Arkin pääkirjoitus: Opkonkokoinen aukko

Pääsihteeri Jussi Miettisen kuva.
Hurraa! OPKO täyttää tänä vuonna pyöreät 60 vuotta. Juhlinta käynnistyy loppiaisviikonvaihteessa ja jatkuu läpi vuoden erilaisissa alueellisissa syntymäpäivätilaisuuksissa. Tervetuloa mukaan! Juhlien sankareita olemme me kaikki OPKOn jäsenet ja toiminnassa mukana olevat. Jokainen järjestö tai yhdistys koostuu ihmisistä, joita ilman ei olisi olemassa kuin kuoret. Nyt on meidän aikamme loistaa!

Tätä Arkki-lehteä tehtiin juhlatuulella. Onhan se ilojuhlan paikka, kun järjestö on saanut jo vuosikymmeniä kertoa Jeesuksesta ja opettaa Raamattua nuorille. Ties kuinka monet ovat pelastuneet tämän toiminnan kautta, löytäneet hengellisen kodin ja elämälleen sisällön ja suunnan. Jos OPKOa ei olisi, maailma ei näyttäisi samalta.

Nostamme kiitollisina hattua Jumalalle ja teille, jotka vuonna 1964 saitte näyn ja rohkeuden lähteä liikkeelle. Teidän tarinanne, rukouksenne ja esimerkkinne inspiroivat, kantavat ja johtavat meitä, jotka tänään teemme aktiivista nuorisotyötä. Osa teistä järjestön perustajajäsenistä on jo ylennetty taivaan kirkkauteen. Tässä lehdessä OPKOn perustajajäsen Ritva Olkkola-Pääkkönen kertoo, miten Jumala antoi Suomeen ylioppilasherätyksen, jotta hän voisi lähettää ihmisiä maailmalle. Tämän näyn kantajana Ritva sai monen muun nuoren tavoin panna likoon koko nuoruutensa voiman ja innon. OPKOn kautta kanavoitunut herätys on vaikuttanut satojen ihmisten lähetyskutsun syntymiseen ja liikkeelle lähtemiseen.

Paljon on maailma muuttunut 60 vuodessa, mutta ihminen ei syvimmältä olemukseltaan juuri lainkaan. Jokaisen nuoren sisimmässä on jumalanmuotoinen aukko. Sen voi täyttää vain maailman syntien vuoksi ristille hakattu, ylösnoussut ja elävä Kristus. Jos OPKOa ei olisi perustettu 60 vuotta sitten, se kannattaisi perustaa tänään. Suomessa on huutava tarve luterilaiselle herätyskristillisyydelle, jonka liikkeelle paneva voima on Jumalan armo Kristuksessa ja vakava huoli nuorten iankaikkisesta kohtalosta.

Lähdemme juhlavuoteen rukouksen mielellä. Toivomme, että mukavien pirskeiden lisäksi järjestömme jäsenet, ystävät, työntekijät ja nuoret liittyvät rukousrintamaan nuoriso- ja lähetysherätyksen puolesta. Puhe uudesta herätyksestä ei ole unelmahöttöä. Jumala itse lupaa meille Raamatussa: ”- – jos silloin kansani, jonka olen ottanut omakseni, nöyrtyy ja rukoilee, kääntyy minun puoleeni ja hylkää pahat tiensä, niin minä kuulen sitä taivaaseen, annan sen synnit anteeksi ja teen sen maan jälleen terveeksi” (2. Aikakirja 7:14).

Siunattua juhlavuotta sinulle!

Jussi Miettinen
OPKOn pääsihteeri

Kirjoitus on julkaistu Arkin numerossa 4/2023. Tilaa Arkki ilmaiseksi

tervetuloa mukaan opkon toimintaan

Järjestämme opiskelijailtoja ja nuorteniltoja eri puolilla Suomea. Tervetuloa mukaan!

OPKOn 60-vuotisjuhlallisuudet

23.−26.3. Passiodraama-esitykset: Helsinki, Kirkkonummi

17.8. OPKOn 60-vuotisjuhlavuoden pääjuhla Enä-Sepässä klo 12−18

Lisää
luettavaa

Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetyksen tiedotus- ja raamatunopetuslehti

Pääsihteeri Jussi Miettisen kuva.
Pääkirjoitukset

Arkin pääkirjoitus: Opkonkokoinen aukko

Hurraa! OPKO täyttää tänä vuonna pyöreät 60 vuotta. Juhlinta käynnistyy loppiaisviikonvaihteessa ja jatkuu läpi vuoden erilaisissa alueellisissa syntymäpäivätilaisuuksissa. Tervetuloa mukaan! Juhlien sankareita olemme me kaikki OPKOn jäsenet ja toiminnassa mukana olevat. Jokainen järjestö tai yhdistys koostuu ihmisistä, joita ilman ei olisi olemassa kuin kuoret. Nyt on meidän aikamme loistaa!

Lue lisää »
Aiempia:
Teema
Kuvassa Maria Magdalenaa näytellyt Päivi Toikka, taustalla kuorolaisia. Tämän jutun Passiodraama-kuvat ovat todennäköisesti vuodelta 1980. Kuva: Tytti Issakaisen arkisto
Tytti Issakainen teki Passiodraaman 21-vuotiaana

– Luin lehdestä Jesus Christ Superstar -musikaalista. Siitä lähti liikkeelle ajatus näytelmästä pääsiäisajan tapahtumista, kertoo entisen Ylioppilaslähetyksen aktiivi Tytti Issakainen.

Opetukset

Tulevaisuus ja toivo tänäänkin.

Tulevaisuus ja toivo, tänäänkin

Jeremian kirjan luvussa 29 Jumala lupaa tulevaisuuden ja toivon Häntä vastaan rikkoneelle kansalle. Tulevaisuus ja toivo on edelleen Jumalan puoleen kääntymisessä. Se avautuu meille Jeesuksen kautta.

Apologianurkka
alt=""

Oppi, tuo vanha neuvostoauto

Kun maailmaa luotiin, se tehtiin koostuvaksi erillisistä osasista, jotka sopivat yhteen. Meidän aikaansaannoksemme oli iskeä kiilaa osasten väliin tai toisaalta liudentaa kaikki erot osasten välillä.

Kolumnit

Petra Uusimaan kuva.

Perheyhteys toi minut lähemmäksi Jumalaa

Olen aina kokenut kroonista yksinäisyyttä ja ulkopuolisuuden tunnetta, ja muistan itkeneeni yksinäisyyttäni vielä uskoontulonikin jälkeen monina iltoina rukoillessa. En koskaan uskonut, että Jumala voisi ratkaista yksinäisyyttäni.