama pätee myös hengelliseen työhön. Siinäkin yksilön hengelliseen kasvuun kannattaa panostaa. Se tarkoittaa opetuslapseuttavaa työnäkyä. Sen seurauksena Kuopion työ on tällä hetkellä paljon enemmän opiskelijavetoista kuin mitä se on joskus aiemmin minun aikana ollut.

Konkreettisia esimerkkejä ovat mm. se, että tänä syksynä nuorten illat aloitettiin uudestaan opiskelijoiden aloitteesta. Ensi keväällä on suunnitteilla tavoittavaa toimintaa yliopistolla ja opiskelijat totesivat, etteivät he tarvitse minua aktiiviseksi jäseneksi suunnittelutiimiin. ReStart on pyörinyt ilman minun johtamista jo kolme vuotta ja oli jälleen kerran laadukas tapahtuma. Ei ole itsestään selvää, että saamme olla tekemässä laadukasta gospel-tapahtumaa. Tästä on kuitenkin enemmän kohta ilmestyvässä Ilosanomat-lehdessä. Myös opiskelijaillat venyvät pidemmiksi kuin ennen. Monesti olin aiemmin jopa klo 22 lauantaina kotona, nyt menee helposti yli 23 koska iltojen lopuksi syntyy hyviä keskusteluja. Työ tuntuu mielekkäämmältä, mutta samalla se on myös paikoitellen eri tavalla vaativaa kuin aiemmin.

Olen keskustellut samoista prosesseista työkaverini kanssa. Hän nosti esille sitä miten paljon Raamattu tästä puhuu. Onko meidän tähtäyspiste aidosti siinä että ihmiset kasvavat täyteen Kristuksen tuntemiseen ja täysi-ikäisyyteen? Paavalille ei riitä vähempi.

Häntä me julistamme, ja me neuvomme ja opetamme jokaista ihmistä kaikella viisaudella, jotta voisimme asettaa jokaisen ihmisen Jumalan eteen täysi- ikäisenä Kristuksen tuntemisessa. Sitä varten minä ponnistelen ja taistelen kaikella hänen voimallaan, sillä voimalla, joka vaikuttaa minussa. (1. Kol 1:28-29)

Voimme asettaa tiedostamattamme rajoja ja ajattelemme ettemme voi täysin oppia tuntemaan Jumalaa ja elämään hänen tahtonsa mukaan. Täytyy tunnustaa, että tämä on hankala asia myös itselle. Miten minä syntinen ja vajavainen ihminen voisin kasvaa hengelliseen täysi-ikäisyyteen?

Samalla täytyy uskaltaa katsoa asiaa Raamatusta ja juuri näin siellä opetetaan. Apostolit eivät tyydy keskeneräisyyteen, eikä sitä saa tavoitella. Ajattelemmeko Paavalista, että hän on lakihenkinen, ylihengellinen tai muuten epärealistinen puhuessaan hengellisestä kasvusta? Toisaalta omien lasteni kohdalla en toivo, että he jäisivät ikuisesti lapsiksi vaan, että heistä kasvaa jonain päivänä vastuullisia aikuisia. Miksi siis asettaisin rajoja muiden ihmisten hengelliselle kypsyydelle?

Hae maanmuuttajiin

Uudenlainen johtamiskoulutus, Maanmuuttajat, tarjoaa ainutlaatuisen ikkunan johtajuuteen sekä yhteisön, jossa voi kehittyä kristillisenä vaikuttajana ja johtajana. Ole muutoksen ääni – aloita itsestäsi! Uusi vuosikurssi starttaa syksyllä 2022. Hae mukaan 19.8. mennessä!

Kirja_mainos_syvatty_pieni_web

Tilaa 3T jäsenhintaan

Suosittu OPKOn julkaisema uutuuskirja tarjoaa raikkaan kokonaisnäkemyksen tasapainoisesta elämästä kristittynä. Siihen kuuluu Jumalan tunteminen, itsensä tunteminen ja kutsumuksen tunteminen. Hinta varsinaisille jäsenille 10 euroa.

Lisää
luettavaa

Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetyksen tiedotus- ja raamatunopetuslehti

Aiempia:
Teema
Yliopistonlehtori Olli-Pekka Vainio
Rakasta Jumalaa kaikilla ajatuksillasi

“Varo miestä, joka lukee vain yhden kirjan”, kristillisen opin asiantuntija Olli-Pekka Vainio haastaa. Saarnatuoli olisi hänen mielestään loistava paikka opettaa ihmisiä ajattelemaan paremmin.

Opetukset

Kuvassa on puu vihreää taustaa vasten.

Viisaus, paratiisi ja bad apple

Pitäisikö kristityn sulkea aivonsa Raamattua lukiessa? Ateistien hyökkäyksissä näin väitetään – ja yllättävää kyllä moni tavallinen suomalainen kuvittelee samoin. Vanha Nietzsche esitti, että Raamatussa ei ole yhtään järkevää käskyä. Jumala

Apologianurkka
Miikka Niiranen

Vapauden vangit

Kirjoitettu C. S. Lewisin Paholaisen kirjeopistoa mukaillen: Rakas Mali, Suomalaisessa kulttuurissa on mielenkiintoinen sekakäsitys vapaudesta. Toisaalta täällä on voimissaan ihanne alkukantaisesta metsänihmisestä vapaana vaeltavana salojen sankarina. Kesäisin se pääsee keskiäkäisessä

Kolumnit

Ossi Lehtihuhta

Vain yksi on Totuus, kaikille

Jeesus on vertaansa vailla oleva suunnistuksen ratamestari. Hänen reitillään toimii Jumalan Sana lamppuna ja valkeutena, kirjoittaa kauppatieteiden opiskelija Ossi Lehtihuhta.