Lähetystyö on tavallisille kristityille

pyry_ja_elina_cmyk_rajattu
Viisitoista nuorta aikuista kokoontui lokakuun puolivälissä Raamattuopistolle Kauniaisiin tutustumaan lähetystyöhön. Kyseessä oli kolmen viikonlopun mittaisen MiniMissio-kurssin kolmas jakso tänä vuonna.

Viikonlopun jälkeen kurssitodistuksen saivat muun muassa Pyry ja Elina Sipilä. Helsingissä asuva pariskunta osallistui viimeiseen kurssiviikonloppuunsa kuusiviikkoisen vauvansa kanssa. Kumpikin on hiljattain valmistunut lääkäriksi, Elina viime keväänä ja Pyry vuosi sitten.

– Olen miettinyt lukioajoista lähtien, olisiko paikkani lähteä lähetystyöhön. Ajattelin, että tämä olisi sopiva paikka pohtia sitä lisää, saada enemmän tietoa ja konkretisoida asiaa, kertoo Elina motiiveistaan lähteä kurssille.

Pyry on varttunut lähetyslapsena Etiopiassa, joten hän koki luontevaksi pohtia, tulisiko hänen itsekin lähteä kentälle.

Oivalluksia ja yleistietoa lähetystyöstä

Antoisimpana MiniMissio-kurssilla Elina piti lähettien kertomuksia omasta työstään, yleiskatsausta työhön eri maissa sekä luentoja lähetystyön oikeutuksesta.

– Olen saanut hyvää yleistietoutta lähetystyöstä. Konkretisoituminen on oma prosessinsa, joka pitää vielä käydä.

 
– Ehkä se selviää lähtemällä lyhyeksi ajaksi kentälle, Elina toteaa lisäten, että tällä hetkellä on keskityttävä lapsen hoitamiseen.

Pyry taas innostui erityisesti kurssin teologisesta annista ja asia-aiheista, kuten islamin kohtaamisesta ja ymmärtämisestä.

– Opin, että muslimeillakin on hyvää ja aitoa hurskautta, vaikka kristinuskon näkökulmasta se ei pelasta ihmistä, mutta pitää arvostaa toisissa sitä, mikä on hyvää. Oivalsin myös, että kastettujen ja kastamattomien parissa lähetystyö on erilaista.

Elinalle suurin oivallus kurssin aikana oli, että lähetystyö on arkista ja sitä voi tehdä oman ammattinsa kautta.
– Ennen ajattelin, että lähetystyöntekijöiden pitäisi olla vähän parempia kristittyjä. Nyt ymmärrän, että tavalliset kristityt voivat lähteä.

MiniMissio-kurssia järjestävät OPKO, Lähetysyhdistys Kylväjä, Medialähetys Sanansaattajat ja Suomen Raamattuopisto.
 
Teksti: Sari Nuutinen, kuva: Marjaana Kotilainen
Artikkeli on julkaistu Arkki-lehden numerossa 4/2015. Tilaa Arkki ilmaiseksi kotiin.

tervetuloa mukaan opkon toimintaan

Järjestämme opiskelijailtoja ja nuorteniltoja eri puolilla Suomea. Tervetuloa mukaan!

Maanmuuttajat-koulutus jatkuu

Maanmuuttajat-johtamiskoulutuksen uusi vuosikurssi aloittaa tammikuussa 2024. Koulutus soveltuu hyvin myös työn ohessa käytäväksi. Lue lisää: maanmuuttajat.fi

Lisää
luettavaa

Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetyksen tiedotus- ja raamatunopetuslehti

alt=""
Pääkirjoitukset

Arkin pääkirjoitus: Sankarin tekoja

Koripalloilija Lauri Markkasesta on tullut suomalaisten supersankari. Hänen sädekehänsä alkoi hohtaa entistä kirkkaampana, kun mies puki huhtikuussa ylleen armeijan harmaat puolustusvoimien urheilukoulussa Santahaminassa. Laurin kaltaisten superlahjakkuuksien kohdalla unohtuu helposti, että

Lue lisää »
Aiempia:
Teema
alt=""
Chat(botti) auttaa lähetystyössä

Jeesus käski kylvää ilosanomaa. Jos tehtävä on syytä hoitaa tehokkaasti, uuden teknologian mahdollisuuksia ei pidä hukata, sanoo
datatieteen ammattilainen Elias Luoma.

Opetukset

alt=""

Rukoushaastattelussa raamattukouluttaja Eero Junkkaala

Mikä on kiinnostanut sinua viime aikoina Jeesuksen rukousopetuksissa? Minua on viime aikoina erityisesti kiinnostanut se, mitä Luukkaan evankeliumi kertoo Jeesuksen rukouselämästä. Muut evankelistat eivät kiinnitä tähän niin paljon huomiota, mutta

Apologianurkka
alt=""

Oppi, tuo vanha neuvostoauto

Kirjoitettu C. S. Lewisin Paholaisen kirjeopistoa mukaillen: Rakas Mali, Kun maailmaa luotiin, se tehtiin koostuvaksi erillisistä osasista, jotka sopivat yhteen. Meidän aikaansaannoksemme oli iskeä kiilaa osasten väliin tai toisaalta liudentaa

Kolumnit

Nasaretilaisen kriisinhallinnasta

Kuoleman voittajan arvonimen voisi ajatella viittaavan voimakkaaseen, hyvän puolella seisovaan taistelijaan. Entä jos Jeesuksen kansainvälinen kriisinhallinta ei tunnu oikeanlaiselta tai riittävältä?