Lähetystyö on tavallisille kristityille

pyry_ja_elina_cmyk_rajattu
Viisitoista nuorta aikuista kokoontui lokakuun puolivälissä Raamattuopistolle Kauniaisiin tutustumaan lähetystyöhön. Kyseessä oli kolmen viikonlopun mittaisen MiniMissio-kurssin kolmas jakso tänä vuonna.

Viikonlopun jälkeen kurssitodistuksen saivat muun muassa Pyry ja Elina Sipilä. Helsingissä asuva pariskunta osallistui viimeiseen kurssiviikonloppuunsa kuusiviikkoisen vauvansa kanssa. Kumpikin on hiljattain valmistunut lääkäriksi, Elina viime keväänä ja Pyry vuosi sitten.

– Olen miettinyt lukioajoista lähtien, olisiko paikkani lähteä lähetystyöhön. Ajattelin, että tämä olisi sopiva paikka pohtia sitä lisää, saada enemmän tietoa ja konkretisoida asiaa, kertoo Elina motiiveistaan lähteä kurssille.

Pyry on varttunut lähetyslapsena Etiopiassa, joten hän koki luontevaksi pohtia, tulisiko hänen itsekin lähteä kentälle.

Oivalluksia ja yleistietoa lähetystyöstä

Antoisimpana MiniMissio-kurssilla Elina piti lähettien kertomuksia omasta työstään, yleiskatsausta työhön eri maissa sekä luentoja lähetystyön oikeutuksesta.

– Olen saanut hyvää yleistietoutta lähetystyöstä. Konkretisoituminen on oma prosessinsa, joka pitää vielä käydä.

 
– Ehkä se selviää lähtemällä lyhyeksi ajaksi kentälle, Elina toteaa lisäten, että tällä hetkellä on keskityttävä lapsen hoitamiseen.

Pyry taas innostui erityisesti kurssin teologisesta annista ja asia-aiheista, kuten islamin kohtaamisesta ja ymmärtämisestä.

– Opin, että muslimeillakin on hyvää ja aitoa hurskautta, vaikka kristinuskon näkökulmasta se ei pelasta ihmistä, mutta pitää arvostaa toisissa sitä, mikä on hyvää. Oivalsin myös, että kastettujen ja kastamattomien parissa lähetystyö on erilaista.

Elinalle suurin oivallus kurssin aikana oli, että lähetystyö on arkista ja sitä voi tehdä oman ammattinsa kautta.
– Ennen ajattelin, että lähetystyöntekijöiden pitäisi olla vähän parempia kristittyjä. Nyt ymmärrän, että tavalliset kristityt voivat lähteä.

MiniMissio-kurssia järjestävät OPKO, Lähetysyhdistys Kylväjä, Medialähetys Sanansaattajat ja Suomen Raamattuopisto.
 
Teksti: Sari Nuutinen, kuva: Marjaana Kotilainen
Artikkeli on julkaistu Arkki-lehden numerossa 4/2015. Tilaa Arkki ilmaiseksi kotiin.

tervetuloa mukaan opkon toimintaan

Järjestämme opiskelijailtoja ja nuorteniltoja eri puolilla Suomea. Tervetuloa mukaan!

17.-21.7. OPKOn kesäleiri Valkealassa

17.8. OPKOn 60-vuotisjuhlavuoden pääjuhla Enä-Sepässä klo 11−21

Lisää
luettavaa

Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetyksen tiedotus- ja raamatunopetuslehti

Pääsihteeri Jussi Miettisen kuva.
Pääkirjoitukset

Suuria unelmia pienille ihmisille

Vuoden alussa kuntosalille ilmestyi uusia kasvoja. Monet heistä olivat luvanneet itselleen laittaa kroppansa kuntoon. Vähitellen joukko harveni. Tavoitteiden asettaminen on tärkeää, mutta on eri juttu jaksaa mennä sitkeästi niitä kohti.

Lue lisää »
Aiempia:
Teema

Opetukset

Hengen ja tulen kaste

Olin leikkimässä kotitalomme pihalla Turussa, kun A-rapun kuudennessa kerroksessa asuvan Tepon isä tuli ulos. Hän katsoi meidän poikien auki repsottavia kengännauhoja, kumartui vuorotellen jokaisen kohdalle ja opetti solmimaan nyöreistä rusetin. Kun Johannes Kastajalta kysyttiin, oliko hän se odotettu Messias, hän vastasi, ettei olisi kelvollinen edes avaamaan Messiaan kengännauhoja.

Apologianurkka
Aleksi Markkanen

Vain yksi jumala vähemmän

Uusateistit huomauttavat mielellään, että kristityt ovat pitkälti samaa mieltä heidän kanssaan. He luettelevat pitkän rimpsun muinaisia ja nykyisiä jumalhahmoja, joihin mekään emme usko. Sitten he toteavat myhäilevään sävyyn, että kiistäessään

Kolumnit

Petra Uusimaan kuva.

Perheyhteys toi minut lähemmäksi Jumalaa

Olen aina kokenut kroonista yksinäisyyttä ja ulkopuolisuuden tunnetta, ja muistan itkeneeni yksinäisyyttäni vielä uskoontulonikin jälkeen monina iltoina rukoillessa. En koskaan uskonut, että Jumala voisi ratkaista yksinäisyyttäni.