Arkin pääkirjoitus: Tohu wa-bohu

Pääsihteeri Jussi Miettisen kuva.
Peto on irti! Haluaisin panna pään pensaaseen kuin strutsi ja olla ajattelematta. Ukrainaa, Pyhää maata, Venäjän ydinaseita, kristittyjen vainoa, ilmastonmuutosta, jengiväkivaltaa ja kristinuskon luhistumista länsimaissa. Tämän päivän nuorten maailma on kaoottinen.

Moni miettii, elämmekö Jeesuksen 2 000 vuotta sitten ennustamaa lopun aikaa. Evankeliumit näyttävät piirtävän tarkan kuvan ajastamme – vain taivaankappaleiden järkkyminen puuttuu.

Median uutistulvan rinnalla kulkee toinen tarina: Evankeliumi tullaan julistamaan kaikille kansoille eivätkä tuonelan vallat voita Kristuksen seurakuntaa. Jumala toimii sekasorron ja tuhovoimien keskellä ja vie suunnitelmansa päätökseen. Oletko mukana?

Raamatun alussa kerrotaan maan olleen ennen valon luomista tohu wa-bohu, autio ja tyhjä. Nuo heprean kielen sanat voivat tarkoittaa myös muodotonta kaaosta. Jumalamme on erikoistunut luomaan hyvää paitsi tyhjästä myös pahasta. Ei siis ole syytä vaipua epätoivoon.

Skotlantilainen uskonnonfilosofi John Macmurray (1891–1976) on kirjoittanut rohkean ajatuksen pelosta. Hänen mielestään voimme erottaa oikean uskonnon väärästä sen perusteella, mitä se meille lupaa. Väärä uskonto sanoo, että Jumalaan luottavan ei tarvitse pelätä, koska Jumala huolehtii, etteivät pelkomme toteudu. Oikean uskon tuntee sen sijaan siitä, että se rohkaisee ulos pelosta koska Jumala on kaikkivaltias rakkaus, tapahtuipa mitä tahansa.

Jumalan Sanaan ja lupauksiin saa luottaa satoipa taivaalta sitten räntää, rakeita tai raketteja. Jumalan valtakunta tulee, se on vääjäämätöntä historiaa, laulaa Jukka Leppilampi.

Jussi Miettinen
OPKOn pääsihteeri

Kirjoitus on julkaistu Arkin numerossa 3/2023. Tilaa Arkki ilmaiseksi

tervetuloa mukaan opkon toimintaan

Järjestämme opiskelijailtoja ja nuorteniltoja eri puolilla Suomea. Tervetuloa mukaan!

15.−19.4. Unlocking Life, Helsinki Mission Week

Veritas Forumit: 
Pe 26.4. Tampere: Alister McGrath, Leila Haaparanta
Ke 8.5. Jyväskylä: Vishal Mangalwadi, Laura Stark
Pe 10.5. Helsinki: Vishal Mangalwadi, Eva Biaudet
Lue lisää Veritas Forumeista

17.8. OPKOn 60-vuotisjuhlavuoden pääjuhla Enä-Sepässä klo 12−18

Lisää
luettavaa

Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetyksen tiedotus- ja raamatunopetuslehti

Pääsihteeri Jussi Miettisen kuva.
Pääkirjoitukset

Suuria unelmia pienille ihmisille

Vuoden alussa kuntosalille ilmestyi uusia kasvoja. Monet heistä olivat luvanneet itselleen laittaa kroppansa kuntoon. Vähitellen joukko harveni. Tavoitteiden asettaminen on tärkeää, mutta on eri juttu jaksaa mennä sitkeästi niitä kohti.

Lue lisää »
Aiempia:
Teema

Opetukset

Hengen ja tulen kaste

Olin leikkimässä kotitalomme pihalla Turussa, kun A-rapun kuudennessa kerroksessa asuvan Tepon isä tuli ulos. Hän katsoi meidän poikien auki repsottavia kengännauhoja, kumartui vuorotellen jokaisen kohdalle ja opetti solmimaan nyöreistä rusetin. Kun Johannes Kastajalta kysyttiin, oliko hän se odotettu Messias, hän vastasi, ettei olisi kelvollinen edes avaamaan Messiaan kengännauhoja.

Apologianurkka
Aleksi Markkanen

Vain yksi jumala vähemmän

Uusateistit huomauttavat mielellään, että kristityt ovat pitkälti samaa mieltä heidän kanssaan. He luettelevat pitkän rimpsun muinaisia ja nykyisiä jumalhahmoja, joihin mekään emme usko. Sitten he toteavat myhäilevään sävyyn, että kiistäessään

Kolumnit

Petra Uusimaan kuva.

Perheyhteys toi minut lähemmäksi Jumalaa

Olen aina kokenut kroonista yksinäisyyttä ja ulkopuolisuuden tunnetta, ja muistan itkeneeni yksinäisyyttäni vielä uskoontulonikin jälkeen monina iltoina rukoillessa. En koskaan uskonut, että Jumala voisi ratkaista yksinäisyyttäni.