Tilaa OPKOn julkaisema Taktinen viisaus -kirja!

Tilaa Taktinen viisaus -kirja.
OPKO julkaisee kirjan Taktinen viisaus, joka on perusteos kristillisestä uskosta keskusteluun. Kirjan on suomentanut OPKOn apologi J. J. Aleksi Markkanen. Kirja julkaistaan 23.3. Viikin kirkolla Passiodraama-tilaisuuden yhteydessä.

– Nykyään vastakkainasettelu eri mieltä olevien välillä korostuu voimakkaasti ja siksi taktiikan taju, kuunteleminen ja kuultuun reagoiminen, on keskusteluissa arvokas pääoma. Ilman sitä kristityn on helppo joko vaieta kokonaan tai näyttää jääräpäiseltä rähjääjältä, eikä meillä oikein ole varaa kumpaankaan, kirjoittaa Aleksi Markkanen suomentajan esipuheessa. Esipuheen voit lukea kokonaisuudessaan uutisen lopusta.

Aleksi Markkanen

Taktinen viisaus -kirjan suomentanut Aleksi Markkanen työskentelee apologina OPKOlla.

Taktinen viisaus, Gregory Koukl.304-sivuisen Taktisen viisauden (alkup. Tactics) 10-vuotisjuhlapainoksessa Gregory Koukl näyttää, kuinka keskustelutilanteet­ otetaan haltuun ja kuinka niitä harkitun tahdikkuuden avulla ohjataan rakentavasti eteenpäin. Opit, miten haastajien hyökkäykset pysäytetään ja miten kysymykset tai provosoivat väitteet käännetään viemään keskustelua toivottuun suuntaan. Ennen muuta opit, kuinka toiset voi saada pohtimaan Jeesusta.

Lue lisää ja tilaa kirja nettilomakkeen kautta. Hinta on 25 €, jäsenhinta 20 € (varsinaiset jäsenet ovat iältään alle 29 v.).

OPKO julkaisutoiminta on virinnyt

OPKO julkaisee myöhemmin tänä vuonna myös toisen kirjan raamattureflektioista. Suuren suosion saanut 3T-kirja julkaistiin niin ikään melko vastikään.

– Aikaisemmin OPKO julkaisi paljon kirjoja. Nyt olemme aloittaneet sen uudelleen. Me uskomme edelleen kirjoitetun sanan voimaan, kertoo OPKOn pääsihteeri Jussi Miettinen.

 

* * *

Suomentajan alkusanat:

En enää muista, kuinka aikoinaan tutustuin Greg Koukliin ja hänen Stand to Reason -järjestöönsä, mutta molemmat ovat jo yli kaksi vuosikymmentä auttaneet minua ajattelemaan paremmin. Kun keväällä 2002 laadin artikkelia vaikeasta aiheesta, perusteluni nojasivat selvästi Gregin huomioihin. Columbo-taktiikan mukaisesti pyysin myös arvostelijoita selventämään käyttämiään käsitteitä ja selittämään, miksi he ajattelivat niin. Gregin vaikutusta taitaa olla sekin, että sain ajatuksen suorittaa yliopistotutkinnon apologiasta ja siirtyä alan töihin.

Siksi minulle onkin suuri ilon aihe, että Taktinen viisaus julkaistaan suomeksi – ja suuri kunnia olla henkilökohtaisesti vastuussa käännöksestä. Toivon, että siitä välittyy Gregin selkeä, leppoisa ja johdonmukainen puhetapa. Nykyään vastakkainasettelu eri mieltä olevien välillä korostuu voimakkaasti ja siksi taktiikan taju, kuunteleminen ja kuultuun reagoiminen, on keskusteluissa arvokas pääoma. Ilman sitä kristityn on helppo joko vaieta kokonaan tai näyttää jääräpäiseltä rähjääjältä, eikä meillä oikein ole varaa kumpaankaan.

