OPKO järjestää kesällä 2023 kaksi rippikoulua

Rippikoulu OPKO

OPKO järjestää kesällä 2023 kaksi teemarippikoulua. Elämysriparia vietetään Vihdissä Enä-Sepässä ja Eurooppa-riparia Saksan Bischofsheimin vuoristomaisemissa.

Aiemmin OPKO on järjestänyt yhteistyössä rippileirejä järjestöjen ja seurakuntien kanssa, mutta nyt pitkästä aikaa meillä on mahdollisuus tarjota omia rippikoululeirejä. Leirejä järjestämällä haluamme seurakuntien ja muiden järjestöjen tavoin olla tukemassa nuorten kasvua kristittyinä.

Rippileiri on paikka, jossa on vapaus etsiä vastauksia elämän suuriin kysymyksiin. Näin on myös OPKOn leirien kohdalla.

– On erittäin tärkeää, että leirillä lähdetään liikkeelle nuorten kysymyksistä ja pohditaan niitä yhdessä Raamatun valossa, toteaa OPKOn riparivastaava ja Tampereen opiskelijatyöntekijä TK Tenho Rajala.

Elämysrippikoulua vietetään OPKOn kurssikeskus Enä-Sepässä, joka toimii tälläkin hetkellä aktiivisena lasten ja nuorten leirien pitopaikkana, jossa seurakunnat ovat järjestäneet vuosittain omia rippikoulujaan. Hieman erilaisen leirimahdollisuuden tarjoaa Eurooppa-ripari, jossa suunnataan Saksaan, Bischofsheimiin Hohe Rhönin kurssikeskukseen. Se sijaitsee vuoristomaisemissa ja historiallisessa miljöössä, lähellä vanhaa luostaria.

OPKOlla on vahvat kansainväliset yhteydet IFES-järjestön kautta, ja Eurooppa-ripari tarjoaa yhden tavan kokea ja nähdä tätä yhteyttä.

– Tärkeintä on kuitenkin kristinuskon Jumalaan tutustuminen muun muassa Raamatun, keskusteluiden, kysymysten ja laadukkaan opetuksen avulla.

OPKOn suunnitelmissa on jatkaa ja kehittää rippikoulutyötä pitkällä tähtäimellä.

Tutustu kesän 2023 rippikoululeireihin

Viimeisimmät uutiset:
Kuuntele Raamattupodia:

Lähetetty-koulutus 2023

Tule kasvamaan yhdessä Jumalan lapsena ja opettelemaan elämään Jeesuksen lähettämänä Suomessa ja maailmalla. Lue lisää Lähetetty-koulutuksesta

pääsiäispysäkki

6.-9.4.23 Pääsiäispysäkki – Rukouksen ja hiljentymisen päivät Enä-Sepässä

Lisää
luettavaa

Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetyksen tiedotus- ja raamatunopetuslehti

Aiempia:
Teema
alt=""
Kohti kumppanuuksien kulttuuria

Lähipiirin kutsuminen mukaan OPKOn työn kumppaneiksi ja ystäviksi on jännittävää ja sen voi oppia tekemään hyvin, sanoo johtava opiskelijatyöntekijä Pekka Ryhänen. Tämä on välttämätön suunta, sillä tulevaisuudessa järjestö on yhä enemmän yksityishenkilöiden lahjoitusten varassa.

Opetukset

alt=""

Lähettäjänä olemisen siunaus

Jumala haluaa, että kaikki saisivat mahdollisuuden kuulla Jeesuksesta. Tarvitsemme ihmisiä, jotka ovat sitoutuneet lähetyskäskyn täyttämiseen oman kutsumuksensa mukaisesti, kirjoittaa OPKOn pääsihteeri Jussi Miettinen.

Apologianurkka
alt=""

Tämän maailman ruhtinaan joulu

Kirjoitettu C. S. Lewisin Paholaisen kirjeopistoa mukaillen: Rakas Mali, Kirkkovuoden pikkujoulukausi on ohi. On vuodatettu epäreilun pomon kohtelua lyhtypylväälle. On konttorisiskojen kanssa itketty uraputken imemää nuoruutta ja menetettyä perhettä. On

Kolumnit

alt=""

Lähettilään DNA

Jumala varustaa meidät lähettilään tehtävään. Hän myös eheyttää ja ei pakota ketään samaan muotiin, kirjoittaa teologian opiskelija Hanna Ojuva.