Ajattelun akatemialle ja Rukouskoululle omat sivut

365koulutuksen on yhteistyökoulutusten sivusto
OPKO on julkaissut omat internetsivut uusille Ajattelun akatemia ja Rukouskoulu -koulutuksille. Sivut ovat koottu osaksi uutta 365koulutukset.fi-sivua.

365koulutukset-sivu on suunniteltu sivuksi yhteistyökoulutuksille, joita OPKO on järjestämässä muiden kristillisten toimijoiden, kuten Perheniemen evankelisen opiston ja Lähetysyhdistys Kylväjän kanssa.

Myös kolmatta vuosikurssia tammikuussa aloittava Maanmuuttajat-johtamiskoulu on lisätty samalle sivulle.

Tutustu uusiin sivuihin:

ajattelunakatemia.fi
rukouskoulutus.fi
maanmuuttajat.fi
365koulutukset.fi

Ajattelun akatemia

Tiedätkö, kuinka lujalla perustalla kristinuskon sanoma lepää? Oikeastaan se ei lepää – se virtaa kaikkialle ja sytyttää kuulijansa ajattelemaan.

Ajattelun akatemia -koulutuksen missiona on Kristusta kirkastavien ajattelijoiden herättäminen ja varustaminen 2020-luvun katsomuksellisiin kohtaamisiin. Totuudenjälkeisestä ajasta kärsivä maailmamme tarvitsee elvyttävää ja innostavaa tosikertomusta Kuninkaasta, joka kutsuu myös mieltä heräämään kuolleista.

Ajattelun akatemian koulutustavoitteina ovat osallistujien kristillisen identiteetin vahvistaminen, kristillisen vakaumuksen luotettavuuden ja merkityksellisyyden sisäistäminen sekä osallistujien varustaminen katsomukselliseen dialogiin aikamme aatesuuntausten kanssa.

Koulutuksen suunnittelijoina ja toteuttajina toimivat mm. J. J. Aleksi Markkanen (FM, M.A., apologi), Jussi Miettinen (TM, yhteisöpedagogi, työnohjaaja, pääsihteeri), Lari Launonen (TT, tutkija), Vesa Ollilainen (TT, teologinen asiantuntija) ja Riikka Korpinen (TM, VTK, psykoterapeutti, työyhteisövalmentaja / Eezy Flow).

Monimuotokoulutus soveltuu työn ohessa käytäväksi.

Tutustu uuteen Ajattelun akatemia -koulutussivuun ja ilmoittaudu mukaan 21.12.23 mennessä. 

Syvemmälle rukoukseen -rukouskoulu

Jeesuksen rukouselämä oli kiehtovaa. Ehkä juuri siksi opetuslapset eivät pyytäneet häntä opettamaan saarnaamista, vaan rukoilemista. Jeesuksen ihmeellinen elämä ja hedelmällinen palvelutehtävä nousivat autiosta paikasta, jossa hän viipyi salaisessa rukouselämässään Isänsä kanssa.

Haluatko sinäkin oppia lisää rukouksesta, sen tavoista ja dynamiikasta? Kaipaatko rohkaisua rukouselämässäsi? Oletko valmis mahdollisiin muutoksiin, joihin Jumala vie sinut, kun rukous saa siivet? Haluatko palvella seurakuntia, yhteiskuntaa ja tätä maailmaa rukouksen lahjoilla oman persoonasi ja kutsumuksesi mukaisesti? Jos vastauksesi on kyllä, tule mukaan Rukouskouluun!

Rukouskoulun suunnittelijoihin kuuluu Maarit Munne, Sirkku Chambers, Jussi Miettinen ja Pirjo Jääskeläinen. Lisäksi mukana on kouluttajia eri kristillisistä taustoista, kuten Mikko Mertanen, Max Maetola, Saara Kinnunen, Olli Lehmonen, Markku ja Susanne Laitinen, Eva Sarsa, Oskari Juurikkala, Anssi Nurmi ja Jukka Jämsén.

Monimuotokoulutus soveltuu työn ohessa käytäväksi.

Tutustu uuteen Rukouskoulu-sivustoon ja ilmoittaudu mukaan 2.1.24 mennessä.

Viimeisimmät uutiset:
Kuuntele Raamattupodia:

Ajattelun Akatemia ja Rukouskoulu alkaa – myös Maanmuuttajat jatkuu

OPKO ja Perheniemen opisto aloittavat uusia koulutuksia. Tammikuussa alkavat Ajattelun akatemia- ja Syvemmälle rukoukseen -monimuotokoulutukset. Myös Maanmuuttajat-johtamiskoulu jatkaa kolmannella vuosikurssilla.

Koulutukset soveltuvat hyvin myös työn ohessa käytäväksi.

Lisätietoja Ajattelun akatemiasta
Lisätietoja Rukouskoulusta
Lisätietoja Maanmuuttajista

Lisää
luettavaa

Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetyksen tiedotus- ja raamatunopetuslehti

Pääsihteeri Jussi Miettisen kuva.
Pääkirjoitukset

Arkin pääkirjoitus: Tohu wa-bohu

Peto on irti! Haluaisin panna pään pensaaseen kuin strutsi ja olla ajattelematta. Ukrainaa, Pyhää maata, Venäjän ydinaseita, kristittyjen vainoa, ilmastonmuutosta, jengiväkivaltaa ja kristinuskon luhistumista länsimaissa. Tämän päivän nuorten maailma on kaoottinen.

Lue lisää »
Aiempia:
Teema
Olli Lehmosen kuva.
Perhe on paras

Perhe on turvan, kasvun ja hauskanpidon paikka. Perheiden aikuisten on rakastettava niin, että välillä sattuu. Johtava koululais- ja nuorisotyöntekijä Olli Lehmonen ei olisi ikinä itse keksinyt itselleen tällaista kutsumusta.

Opetukset

Jeesus ja minä – vai Jeesus ja me?

Jokaisella lienee kokemuksia perheestä. Biologinen perhe tulee mieleen ensin, mutta mikä on hengellisen perheen merkitys kristitylle? Miksi laumasuhde Jeesukseen on parempi kuin pelkkä yksilön suhde?

Apologianurkka
alt=""

Oppi, tuo vanha neuvostoauto

Kun maailmaa luotiin, se tehtiin koostuvaksi erillisistä osasista, jotka sopivat yhteen. Meidän aikaansaannoksemme oli iskeä kiilaa osasten väliin tai toisaalta liudentaa kaikki erot osasten välillä.

Kolumnit

Petra Uusimaan kuva.

Perheyhteys toi minut lähemmäksi Jumalaa

Olen aina kokenut kroonista yksinäisyyttä ja ulkopuolisuuden tunnetta, ja muistan itkeneeni yksinäisyyttäni vielä uskoontulonikin jälkeen monina iltoina rukoillessa. En koskaan uskonut, että Jumala voisi ratkaista yksinäisyyttäni.