Arkin pääkirjoitus: Opkonkokoinen aukko

Pääsihteeri Jussi Miettisen kuva.
Hurraa! OPKO täyttää tänä vuonna pyöreät 60 vuotta. Juhlinta käynnistyy loppiaisviikonvaihteessa ja jatkuu läpi vuoden erilaisissa alueellisissa syntymäpäivätilaisuuksissa. Tervetuloa mukaan! Juhlien sankareita olemme me kaikki OPKOn jäsenet ja toiminnassa mukana olevat. Jokainen järjestö tai yhdistys koostuu ihmisistä, joita ilman ei olisi olemassa kuin kuoret. Nyt on meidän aikamme loistaa!

Tätä Arkki-lehteä tehtiin juhlatuulella. Onhan se ilojuhlan paikka, kun järjestö on saanut jo vuosikymmeniä kertoa Jeesuksesta ja opettaa Raamattua nuorille. Ties kuinka monet ovat pelastuneet tämän toiminnan kautta, löytäneet hengellisen kodin ja elämälleen sisällön ja suunnan. Jos OPKOa ei olisi, maailma ei näyttäisi samalta.

Nostamme kiitollisina hattua Jumalalle ja teille, jotka vuonna 1964 saitte näyn ja rohkeuden lähteä liikkeelle. Teidän tarinanne, rukouksenne ja esimerkkinne inspiroivat, kantavat ja johtavat meitä, jotka tänään teemme aktiivista nuorisotyötä. Osa teistä järjestön perustajajäsenistä on jo ylennetty taivaan kirkkauteen. Tässä lehdessä OPKOn perustajajäsen Ritva Olkkola-Pääkkönen kertoo, miten Jumala antoi Suomeen ylioppilasherätyksen, jotta hän voisi lähettää ihmisiä maailmalle. Tämän näyn kantajana Ritva sai monen muun nuoren tavoin panna likoon koko nuoruutensa voiman ja innon. OPKOn kautta kanavoitunut herätys on vaikuttanut satojen ihmisten lähetyskutsun syntymiseen ja liikkeelle lähtemiseen.

Paljon on maailma muuttunut 60 vuodessa, mutta ihminen ei syvimmältä olemukseltaan juuri lainkaan. Jokaisen nuoren sisimmässä on jumalanmuotoinen aukko. Sen voi täyttää vain maailman syntien vuoksi ristille hakattu, ylösnoussut ja elävä Kristus. Jos OPKOa ei olisi perustettu 60 vuotta sitten, se kannattaisi perustaa tänään. Suomessa on huutava tarve luterilaiselle herätyskristillisyydelle, jonka liikkeelle paneva voima on Jumalan armo Kristuksessa ja vakava huoli nuorten iankaikkisesta kohtalosta.

Lähdemme juhlavuoteen rukouksen mielellä. Toivomme, että mukavien pirskeiden lisäksi järjestömme jäsenet, ystävät, työntekijät ja nuoret liittyvät rukousrintamaan nuoriso- ja lähetysherätyksen puolesta. Puhe uudesta herätyksestä ei ole unelmahöttöä. Jumala itse lupaa meille Raamatussa: ”- – jos silloin kansani, jonka olen ottanut omakseni, nöyrtyy ja rukoilee, kääntyy minun puoleeni ja hylkää pahat tiensä, niin minä kuulen sitä taivaaseen, annan sen synnit anteeksi ja teen sen maan jälleen terveeksi” (2. Aikakirja 7:14).

Siunattua juhlavuotta sinulle!

Jussi Miettinen
OPKOn pääsihteeri

Kirjoitus on julkaistu Arkin numerossa 4/2023. Tilaa Arkki ilmaiseksi

tervetuloa mukaan opkon toimintaan

Järjestämme opiskelijailtoja ja nuorteniltoja eri puolilla Suomea. Tervetuloa mukaan!

17.-21.7. OPKOn kesäleiri Valkealassa

17.8. OPKOn 60-vuotisjuhlavuoden pääjuhla Enä-Sepässä klo 11−21

Lisää
luettavaa

Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetyksen tiedotus- ja raamatunopetuslehti

Pääsihteeri Jussi Miettisen kuva.
Pääkirjoitukset

Suuria unelmia pienille ihmisille

Vuoden alussa kuntosalille ilmestyi uusia kasvoja. Monet heistä olivat luvanneet itselleen laittaa kroppansa kuntoon. Vähitellen joukko harveni. Tavoitteiden asettaminen on tärkeää, mutta on eri juttu jaksaa mennä sitkeästi niitä kohti.

Lue lisää »
Aiempia:
Teema

Opetukset

Hengen ja tulen kaste

Olin leikkimässä kotitalomme pihalla Turussa, kun A-rapun kuudennessa kerroksessa asuvan Tepon isä tuli ulos. Hän katsoi meidän poikien auki repsottavia kengännauhoja, kumartui vuorotellen jokaisen kohdalle ja opetti solmimaan nyöreistä rusetin. Kun Johannes Kastajalta kysyttiin, oliko hän se odotettu Messias, hän vastasi, ettei olisi kelvollinen edes avaamaan Messiaan kengännauhoja.

Apologianurkka
Aleksi Markkanen

Vain yksi jumala vähemmän

Uusateistit huomauttavat mielellään, että kristityt ovat pitkälti samaa mieltä heidän kanssaan. He luettelevat pitkän rimpsun muinaisia ja nykyisiä jumalhahmoja, joihin mekään emme usko. Sitten he toteavat myhäilevään sävyyn, että kiistäessään

Kolumnit

Petra Uusimaan kuva.

Perheyhteys toi minut lähemmäksi Jumalaa

Olen aina kokenut kroonista yksinäisyyttä ja ulkopuolisuuden tunnetta, ja muistan itkeneeni yksinäisyyttäni vielä uskoontulonikin jälkeen monina iltoina rukoillessa. En koskaan uskonut, että Jumala voisi ratkaista yksinäisyyttäni.