OPKO järjestää kesällä 2023 kaksi rippikoulua

Rippikoulu OPKO

OPKO järjestää kesällä 2023 kaksi teemarippikoulua. Elämysriparia vietetään Vihdissä Enä-Sepässä ja Eurooppa-riparia Saksan Bischofsheimin vuoristomaisemissa.

Aiemmin OPKO on järjestänyt yhteistyössä rippileirejä järjestöjen ja seurakuntien kanssa, mutta nyt pitkästä aikaa meillä on mahdollisuus tarjota omia rippikoululeirejä. Leirejä järjestämällä haluamme seurakuntien ja muiden järjestöjen tavoin olla tukemassa nuorten kasvua kristittyinä.

Rippileiri on paikka, jossa on vapaus etsiä vastauksia elämän suuriin kysymyksiin. Näin on myös OPKOn leirien kohdalla.

– On erittäin tärkeää, että leirillä lähdetään liikkeelle nuorten kysymyksistä ja pohditaan niitä yhdessä Raamatun valossa, toteaa OPKOn riparivastaava ja Tampereen opiskelijatyöntekijä TK Tenho Rajala.

Elämysrippikoulua vietetään OPKOn kurssikeskus Enä-Sepässä, joka toimii tälläkin hetkellä aktiivisena lasten ja nuorten leirien pitopaikkana, jossa seurakunnat ovat järjestäneet vuosittain omia rippikoulujaan. Hieman erilaisen leirimahdollisuuden tarjoaa Eurooppa-ripari, jossa suunnataan Saksaan, Bischofsheimiin Hohe Rhönin kurssikeskukseen. Se sijaitsee vuoristomaisemissa ja historiallisessa miljöössä, lähellä vanhaa luostaria.

OPKOlla on vahvat kansainväliset yhteydet IFES-järjestön kautta, ja Eurooppa-ripari tarjoaa yhden tavan kokea ja nähdä tätä yhteyttä.

– Tärkeintä on kuitenkin kristinuskon Jumalaan tutustuminen muun muassa Raamatun, keskusteluiden, kysymysten ja laadukkaan opetuksen avulla.

OPKOn suunnitelmissa on jatkaa ja kehittää rippikoulutyötä pitkällä tähtäimellä.

Tutustu kesän 2023 rippikoululeireihin

Viimeisimmät uutiset:
Kuuntele Raamattupodia:

Ajattelun Akatemia ja Rukouskoulu alkaa – myös Maanmuuttajat jatkuu

OPKO ja Perheniemen opisto aloittavat uusia koulutuksia. Tammikuussa alkavat Ajattelun akatemia- ja Syvemmälle rukoukseen -monimuotokoulutukset. Myös Maanmuuttajat-johtamiskoulu jatkaa kolmannella vuosikurssilla.

Koulutukset soveltuvat hyvin myös työn ohessa käytäväksi.

Lisätietoja Ajattelun akatemiasta
Lisätietoja Rukouskoulusta
Lisätietoja Maanmuuttajista

Lisää
luettavaa

Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetyksen tiedotus- ja raamatunopetuslehti

Pääsihteeri Jussi Miettisen kuva.
Pääkirjoitukset

Arkin pääkirjoitus: Tohu wa-bohu

Peto on irti! Haluaisin panna pään pensaaseen kuin strutsi ja olla ajattelematta. Ukrainaa, Pyhää maata, Venäjän ydinaseita, kristittyjen vainoa, ilmastonmuutosta, jengiväkivaltaa ja kristinuskon luhistumista länsimaissa. Tämän päivän nuorten maailma on kaoottinen.

Lue lisää »
Aiempia:
Teema
Olli Lehmosen kuva.
Perhe on paras

Perhe on turvan, kasvun ja hauskanpidon paikka. Perheiden aikuisten on rakastettava niin, että välillä sattuu. Johtava koululais- ja nuorisotyöntekijä Olli Lehmonen ei olisi ikinä itse keksinyt itselleen tällaista kutsumusta.

Opetukset

Jeesus ja minä – vai Jeesus ja me?

Jokaisella lienee kokemuksia perheestä. Biologinen perhe tulee mieleen ensin, mutta mikä on hengellisen perheen merkitys kristitylle? Miksi laumasuhde Jeesukseen on parempi kuin pelkkä yksilön suhde?

Apologianurkka
alt=""

Oppi, tuo vanha neuvostoauto

Kun maailmaa luotiin, se tehtiin koostuvaksi erillisistä osasista, jotka sopivat yhteen. Meidän aikaansaannoksemme oli iskeä kiilaa osasten väliin tai toisaalta liudentaa kaikki erot osasten välillä.

Kolumnit

Petra Uusimaan kuva.

Perheyhteys toi minut lähemmäksi Jumalaa

Olen aina kokenut kroonista yksinäisyyttä ja ulkopuolisuuden tunnetta, ja muistan itkeneeni yksinäisyyttäni vielä uskoontulonikin jälkeen monina iltoina rukoillessa. En koskaan uskonut, että Jumala voisi ratkaista yksinäisyyttäni.