OPKO järjestää kesällä 2023 kaksi rippikoulua

Rippikoulu OPKO

OPKO järjestää kesällä 2023 kaksi teemarippikoulua. Elämysriparia vietetään Vihdissä Enä-Sepässä ja Eurooppa-riparia Saksan Bischofsheimin vuoristomaisemissa.

Aiemmin OPKO on järjestänyt yhteistyössä rippileirejä järjestöjen ja seurakuntien kanssa, mutta nyt pitkästä aikaa meillä on mahdollisuus tarjota omia rippikoululeirejä. Leirejä järjestämällä haluamme seurakuntien ja muiden järjestöjen tavoin olla tukemassa nuorten kasvua kristittyinä.

Rippileiri on paikka, jossa on vapaus etsiä vastauksia elämän suuriin kysymyksiin. Näin on myös OPKOn leirien kohdalla.

– On erittäin tärkeää, että leirillä lähdetään liikkeelle nuorten kysymyksistä ja pohditaan niitä yhdessä Raamatun valossa, toteaa OPKOn riparivastaava ja Tampereen opiskelijatyöntekijä TK Tenho Rajala.

Elämysrippikoulua vietetään OPKOn kurssikeskus Enä-Sepässä, joka toimii tälläkin hetkellä aktiivisena lasten ja nuorten leirien pitopaikkana, jossa seurakunnat ovat järjestäneet vuosittain omia rippikoulujaan. Hieman erilaisen leirimahdollisuuden tarjoaa Eurooppa-ripari, jossa suunnataan Saksaan, Bischofsheimiin Hohe Rhönin kurssikeskukseen. Se sijaitsee vuoristomaisemissa ja historiallisessa miljöössä, lähellä vanhaa luostaria.

OPKOlla on vahvat kansainväliset yhteydet IFES-järjestön kautta, ja Eurooppa-ripari tarjoaa yhden tavan kokea ja nähdä tätä yhteyttä.

– Tärkeintä on kuitenkin kristinuskon Jumalaan tutustuminen muun muassa Raamatun, keskusteluiden, kysymysten ja laadukkaan opetuksen avulla.

OPKOn suunnitelmissa on jatkaa ja kehittää rippikoulutyötä pitkällä tähtäimellä.

Tutustu kesän 2023 rippikoululeireihin

Viimeisimmät uutiset:
Kuuntele Raamattupodia:
Kirja_mainos_syvatty_pieni_web

Tilaa 3T jäsenhintaan

Suosittu OPKOn julkaisema uutuuskirja tarjoaa raikkaan kokonaisnäkemyksen tasapainoisesta elämästä kristittynä. Siihen kuuluu Jumalan tunteminen, itsensä tunteminen ja kutsumuksen tunteminen. Hinta varsinaisille jäsenille 10 euroa.

Lisää
luettavaa

Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetyksen tiedotus- ja raamatunopetuslehti

Aiempia:
Teema
Yliopistonlehtori Olli-Pekka Vainio
Rakasta Jumalaa kaikilla ajatuksillasi

“Varo miestä, joka lukee vain yhden kirjan”, kristillisen opin asiantuntija Olli-Pekka Vainio haastaa. Saarnatuoli olisi hänen mielestään loistava paikka opettaa ihmisiä ajattelemaan paremmin.

Opetukset

Kuvassa on puu vihreää taustaa vasten.

Viisaus, paratiisi ja bad apple

Pitäisikö kristityn sulkea aivonsa Raamattua lukiessa? Ateistien hyökkäyksissä näin väitetään – ja yllättävää kyllä moni tavallinen suomalainen kuvittelee samoin. Vanha Nietzsche esitti, että Raamatussa ei ole yhtään järkevää käskyä. Jumala

Apologianurkka
Miikka Niiranen

Vapauden vangit

Kirjoitettu C. S. Lewisin Paholaisen kirjeopistoa mukaillen: Rakas Mali, Suomalaisessa kulttuurissa on mielenkiintoinen sekakäsitys vapaudesta. Toisaalta täällä on voimissaan ihanne alkukantaisesta metsänihmisestä vapaana vaeltavana salojen sankarina. Kesäisin se pääsee keskiäkäisessä

Kolumnit

Ossi Lehtihuhta

Vain yksi on Totuus, kaikille

Jeesus on vertaansa vailla oleva suunnistuksen ratamestari. Hänen reitillään toimii Jumalan Sana lamppuna ja valkeutena, kirjoittaa kauppatieteiden opiskelija Ossi Lehtihuhta.