Armollinen Jumala?

2014_vilhelmiina2_500x250

Helsingin Sanomat julkaisi elokuussa kolumnin, jossa ei liputettu kristinuskon puolesta. Kirjoittajan mukaan kristityillä on pikkumainen ja julma Jumala, joka uhkailee ja kostaa, antaa taakkoja, joita ihmiset eivät pysty kantamaan, ja lopuksi heittää helvettiin.
Vaikka suurin osa suomalaisista on varmaan rippikoulunsa käynyt ja kuullut opetusta Jumalan armosta, kolumnin kirjoittaja on tuskin ainoa, jonka mielikuva Jumalasta on kasvanut armottomaksi.

Sain tänä kesänä olla mukana aktiossa, jossa yritettiin kertoa evankeliumi kansainvälisille opiskelijoille. Kohdatessani eri uskontokuntiin kuuluvia ja uskonnosta piittaamattomia ihmisiä huomasin itsekin miettineeni, eikö Jumala olisi voinut keksiä helpomman tien Taivaaseen ja voiko Hän todella tuomita epäuskoiset kadotukseen. Pienenä ja syntisenä ihmisenä on välillä niin vaikeaa ymmärtää, millainen Jumala on.
Asiat saavat kuitenkin aivan toisenlaisen näkökulman, jos koetamme katsoa niitä Jumalan perspektiivistä. Me käännyimme pois Hänen luotaan ja valitsimme pahuuden, mutta Hän – joka on Pyhä ja jossa ei ole pisaraakaan pahuutta – luopui omastaan, otti orjan muodon ja kärsi meidän rangaistuksemme, ettei Hänen ikinä tarvitsisi hylätä meitä meidän syntimme tähden. Tällainen Jumala, joka antaa kaikkensa pelastaakseen meidät, kuulostaa joltain aivan muulta kuin pikkumaiselta ja julmalta.

Se, joka näkee ja uskoo Jeesuksen teon ristillä, näkee ja uskoo Jumalan ylitsevuotavan rakkauden jokaista kohtaan. Psalmi 145 sanoo: ”Anteeksiantava ja laupias on Herra, hän on kärsivällinen, suuri on hänen hyvyytensä. Herra on hyvä kaikille, hän armahtaa kaikkia luotujaan.”

Kuten aiemmin sanoin, moni ihminen ei tunne tätä Raamatun Jumalaa. Ja evankeliumin kertominen, niin ihana sanoma kuin se onkin, ei usein tunnu helpolta. Sitä meidät on kuitenkin omalla paikallamme kutsuttu tekemään. Ei kuitenkaan lain alla vaan armahdettuina ihmisinä, jotka tarvitsevat Jumalan anteeksiantoa ja apua joka päivä.
Rukoillaan, että mekin saisimme palata armon äärelle päivittäin ja oppia ymmärtämään yhä enemmän Jumalan rakkautta meitä kohtaan. Rukoillaan, että peloistamme ja vajavuuksistamme huolimatta Hän käyttäisi meitä evankeliumin levittämisessä. Rukoillaan, että Hesarin kolumnin kirjoittaja ja hänen kanssaan samalla tavalla ajattelevat saisivat kohdata rakastavan ja armollisen Jumalan.

Vilhelmiina Väyrynen
Oulun OPKO
Artikkeli on julkaistu Arkki-lehdessä 3/2014.

tervetuloa mukaan opkon toimintaan

Järjestämme opiskelijailtoja ja nuorteniltoja eri puolilla Suomea. Tervetuloa mukaan!

17.-21.7. OPKOn kesäleiri Valkealassa

17.8. OPKOn 60-vuotisjuhlavuoden pääjuhla Enä-Sepässä klo 11−21

Lisää
luettavaa

Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetyksen tiedotus- ja raamatunopetuslehti

Pääsihteeri Jussi Miettisen kuva.
Pääkirjoitukset

Arkin pääkirjoitus: Herätyksen ikävä sulattaa sydämet yhteen

OPKO vietti iloisia 60-vuotisjuhliaan elokuun puolessa välissä Enä-Sepässä Vihdin Ojakkalassa. Nuorisojärjestön syntymäpäivistä tekivät ikimuistoisen pitkienkin matkojen takaa saapuneet ystävät neljästä sukupolvesta. Unkarilaisen sosiologin Karl Mannheimin mukaan jokaisella sukupolvella on omien ikätovereittensa kanssa jaettuja avainkokemuksia.

Lue lisää »
Aiempia:
Teema
Polvirukoukset sytyttävät Lappeenrannassa

Soluasunnossa Skinnarilan kampuksella on ovi, jonka takana käydään maailman tärkeintä taistelua. Lappeenrannan uudella opiskelijatyöntekijällä Otto Oikarisella on huoneessaan rukousseinä, jonka eteen hän polvistuu pyytämään kaupunkiin opiskelijaherätystä.

Opetukset

Herätys apostolien malliin

On kiehtovaa ja yllätyksellistä tutustua siihen millainen Jeesus oli. Tarkoitan hänen katsettaan, luonnettaan ja sen sellaista. Ne kertovat meille, millainen Jumala on. Uuden testamentin kertomukset Jeesuksen kohtaamisista ihmisten kanssa tutustuttavat meidät Jeesuksen persoonallisuuteen. ”Joka on nähnyt minut, on nähnyt Isän” (Joh.14:9).

Apologianurkka

Kuka pelkää multiversumia?

Edellisessä numerossa kerroin, että kosmoksen perusrakenteissa on kymmeniä piirteitä, jotka vaikuttavat vahvasti olevan tarkan ja tietoisen hienosäädön tulosta. Sen enempää välttämättömyys kuin sattumakaan eivät tarjoa niille riittävää selitystä.

Kolumnit

Petra Uusimaan kuva.

Perheyhteys toi minut lähemmäksi Jumalaa

Olen aina kokenut kroonista yksinäisyyttä ja ulkopuolisuuden tunnetta, ja muistan itkeneeni yksinäisyyttäni vielä uskoontulonikin jälkeen monina iltoina rukoillessa. En koskaan uskonut, että Jumala voisi ratkaista yksinäisyyttäni.