OPKO järjestää kesällä 2023 kaksi rippikoulua

Rippikoulu OPKO

OPKO järjestää kesällä 2023 kaksi teemarippikoulua. Elämysriparia vietetään Vihdissä Enä-Sepässä ja Eurooppa-riparia Saksan Bischofsheimin vuoristomaisemissa.

Aiemmin OPKO on järjestänyt yhteistyössä rippileirejä järjestöjen ja seurakuntien kanssa, mutta nyt pitkästä aikaa meillä on mahdollisuus tarjota omia rippikoululeirejä. Leirejä järjestämällä haluamme seurakuntien ja muiden järjestöjen tavoin olla tukemassa nuorten kasvua kristittyinä.

Rippileiri on paikka, jossa on vapaus etsiä vastauksia elämän suuriin kysymyksiin. Näin on myös OPKOn leirien kohdalla.

– On erittäin tärkeää, että leirillä lähdetään liikkeelle nuorten kysymyksistä ja pohditaan niitä yhdessä Raamatun valossa, toteaa OPKOn riparivastaava ja Tampereen opiskelijatyöntekijä TK Tenho Rajala.

Elämysrippikoulua vietetään OPKOn kurssikeskus Enä-Sepässä, joka toimii tälläkin hetkellä aktiivisena lasten ja nuorten leirien pitopaikkana, jossa seurakunnat ovat järjestäneet vuosittain omia rippikoulujaan. Hieman erilaisen leirimahdollisuuden tarjoaa Eurooppa-ripari, jossa suunnataan Saksaan, Bischofsheimiin Hohe Rhönin kurssikeskukseen. Se sijaitsee vuoristomaisemissa ja historiallisessa miljöössä, lähellä vanhaa luostaria.

OPKOlla on vahvat kansainväliset yhteydet IFES-järjestön kautta, ja Eurooppa-ripari tarjoaa yhden tavan kokea ja nähdä tätä yhteyttä.

– Tärkeintä on kuitenkin kristinuskon Jumalaan tutustuminen muun muassa Raamatun, keskusteluiden, kysymysten ja laadukkaan opetuksen avulla.

OPKOn suunnitelmissa on jatkaa ja kehittää rippikoulutyötä pitkällä tähtäimellä.

Tutustu kesän 2023 rippikoululeireihin

Lisää
luettavaa

Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetyksen tiedotus- ja raamatunopetuslehti

Pääsihteeri Jussi Miettisen kuva.
Pääkirjoitukset

Suuria unelmia pienille ihmisille

Vuoden alussa kuntosalille ilmestyi uusia kasvoja. Monet heistä olivat luvanneet itselleen laittaa kroppansa kuntoon. Vähitellen joukko harveni. Tavoitteiden asettaminen on tärkeää, mutta on eri juttu jaksaa mennä sitkeästi niitä kohti.

Lue lisää »
Aiempia:
Teema

Opetukset

Hengen ja tulen kaste

Olin leikkimässä kotitalomme pihalla Turussa, kun A-rapun kuudennessa kerroksessa asuvan Tepon isä tuli ulos. Hän katsoi meidän poikien auki repsottavia kengännauhoja, kumartui vuorotellen jokaisen kohdalle ja opetti solmimaan nyöreistä rusetin. Kun Johannes Kastajalta kysyttiin, oliko hän se odotettu Messias, hän vastasi, ettei olisi kelvollinen edes avaamaan Messiaan kengännauhoja.

Apologianurkka
Aleksi Markkanen

Vain yksi jumala vähemmän

Uusateistit huomauttavat mielellään, että kristityt ovat pitkälti samaa mieltä heidän kanssaan. He luettelevat pitkän rimpsun muinaisia ja nykyisiä jumalhahmoja, joihin mekään emme usko. Sitten he toteavat myhäilevään sävyyn, että kiistäessään

Kolumnit

Petra Uusimaan kuva.

Perheyhteys toi minut lähemmäksi Jumalaa

Olen aina kokenut kroonista yksinäisyyttä ja ulkopuolisuuden tunnetta, ja muistan itkeneeni yksinäisyyttäni vielä uskoontulonikin jälkeen monina iltoina rukoillessa. En koskaan uskonut, että Jumala voisi ratkaista yksinäisyyttäni.