Lähetystyö on tavallisille kristityille

pyry_ja_elina_cmyk_rajattu
Viisitoista nuorta aikuista kokoontui lokakuun puolivälissä Raamattuopistolle Kauniaisiin tutustumaan lähetystyöhön. Kyseessä oli kolmen viikonlopun mittaisen MiniMissio-kurssin kolmas jakso tänä vuonna.

Viikonlopun jälkeen kurssitodistuksen saivat muun muassa Pyry ja Elina Sipilä. Helsingissä asuva pariskunta osallistui viimeiseen kurssiviikonloppuunsa kuusiviikkoisen vauvansa kanssa. Kumpikin on hiljattain valmistunut lääkäriksi, Elina viime keväänä ja Pyry vuosi sitten.

– Olen miettinyt lukioajoista lähtien, olisiko paikkani lähteä lähetystyöhön. Ajattelin, että tämä olisi sopiva paikka pohtia sitä lisää, saada enemmän tietoa ja konkretisoida asiaa, kertoo Elina motiiveistaan lähteä kurssille.

Pyry on varttunut lähetyslapsena Etiopiassa, joten hän koki luontevaksi pohtia, tulisiko hänen itsekin lähteä kentälle.

Oivalluksia ja yleistietoa lähetystyöstä

Antoisimpana MiniMissio-kurssilla Elina piti lähettien kertomuksia omasta työstään, yleiskatsausta työhön eri maissa sekä luentoja lähetystyön oikeutuksesta.

– Olen saanut hyvää yleistietoutta lähetystyöstä. Konkretisoituminen on oma prosessinsa, joka pitää vielä käydä.

 
– Ehkä se selviää lähtemällä lyhyeksi ajaksi kentälle, Elina toteaa lisäten, että tällä hetkellä on keskityttävä lapsen hoitamiseen.

Pyry taas innostui erityisesti kurssin teologisesta annista ja asia-aiheista, kuten islamin kohtaamisesta ja ymmärtämisestä.

– Opin, että muslimeillakin on hyvää ja aitoa hurskautta, vaikka kristinuskon näkökulmasta se ei pelasta ihmistä, mutta pitää arvostaa toisissa sitä, mikä on hyvää. Oivalsin myös, että kastettujen ja kastamattomien parissa lähetystyö on erilaista.

Elinalle suurin oivallus kurssin aikana oli, että lähetystyö on arkista ja sitä voi tehdä oman ammattinsa kautta.
– Ennen ajattelin, että lähetystyöntekijöiden pitäisi olla vähän parempia kristittyjä. Nyt ymmärrän, että tavalliset kristityt voivat lähteä.

MiniMissio-kurssia järjestävät OPKO, Lähetysyhdistys Kylväjä, Medialähetys Sanansaattajat ja Suomen Raamattuopisto.
 
Teksti: Sari Nuutinen, kuva: Marjaana Kotilainen
Artikkeli on julkaistu Arkki-lehden numerossa 4/2015. Tilaa Arkki ilmaiseksi kotiin.

tervetuloa mukaan opkon toimintaan

Järjestämme opiskelijailtoja ja nuorteniltoja eri puolilla Suomea. Tervetuloa mukaan!

21.-23.4.23 Apologiaforum

Tapahtuman teemana on Särkyneen toivo. Viikonlopun aikana syvennytään käsittelemään kärsimyksen kohtaamiseen liittyviä kysymyksiä, jotka saattavat ajoittain elämässä jopa haastaa kristillisen uskon. Miksi maailmassa on kärsimystä? Kannattaako uskoa Jumalaan kärsimyksen keskellä? Lue lisää tapahtumasta Apologiaforum – Särkyneen toivo 

Lisää
luettavaa

Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetyksen tiedotus- ja raamatunopetuslehti

Aiempia:
Teema
alt=""
Varovasti uuteen alkuun

Esirukoilijan kutsumus toi Maarit Munnen elämään kateissa olleen merkityksen ja yhteisön. Uskollinen uurastus päättyi loppuun palamiseen, jota seurasi kymmenen kivuliasta ja tylsää vuotta. Nyt raikas vesi virtaa taas.
Mitä oikein tapahtui?

Opetukset

alt=""

Lähettäjänä olemisen siunaus

Jumala haluaa, että kaikki saisivat mahdollisuuden kuulla Jeesuksesta. Tarvitsemme ihmisiä, jotka ovat sitoutuneet lähetyskäskyn täyttämiseen oman kutsumuksensa mukaisesti, kirjoittaa OPKOn pääsihteeri Jussi Miettinen.

Apologianurkka
alt=""

Tämän maailman ruhtinaan joulu

Kirjoitettu C. S. Lewisin Paholaisen kirjeopistoa mukaillen: Rakas Mali, Kirkkovuoden pikkujoulukausi on ohi. On vuodatettu epäreilun pomon kohtelua lyhtypylväälle. On konttorisiskojen kanssa itketty uraputken imemää nuoruutta ja menetettyä perhettä. On

Kolumnit

alt=""

Rukoillaan yhdessä

Raamattu kehottaa meitä tunnustamaan syntimme ja rukoilemaan toistemme puolesta, jotta parantuisimme (Jaak 5:16). Meitä ei siis ole kutsuttu ratkaisemaan ongelmiamme ja kantamaan taakkojamme yksin, vaan Jumala on luonut meidät yhteisöihin