”OPKO kasvattaa vastuunkantoon”

eliatampere_cmyk

Kuka olet?

Olen Elias, ikää 21 vuotta. Olen Hyvinkään hoodeilta kotoisin. Opiskelen nyt toista vuotta Tampereen yliopistossa pääaineena matematiikka. Tämänhetkisen suunnitelman mukaan valmistun opettajaksi tietotekniikka sivuaineena. Koodaushan on osa uutta peruskoulun opetussuunnitelmaa, joka astuu voimaan tämän vuoden syksyllä. Toisaalta pidän silmät auki myös monille muillekin aloille; ei ole ollenkaan kiveen hakattu, että minusta tulisi juuri täysipäiväinen opettaja.

Miten päädyit mukaan OPKOn toimintaan?

Kun muutin Tampereelle, minulla ei ollut oikein koskaan ollut varsinaista seurakuntayhteyttä, vaikka olin pitkään yrittänyt etsiä sellaista Hyvinkäällä. Olin käynyt usein messussa ja muissakin seurakunnan tilaisuuksissa, mutta mistään ei löytynyt oman ikäistä porukkaa.

Päätin sitten uuteen kaupunkiin tullessani perin pohjin selvittää, mikä on homman nimi: eikö koko Suomessa ole nuoria aikuisia touhuamassa seurakunnassa?

 
Kävin varmaan kaikissa mahdollisissa nuorten aikuisten toiminnoissa mitä Tampereelta löytyi, ja OPKO muodostui pikkuhiljaa ”kotipesäksi”. Siihen olin ekana tutustunut, ja päätin pitää siitä kiinni.

Mihin toimintaan olet osallistunut?

Olen ollut mukana monin tavoin; osallistunut leireille ja tulevien iltojen suunnitteluun, alustanut opiskelijaillan aiheen ja esittänyt joulupukkia kansainvälisessä pikkujoulujuhlassa.

Mitä OPKO on antanut sinulle?

Hyviä ystäviä ja turvallisen, luotettavan paikan kasvaa. Olen erityisesti kiitollinen siitä, miten opiskelijatyöntekijämme Topi Viitasalo kohtelee meitä opiskelijoita. Topi tsemppaa taitavasti eteenpäin kaikilla elämän osa-alueilla, ei pelkästään seurakuntaan liittyvissä askareissa.

Myöskin OPKOsta liikkeelle ponnistaen parin mutkan kautta päädyin projektipäälliköksi tapahtumaan nimeltä Yhden illan juttu. Sain paljon vastuuta ja pääsin kokeilemaan tietyllä tapaa tuottajana toimimista, mikä on yksi minua kiehtova ammatti.

Mitä harrastat?

Harrastukseni ovat pienestä pitäen olleet liikuntapainotteisia. Viime vuosina parkour on muodostunut päälajiksi. Kiinnostuksen kohteita on tosi vaikea rajata, tuntuu että minua kiinnostaa ihan kaikki mahdollinen! Tykkään tutustua erilaisiin ihmisiin ja kokeilla myös heidän harrastuksiaan. Lopputuloksena on tosi usein se, että päädymme puhumaan siitä, kuinka muitakin voisi innostaa harrastamaan.

Mistä unelmoit?

Unelmoin siitä, että joku päivä mulla olisi perhe ja oma talo, ja että matkan varrella voisin tuoda hyvää muidenkin ihmisten elämään – arkipäivän tilanteiden lisäksi ehkä juuri sen tuottamisen kautta. En oikein tiedä mitä kaikkea haluaisin tuottaa, mutta tykkään siitä ja olen parin tapahtuman lisäksi mm. tehnyt videoita Youtubeen ja Facebookiin.

Mikä Raamatun kohta on erityisesti puhutellut viime aikoina?

Matt. 6:25-34. Se muistuttaa siitä, että juuri tänä päivänä kannattaa elää täysillä ja luottaa Jumalaan. ”Kuka teistä voi murehtimalla lisätä elämänsä pituutta kyynäränkään vertaa?”
 
Teksti: Sari Nuutinen
Eliaksen parkour-videoita voit katsella tästä.
Artikkeli on julkaistu Arkki-lehden numerossa 1/2016. Tilaa Arkki ilmaiseksi kotiin.

tervetuloa mukaan opkon toimintaan

Järjestämme opiskelijailtoja ja nuorteniltoja eri puolilla Suomea. Tervetuloa mukaan!

Kirja_mainos_syvatty_pieni_web

Tilaa 3T jäsenhintaan

Suosittu OPKOn julkaisema uutuuskirja tarjoaa raikkaan kokonaisnäkemyksen tasapainoisesta elämästä kristittynä. Siihen kuuluu Jumalan tunteminen, itsensä tunteminen ja kutsumuksen tunteminen. Hinta varsinaisille jäsenille 10 euroa.

Lisää
luettavaa

Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetyksen tiedotus- ja raamatunopetuslehti

Aiempia:
Teema
Yliopistonlehtori Olli-Pekka Vainio
Rakasta Jumalaa kaikilla ajatuksillasi

“Varo miestä, joka lukee vain yhden kirjan”, kristillisen opin asiantuntija Olli-Pekka Vainio haastaa. Saarnatuoli olisi hänen mielestään loistava paikka opettaa ihmisiä ajattelemaan paremmin.

Opetukset

Kuvassa on puu vihreää taustaa vasten.

Viisaus, paratiisi ja bad apple

Pitäisikö kristityn sulkea aivonsa Raamattua lukiessa? Ateistien hyökkäyksissä näin väitetään – ja yllättävää kyllä moni tavallinen suomalainen kuvittelee samoin. Vanha Nietzsche esitti, että Raamatussa ei ole yhtään järkevää käskyä. Jumala

Apologianurkka
Miikka Niiranen

Vapauden vangit

Kirjoitettu C. S. Lewisin Paholaisen kirjeopistoa mukaillen: Rakas Mali, Suomalaisessa kulttuurissa on mielenkiintoinen sekakäsitys vapaudesta. Toisaalta täällä on voimissaan ihanne alkukantaisesta metsänihmisestä vapaana vaeltavana salojen sankarina. Kesäisin se pääsee keskiäkäisessä

Kolumnit

Ossi Lehtihuhta

Vain yksi on Totuus, kaikille

Jeesus on vertaansa vailla oleva suunnistuksen ratamestari. Hänen reitillään toimii Jumalan Sana lamppuna ja valkeutena, kirjoittaa kauppatieteiden opiskelija Ossi Lehtihuhta.