Tässä kirjassa Greg neuvoo käytännöllisesti, kuinka katsomuksellisia keskusteluja kannattaa käydä. Tarvitsen hänen neuvojaan itsekin, sillä käytän mielelläni provosoivaa kieltä enkä läheskään aina huomioi ihmistä itseään asiakysymysten takana. Tarkoitus on kuitenkin, että vaikka puheenaihe olisi hankala, siitä jutteleminen toisten kanssa olisi heille mieluummin pieni pala taivasta kuin helvettiä.

Kirjoituksissaan ja radio-ohjelmassaan Greg on aina korostanut muutamaa perusasiaa. Hän ei tahdo opettaa kuulijoilleen, mitä ajatella, vaan myös miksi ajatella niin. Greg ei yritä käännyttää jokaista keskustelukumppaniaan, vaan kylvää kiviä heidän kenkiinsä. Hänen mukaansa maailma ei tarvitse yhtä ”miljoonan taalan apologia”, vaan miljoona ”yhden taalan” kristinuskon puolustajaa, ruohonjuuritason vaikuttajaa. Greg kannustaa jokaista kukoistamaan siellä, minne hänet on kulloinkin istutettu. Ole uskollinen siinä, mitä Jumala on sinulle antanut, niin hän voi käyttää sinua vielä enemmän.

Perehdy kirjan taktiseen viisauteen. Harjoittele sen käyttöä ja kokeile, mitä tapahtuu, jos toteutat neuvoja käytännössä. Ja kuten Greg aina radio-ohjelmansa päätteeksi lohkaisee, give ’em Heaven – päästä taivas valloilleen!

J. J. Aleksi Markkanen
apologi, opettaja
OPKO

Viimeisimmät uutiset:
Kuuntele Raamattupodia:

15.−19.4. Unlocking Life, Helsinki Mission Week

Veritas Forumit: 
Pe 26.4. Tampere: Alister McGrath, Leila Haaparanta
Ke 8.5. Jyväskylä: Vishal Mangalwadi, Laura Stark
Pe 10.5. Helsinki: Vishal Mangalwadi, Eva Biaudet
Lue lisää Veritas Forumeista

17.8. OPKOn 60-vuotisjuhlavuoden pääjuhla Enä-Sepässä klo 12−18

Lisää
luettavaa

Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetyksen tiedotus- ja raamatunopetuslehti

Pääsihteeri Jussi Miettisen kuva.
Pääkirjoitukset

Suuria unelmia pienille ihmisille

Vuoden alussa kuntosalille ilmestyi uusia kasvoja. Monet heistä olivat luvanneet itselleen laittaa kroppansa kuntoon. Vähitellen joukko harveni. Tavoitteiden asettaminen on tärkeää, mutta on eri juttu jaksaa mennä sitkeästi niitä kohti.

Lue lisää »
Aiempia:
Teema

Opetukset

Hengen ja tulen kaste

Olin leikkimässä kotitalomme pihalla Turussa, kun A-rapun kuudennessa kerroksessa asuvan Tepon isä tuli ulos. Hän katsoi meidän poikien auki repsottavia kengännauhoja, kumartui vuorotellen jokaisen kohdalle ja opetti solmimaan nyöreistä rusetin. Kun Johannes Kastajalta kysyttiin, oliko hän se odotettu Messias, hän vastasi, ettei olisi kelvollinen edes avaamaan Messiaan kengännauhoja.

Apologianurkka
Aleksi Markkanen

Vain yksi jumala vähemmän

Uusateistit huomauttavat mielellään, että kristityt ovat pitkälti samaa mieltä heidän kanssaan. He luettelevat pitkän rimpsun muinaisia ja nykyisiä jumalhahmoja, joihin mekään emme usko. Sitten he toteavat myhäilevään sävyyn, että kiistäessään

Kolumnit

Petra Uusimaan kuva.

Perheyhteys toi minut lähemmäksi Jumalaa

Olen aina kokenut kroonista yksinäisyyttä ja ulkopuolisuuden tunnetta, ja muistan itkeneeni yksinäisyyttäni vielä uskoontulonikin jälkeen monina iltoina rukoillessa. En koskaan uskonut, että Jumala voisi ratkaista yksinäisyyttäni.