Muutos aikaisemmin uutisoituun – Jason Lepojärvi ei aloita OPKOlla

alt=""

Aikaisemmin uutisoidusta poiketen, Jason Lepojärvi ei aloita tutkijana OPKOssa, vaan vapaaehtoistyön akateemisena mentorina. Muutoksen syynä on George Foxin yliopistosta saatu työtarjous.

– Sain itsellenikin suurena yllätyksenä kutsun aloittaa George Foxin yliopiston professorina työnimikkeellä C. S. Lewis Associate Professor of Theology and Literature. Kyseessä on ainutlaatuinen työ, joka on kuin minulle räätälöity, ja siksi päätin asiaa punnittuani tähän tarttua. Jään suremaan niitä Suomen mahdollisuuksia, jotka eivät vielä kohdallani toteudu. Olen kiitollinen OPKOlle ja OPKOn hallitukselle upeasta tuesta ja herrasmiesmäisyydestä. Matka Suomeen muuttuikin lomaksi, kun muutamme syksyllä Yhdysvaltoihin, Jason Lepojärvi kommentoi.

Vaikka Jasonin tutkimustyö OPKOssa ei toteudu, hän kuitenkin päätti aloittaa vapaaehtoistyön OPKOn akateemisena mentorina.

– Olemme tietysti harmissamme tästä yllättävästä muutoksesta, mutta iloitsemme mahdollisuudesta saada Jasonin osaamista järjestömme työn piiriin muuttuneesta tilanteesta huolimatta, toteaa OPKOn pääsihteeri Jussi Miettinen.

Viimeisimmät uutiset:
Kuuntele Raamattupodia:

27.-29.1.23 father & king - disciple

Disciple is a student conference (in Helsinki), family gathering and summit for a community of believers centered around Jesus. 

Early bird prices are valid until 30th of November 2022. 

Disciple conference is arranged by Petrus Församling and OPKO. 

Lisää
luettavaa

Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetyksen tiedotus- ja raamatunopetuslehti

Aiempia:
Teema
alt=""
Uskon hyvä puolustaja tuntee kysymysten voiman

Totuus ei kasva eikä kutistu ihmisen mielen mukaan, mutta se tarvitsee puolestapuhujia. Jokainen kristitty voi kasvaa sellaiseksi, rohkaisee OPKOn apologi Aleksi Markkanen. Usein kaikki alkaa kysymyksistä.

Opetukset

alt=""

Evankeliumia jälkikristilliseen Suomeen

Millainen oli mielikuvien kristillinen Suomi? Melkein kaikki kuuluivat kirkkoon, kristinuskoa arvostettiin, kirkossa käytiin, pappi ja piispa olivat arvostetuimpien ammattien joukossa, kansa tunsi kristinuskon perusteet, virret olivat tuttuja, sunnuntaiaamu oli pyhitetty

Apologianurkka
alt=""

Harhatieto ja todellisuus

Elokuussa uutisoitiin ranskalaisesta tutkijasta, joka tviittasi teleskoopin tarkan kuvan Proxima Centauri-tähdestä. Tviitti keräsi toistakymmentä tuhatta tykkäystä. Kommenteissa ylistettiin tieteen voittokulkua. Sitten kuvan liikkeellelaittaja paljasti totuuden. Kyseessä oli vain punainen makkaraviipale

Kolumnit

alt=""

Kristinuskon vastaus länsimaiseen sekularisaatioon

Kristinuskon asema yhteiskunnassa on muuttunut koko historiansa ajan. Länsimainen kulttuuri rakentuu kristillisten arvojen ja ihmiskäsityksen pohjalle, mutta tämä on Suomessa ja Euroopassa laajalti unohdettu, kirjoittaa lääketieteen opiskelija Marko Varvikko.