”OPKO kasvattaa vastuunkantoon”

eliatampere_cmyk

Kuka olet?

Olen Elias, ikää 21 vuotta. Olen Hyvinkään hoodeilta kotoisin. Opiskelen nyt toista vuotta Tampereen yliopistossa pääaineena matematiikka. Tämänhetkisen suunnitelman mukaan valmistun opettajaksi tietotekniikka sivuaineena. Koodaushan on osa uutta peruskoulun opetussuunnitelmaa, joka astuu voimaan tämän vuoden syksyllä. Toisaalta pidän silmät auki myös monille muillekin aloille; ei ole ollenkaan kiveen hakattu, että minusta tulisi juuri täysipäiväinen opettaja.

Miten päädyit mukaan OPKOn toimintaan?

Kun muutin Tampereelle, minulla ei ollut oikein koskaan ollut varsinaista seurakuntayhteyttä, vaikka olin pitkään yrittänyt etsiä sellaista Hyvinkäällä. Olin käynyt usein messussa ja muissakin seurakunnan tilaisuuksissa, mutta mistään ei löytynyt oman ikäistä porukkaa.

Päätin sitten uuteen kaupunkiin tullessani perin pohjin selvittää, mikä on homman nimi: eikö koko Suomessa ole nuoria aikuisia touhuamassa seurakunnassa?

 
Kävin varmaan kaikissa mahdollisissa nuorten aikuisten toiminnoissa mitä Tampereelta löytyi, ja OPKO muodostui pikkuhiljaa ”kotipesäksi”. Siihen olin ekana tutustunut, ja päätin pitää siitä kiinni.

Mihin toimintaan olet osallistunut?

Olen ollut mukana monin tavoin; osallistunut leireille ja tulevien iltojen suunnitteluun, alustanut opiskelijaillan aiheen ja esittänyt joulupukkia kansainvälisessä pikkujoulujuhlassa.

Mitä OPKO on antanut sinulle?

Hyviä ystäviä ja turvallisen, luotettavan paikan kasvaa. Olen erityisesti kiitollinen siitä, miten opiskelijatyöntekijämme Topi Viitasalo kohtelee meitä opiskelijoita. Topi tsemppaa taitavasti eteenpäin kaikilla elämän osa-alueilla, ei pelkästään seurakuntaan liittyvissä askareissa.

Myöskin OPKOsta liikkeelle ponnistaen parin mutkan kautta päädyin projektipäälliköksi tapahtumaan nimeltä Yhden illan juttu. Sain paljon vastuuta ja pääsin kokeilemaan tietyllä tapaa tuottajana toimimista, mikä on yksi minua kiehtova ammatti.

Mitä harrastat?

Harrastukseni ovat pienestä pitäen olleet liikuntapainotteisia. Viime vuosina parkour on muodostunut päälajiksi. Kiinnostuksen kohteita on tosi vaikea rajata, tuntuu että minua kiinnostaa ihan kaikki mahdollinen! Tykkään tutustua erilaisiin ihmisiin ja kokeilla myös heidän harrastuksiaan. Lopputuloksena on tosi usein se, että päädymme puhumaan siitä, kuinka muitakin voisi innostaa harrastamaan.

Mistä unelmoit?

Unelmoin siitä, että joku päivä mulla olisi perhe ja oma talo, ja että matkan varrella voisin tuoda hyvää muidenkin ihmisten elämään – arkipäivän tilanteiden lisäksi ehkä juuri sen tuottamisen kautta. En oikein tiedä mitä kaikkea haluaisin tuottaa, mutta tykkään siitä ja olen parin tapahtuman lisäksi mm. tehnyt videoita Youtubeen ja Facebookiin.

Mikä Raamatun kohta on erityisesti puhutellut viime aikoina?

Matt. 6:25-34. Se muistuttaa siitä, että juuri tänä päivänä kannattaa elää täysillä ja luottaa Jumalaan. ”Kuka teistä voi murehtimalla lisätä elämänsä pituutta kyynäränkään vertaa?”
 
Teksti: Sari Nuutinen
Eliaksen parkour-videoita voit katsella tästä.
Artikkeli on julkaistu Arkki-lehden numerossa 1/2016. Tilaa Arkki ilmaiseksi kotiin.

tervetuloa mukaan opkon toimintaan

Järjestämme opiskelijailtoja ja nuorteniltoja eri puolilla Suomea. Tervetuloa mukaan!

Maanmuuttajat-koulutus jatkuu

Maanmuuttajat-johtamiskoulutuksen uusi vuosikurssi aloittaa tammikuussa 2024. Koulutus soveltuu hyvin myös työn ohessa käytäväksi. Lue lisää: maanmuuttajat.fi

Lisää
luettavaa

Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetyksen tiedotus- ja raamatunopetuslehti

alt=""
Pääkirjoitukset

Arkin pääkirjoitus: Sankarin tekoja

Koripalloilija Lauri Markkasesta on tullut suomalaisten supersankari. Hänen sädekehänsä alkoi hohtaa entistä kirkkaampana, kun mies puki huhtikuussa ylleen armeijan harmaat puolustusvoimien urheilukoulussa Santahaminassa. Laurin kaltaisten superlahjakkuuksien kohdalla unohtuu helposti, että

Lue lisää »
Aiempia:
Teema
alt=""
Chat(botti) auttaa lähetystyössä

Jeesus käski kylvää ilosanomaa. Jos tehtävä on syytä hoitaa tehokkaasti, uuden teknologian mahdollisuuksia ei pidä hukata, sanoo
datatieteen ammattilainen Elias Luoma.

Opetukset

alt=""

Rukoushaastattelussa raamattukouluttaja Eero Junkkaala

Mikä on kiinnostanut sinua viime aikoina Jeesuksen rukousopetuksissa? Minua on viime aikoina erityisesti kiinnostanut se, mitä Luukkaan evankeliumi kertoo Jeesuksen rukouselämästä. Muut evankelistat eivät kiinnitä tähän niin paljon huomiota, mutta

Apologianurkka
alt=""

Oppi, tuo vanha neuvostoauto

Kirjoitettu C. S. Lewisin Paholaisen kirjeopistoa mukaillen: Rakas Mali, Kun maailmaa luotiin, se tehtiin koostuvaksi erillisistä osasista, jotka sopivat yhteen. Meidän aikaansaannoksemme oli iskeä kiilaa osasten väliin tai toisaalta liudentaa

Kolumnit

Nasaretilaisen kriisinhallinnasta

Kuoleman voittajan arvonimen voisi ajatella viittaavan voimakkaaseen, hyvän puolella seisovaan taistelijaan. Entä jos Jeesuksen kansainvälinen kriisinhallinta ei tunnu oikeanlaiselta tai riittävältä?