Rukoillaan yhdessä

alt=""

Raamattu kehottaa meitä tunnustamaan syntimme ja rukoilemaan toistemme puolesta, jotta parantuisimme (Jaak 5:16). Meitä ei siis ole kutsuttu ratkaisemaan ongelmiamme ja kantamaan taakkojamme yksin, vaan Jumala on luonut meidät yhteisöihin ja perheisiin, joiden tehtävänä on kantaa meitä rukouksessa. Rukouselämme ei siis tulisi olla vain yksityisasia, vaan osa jokapäiväistä elämäämme ja ihmissuhteitamme.

Jeesus antoi meille esimerkin ja kehotuksen rukoilla yhdessä. Hän ei opettanut meille Isä minun -rukousta, vaan Isä meidän -rukouksen.

Tämä ei ole meille aina helppoa, koska elämme yksilökeskeisessä kulttuurissa. Sen mukaan jokaisen tulisi löytää itse ratkaisut ongelmiinsa ja toisille ei saa olla taakaksi. Meidät on kuitenkin luotu yhteyteen, jakamaan toistemme kanssa niin hyvät kuin vaikeat hetket ja kantamaan toistemme taakkoja. Olemme samaa ruumista ja jos yksi jäsen kärsii, kärsivät kaikki jäsenet (1. Kor. 12.26). Meidän tulisi siis saman ruumiin jäseninä pitää huolta toisistamme.

Jeesus antoi meille esimerkin ja kehotuksen rukoilla yhdessä. Hän ei opettanut meille Isä minun -rukousta, vaan Isä meidän -rukouksen. Sen sijaan, että muistamme toistemme rukousaiheita yksin iltarukouksissamme, voisimmeko tuoda rukousaiheemme Herralle yhdessä? Yhteisessä rukouksessa on suuri siunaus. Raamatussa meille on luvattu, että ”Mitä tahansa asiaa kaksi teistä yhdessä sopien maan päällä rukoilee, sen he saavat minun Isältäni, joka on taivaissa. Sillä missä kaksi tai kolme on koolla minun nimessäni, siellä minä olen heidän keskellään” (Luuk 18:19–20).

Tuokaamme siis rukouspyyntömme läheisillemme ja rukoilkaamme yhdessä. Eihän sodassakaan taistella yksin, vaan yhdessä taistelutoverien kanssa. Näin meidän kuuluu taistella myös rukouksessa. Yhtenä rintamana olemme vahvempia ja voimme auttaa toisiamme, jos loukkaannumme taistelussa.

Raamattu ei kehota meitä rukoilemaan yhdessä vain kerran viikossa rukouspiirissä tai jumalanpalveluksessa. Alkuseurakunta kokoontui joka päivä yhteen rukoilemaan ja jakamaan elämää. Voisimmeko tehdä yhdessä rukoilusta osan arkeamme? Kuulumisien jakamisen yhteydessä kertoisimme myös huolemme ja kiitoksemme ja toisimme ne yhdessä Isälle, rukoilisimme kouluissamme ja työpaikoillamme sekä pyytäisimme rohkeasti apua ja rukousta toisiltamme? Jumalan valtakunta pääsee murtautumaan elämäämme uudella tavalla, kun täytämme arkemme ja ihmissuhteemme rukouksella.

Minttu Kangosjärvi
Kuopion opiskelijatyöntekijä

tervetuloa mukaan opkon toimintaan

Järjestämme opiskelijailtoja ja nuorteniltoja eri puolilla Suomea. Tervetuloa mukaan!

21.-23.4.23 Apologiaforum

Tapahtuman teemana on Särkyneen toivo. Viikonlopun aikana syvennytään käsittelemään kärsimyksen kohtaamiseen liittyviä kysymyksiä, jotka saattavat ajoittain elämässä jopa haastaa kristillisen uskon. Miksi maailmassa on kärsimystä? Kannattaako uskoa Jumalaan kärsimyksen keskellä? Lue lisää tapahtumasta Apologiaforum – Särkyneen toivo 

Lisää
luettavaa

Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetyksen tiedotus- ja raamatunopetuslehti

Aiempia:
Teema
alt=""
Varovasti uuteen alkuun

Esirukoilijan kutsumus toi Maarit Munnen elämään kateissa olleen merkityksen ja yhteisön. Uskollinen uurastus päättyi loppuun palamiseen, jota seurasi kymmenen kivuliasta ja tylsää vuotta. Nyt raikas vesi virtaa taas.
Mitä oikein tapahtui?

Opetukset

alt=""

Lähettäjänä olemisen siunaus

Jumala haluaa, että kaikki saisivat mahdollisuuden kuulla Jeesuksesta. Tarvitsemme ihmisiä, jotka ovat sitoutuneet lähetyskäskyn täyttämiseen oman kutsumuksensa mukaisesti, kirjoittaa OPKOn pääsihteeri Jussi Miettinen.

Apologianurkka
alt=""

Tämän maailman ruhtinaan joulu

Kirjoitettu C. S. Lewisin Paholaisen kirjeopistoa mukaillen: Rakas Mali, Kirkkovuoden pikkujoulukausi on ohi. On vuodatettu epäreilun pomon kohtelua lyhtypylväälle. On konttorisiskojen kanssa itketty uraputken imemää nuoruutta ja menetettyä perhettä. On

Kolumnit

alt=""

Rukoillaan yhdessä

Raamattu kehottaa meitä tunnustamaan syntimme ja rukoilemaan toistemme puolesta, jotta parantuisimme (Jaak 5:16). Meitä ei siis ole kutsuttu ratkaisemaan ongelmiamme ja kantamaan taakkojamme yksin, vaan Jumala on luonut meidät yhteisöihin