Suuria unelmia pienille ihmisille

Pääsihteeri Jussi Miettisen kuva.

Vuoden alussa kuntosalille ilmestyi uusia kasvoja. Monet heistä olivat luvanneet itselleen laittaa kroppansa kuntoon. Vähitellen joukko harveni. Tavoitteiden asettaminen on tärkeää, mutta on eri juttu jaksaa mennä sitkeästi niitä kohti.

Raamattu kertoo ihmisistä, joille Jumala antoi näyn. Nooa rakensi arkkia. Nehemia korjasi Jerusalemin muurin. Pieni poika toi kalat ja leivät Jeesuksen siunattaviksi. Jeesus puolestaan antoi 12 opetuslapselleen tehtävän viedä evankeliumi kaikkeen maailmaan – myös Suomeen. Joku on sanonut, että näky on Jumalan inspiroima mielikuvitus. Näkyjä on suuria ja pieniä. Jotkut kestävät koko elämän, toiset lyhyen ajan. Esimerkkejä ihmisistä, jotka ovat saavuttaneet unelmansa, on myös ympärillämme. Ehkä olet yksi heistä? OPKOkin syntyi 60 vuotta sitten unelmasta, johon silloiset nuoret ihmiset tarttuivat rohkeasti. Saamme seistä jättiläisten hartioilla.

Profeetta Habakukille Jumala puhui siitä, että näyn tulisi olla selvä. Sen toteutuminen vie aikaa, ja sen kanssa kysytään uskollisuutta (Hab. 2:2–5). Tavoitteemme muuttaminen rutiineiksi tai elämäntavaksi auttaa. Eräs Japanissa työskennellyt lähetyssaarnaaja kertoi saavuttaneensa erinomaisen kielitaitonsa vuosia kestäneellä tunnin päivittäisellä harjoittelulla. Hän jatkaa treenaamista yhä. Taito on mahdollistanut kutsumuksen toteutumisen.

Mitä sinä unelmoit saavuttavasi, vaikka viiden vuoden kuluttua? Entäpä miten voisit muuttaa unelman pieniksi teoiksi? Yksi suositeltava yhteinen tavoite kaikille meille on tuntea Jumalan sanaa paremmin. Raamatun päivittäinen lukeminen tai kuuleminen on yksi parhaista rutiineista, mitä voi olla. Sana on Jumalan rakkauskirje meille ja kartta halki elämän. Sana kertoo, että Jumala pelastaa jumalattoman, joka vain uskossa turvautuu ristiinnaulittuun Jeesukseen. Omat päätökset ja suunnitelmat voivat epäonnistua. Teemme kristittyinäkin vääriä valintoja ja syntiä. Sana lupaa, että saa aloittaa alusta. Vuoret väistyvät ja kukkulat horjuvat, mutta Jumalan rakkaus ja armo kestävät myös meidän virheemme.

Jussi Miettinen
OPKOn pääsihteeri

Kirjoitus on julkaistu Arkin numerossa 1/2024. Tilaa Arkki ilmaiseksi

tervetuloa mukaan opkon toimintaan

Järjestämme opiskelijailtoja ja nuorteniltoja eri puolilla Suomea. Tervetuloa mukaan!

17.-21.7. OPKOn kesäleiri Valkealassa

17.8. OPKOn 60-vuotisjuhlavuoden pääjuhla Enä-Sepässä klo 11−21

Lisää
luettavaa

Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetyksen tiedotus- ja raamatunopetuslehti

Pääsihteeri Jussi Miettisen kuva.
Pääkirjoitukset

Suuria unelmia pienille ihmisille

Vuoden alussa kuntosalille ilmestyi uusia kasvoja. Monet heistä olivat luvanneet itselleen laittaa kroppansa kuntoon. Vähitellen joukko harveni. Tavoitteiden asettaminen on tärkeää, mutta on eri juttu jaksaa mennä sitkeästi niitä kohti.

Lue lisää »
Aiempia:
Teema

Opetukset

Hengen ja tulen kaste

Olin leikkimässä kotitalomme pihalla Turussa, kun A-rapun kuudennessa kerroksessa asuvan Tepon isä tuli ulos. Hän katsoi meidän poikien auki repsottavia kengännauhoja, kumartui vuorotellen jokaisen kohdalle ja opetti solmimaan nyöreistä rusetin. Kun Johannes Kastajalta kysyttiin, oliko hän se odotettu Messias, hän vastasi, ettei olisi kelvollinen edes avaamaan Messiaan kengännauhoja.

Apologianurkka
Aleksi Markkanen

Vain yksi jumala vähemmän

Uusateistit huomauttavat mielellään, että kristityt ovat pitkälti samaa mieltä heidän kanssaan. He luettelevat pitkän rimpsun muinaisia ja nykyisiä jumalhahmoja, joihin mekään emme usko. Sitten he toteavat myhäilevään sävyyn, että kiistäessään

Kolumnit

Petra Uusimaan kuva.

Perheyhteys toi minut lähemmäksi Jumalaa

Olen aina kokenut kroonista yksinäisyyttä ja ulkopuolisuuden tunnetta, ja muistan itkeneeni yksinäisyyttäni vielä uskoontulonikin jälkeen monina iltoina rukoillessa. En koskaan uskonut, että Jumala voisi ratkaista yksinäisyyttäni.