Ajattelun akatemialle ja Rukouskoululle omat sivut

365koulutuksen on yhteistyökoulutusten sivusto
OPKO on julkaissut omat internetsivut uusille Ajattelun akatemia ja Rukouskoulu -koulutuksille. Sivut ovat koottu osaksi uutta 365koulutukset.fi-sivua.

365koulutukset-sivu on suunniteltu sivuksi yhteistyökoulutuksille, joita OPKO on järjestämässä muiden kristillisten toimijoiden, kuten Perheniemen evankelisen opiston ja Lähetysyhdistys Kylväjän kanssa.

Myös kolmatta vuosikurssia tammikuussa aloittava Maanmuuttajat-johtamiskoulu on lisätty samalle sivulle.

Tutustu uusiin sivuihin:

ajattelunakatemia.fi
rukouskoulutus.fi
maanmuuttajat.fi
365koulutukset.fi

Ajattelun akatemia

Tiedätkö, kuinka lujalla perustalla kristinuskon sanoma lepää? Oikeastaan se ei lepää – se virtaa kaikkialle ja sytyttää kuulijansa ajattelemaan.

Ajattelun akatemia -koulutuksen missiona on Kristusta kirkastavien ajattelijoiden herättäminen ja varustaminen 2020-luvun katsomuksellisiin kohtaamisiin. Totuudenjälkeisestä ajasta kärsivä maailmamme tarvitsee elvyttävää ja innostavaa tosikertomusta Kuninkaasta, joka kutsuu myös mieltä heräämään kuolleista.

Ajattelun akatemian koulutustavoitteina ovat osallistujien kristillisen identiteetin vahvistaminen, kristillisen vakaumuksen luotettavuuden ja merkityksellisyyden sisäistäminen sekä osallistujien varustaminen katsomukselliseen dialogiin aikamme aatesuuntausten kanssa.

Koulutuksen suunnittelijoina ja toteuttajina toimivat mm. J. J. Aleksi Markkanen (FM, M.A., apologi), Jussi Miettinen (TM, yhteisöpedagogi, työnohjaaja, pääsihteeri), Lari Launonen (TT, tutkija), Vesa Ollilainen (TT, teologinen asiantuntija) ja Riikka Korpinen (TM, VTK, psykoterapeutti, työyhteisövalmentaja / Eezy Flow).

Monimuotokoulutus soveltuu työn ohessa käytäväksi.

Tutustu uuteen Ajattelun akatemia -koulutussivuun ja ilmoittaudu mukaan 21.12.23 mennessä. 

Syvemmälle rukoukseen -rukouskoulu

Jeesuksen rukouselämä oli kiehtovaa. Ehkä juuri siksi opetuslapset eivät pyytäneet häntä opettamaan saarnaamista, vaan rukoilemista. Jeesuksen ihmeellinen elämä ja hedelmällinen palvelutehtävä nousivat autiosta paikasta, jossa hän viipyi salaisessa rukouselämässään Isänsä kanssa.

Haluatko sinäkin oppia lisää rukouksesta, sen tavoista ja dynamiikasta? Kaipaatko rohkaisua rukouselämässäsi? Oletko valmis mahdollisiin muutoksiin, joihin Jumala vie sinut, kun rukous saa siivet? Haluatko palvella seurakuntia, yhteiskuntaa ja tätä maailmaa rukouksen lahjoilla oman persoonasi ja kutsumuksesi mukaisesti? Jos vastauksesi on kyllä, tule mukaan Rukouskouluun!

Rukouskoulun suunnittelijoihin kuuluu Maarit Munne, Sirkku Chambers, Jussi Miettinen ja Pirjo Jääskeläinen. Lisäksi mukana on kouluttajia eri kristillisistä taustoista, kuten Mikko Mertanen, Max Maetola, Saara Kinnunen, Olli Lehmonen, Markku ja Susanne Laitinen, Eva Sarsa, Oskari Juurikkala, Anssi Nurmi ja Jukka Jämsén.

Monimuotokoulutus soveltuu työn ohessa käytäväksi.

Tutustu uuteen Rukouskoulu-sivustoon ja ilmoittaudu mukaan 2.1.24 mennessä.

Lisää
luettavaa

Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetyksen tiedotus- ja raamatunopetuslehti

Pääsihteeri Jussi Miettisen kuva.
Pääkirjoitukset

Suuria unelmia pienille ihmisille

Vuoden alussa kuntosalille ilmestyi uusia kasvoja. Monet heistä olivat luvanneet itselleen laittaa kroppansa kuntoon. Vähitellen joukko harveni. Tavoitteiden asettaminen on tärkeää, mutta on eri juttu jaksaa mennä sitkeästi niitä kohti.

Lue lisää »
Aiempia:
Teema

Opetukset

Hengen ja tulen kaste

Olin leikkimässä kotitalomme pihalla Turussa, kun A-rapun kuudennessa kerroksessa asuvan Tepon isä tuli ulos. Hän katsoi meidän poikien auki repsottavia kengännauhoja, kumartui vuorotellen jokaisen kohdalle ja opetti solmimaan nyöreistä rusetin. Kun Johannes Kastajalta kysyttiin, oliko hän se odotettu Messias, hän vastasi, ettei olisi kelvollinen edes avaamaan Messiaan kengännauhoja.

Apologianurkka
Aleksi Markkanen

Vain yksi jumala vähemmän

Uusateistit huomauttavat mielellään, että kristityt ovat pitkälti samaa mieltä heidän kanssaan. He luettelevat pitkän rimpsun muinaisia ja nykyisiä jumalhahmoja, joihin mekään emme usko. Sitten he toteavat myhäilevään sävyyn, että kiistäessään

Kolumnit

Petra Uusimaan kuva.

Perheyhteys toi minut lähemmäksi Jumalaa

Olen aina kokenut kroonista yksinäisyyttä ja ulkopuolisuuden tunnetta, ja muistan itkeneeni yksinäisyyttäni vielä uskoontulonikin jälkeen monina iltoina rukoillessa. En koskaan uskonut, että Jumala voisi ratkaista yksinäisyyttäni.