Arkki-lehti sisältää Vaikuttavan jutun

2015_blogit_arkki
Tällä viikolla julkaistu Arkki-lehti sisältää opetusta opetuslapsien tekemisestä Juha Parkkiselta, Matti Aspvikilta ja Jussi Miettiseltä. Lisäksi lehdessä on raportti mm. Meksikosta IFES:in maailmankonferenssista. Ensimmäiseksi pääset lukemaan Jussin pääkkärin. 

Vaikuttava juttu

Opetuslapseus on nyt in. Siitä puhutaan monissa seurakunnissa ja järjestöissä eri puolilla maapalloa − myös OPKOn uudessa strategiassa. Opetuslapsi sanana kuulostaa monen korvissa pingottajalta tai ainakin ei-luterilaiselta. Jos luterilaisuus kuitenkin on Sanaan pitäytymistä, ei opetuslapseutta ja sen merkitystä saa pataluterilainenkaan heittää romukoppaan. Kaste- ja lähetyskäskyssä (Matt. 28:18−20) Jeesus antoi seuraajilleen vain yhden duunin: tehdä opetuslapsia. Hän itse oli antanut siitä mallin läheisimmille seuraajilleen. Nyt kaikkien Jeesuksen seuraajien tuli tehdä samoin.

Opetuslapsien tekeminen on päämäärätietoista vaikuttamista. Emme voi vaikuttaa koko maailmaa, mutta voimme vaikuttaa yhden koululaisen tai nuoren koko maailmaan. Jos hän puolestaan toimii hyvällä asialla omassa verkostossaan, niin vaikutus kasvaa kuin kärjellään seisova pyramidi.

Jotta syntyy vaikutusta, tarvitaan monenlaisia vaikuttajia. Siksi meidänkin yhteisömme kertoo ristin evankeliumia, kutsuu lähimmäisiä Sanan vaikutuspiiriin, rukoilee, auttaa, lähettää osallistujia kansainvälisiin aktioihin ja kutsuu sitoutumaan vastuutehtäviin. Kaikki tämä on vaikuttamista.  Tahdomme olla entistä lähempänä koululaisia ja opiskelijoita panostamalla määrätietoisesti mentorointiin sekä valmennukseen. Tämäkin on opetuslapseuttamista. Tarkoituksena on auttaa jokaista uskomaan evankeliumi, ymmärtämään oma ainutlaatuisuutensa, Jumalan antamat mahdollisuudet ja nauttia Luojan antamasta ihmeellisestä elämästä.

Tässä vaikuttamistyössä sinäkin saat olla mukana.  Kiitos siitä. Siunattua syksyä!
 
Jussi Miettinen
pääsihteeri
Kirjoitus julkaistu alunperin Arkki-lehden numerossa 3/2015. Tilaa Arkki ilmaiseksi kotiin.

tervetuloa mukaan opkon toimintaan

Järjestämme opiskelijailtoja ja nuorteniltoja eri puolilla Suomea. Tervetuloa mukaan!

21.-23.4.23 Apologiaforum

Tapahtuman teemana on Särkyneen toivo. Viikonlopun aikana syvennytään käsittelemään kärsimyksen kohtaamiseen liittyviä kysymyksiä, jotka saattavat ajoittain elämässä jopa haastaa kristillisen uskon. Miksi maailmassa on kärsimystä? Kannattaako uskoa Jumalaan kärsimyksen keskellä? Lue lisää tapahtumasta Apologiaforum – Särkyneen toivo 

Lisää
luettavaa

Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetyksen tiedotus- ja raamatunopetuslehti

Aiempia:
Teema
alt=""
Varovasti uuteen alkuun

Esirukoilijan kutsumus toi Maarit Munnen elämään kateissa olleen merkityksen ja yhteisön. Uskollinen uurastus päättyi loppuun palamiseen, jota seurasi kymmenen kivuliasta ja tylsää vuotta. Nyt raikas vesi virtaa taas.
Mitä oikein tapahtui?

Opetukset

alt=""

Lähettäjänä olemisen siunaus

Jumala haluaa, että kaikki saisivat mahdollisuuden kuulla Jeesuksesta. Tarvitsemme ihmisiä, jotka ovat sitoutuneet lähetyskäskyn täyttämiseen oman kutsumuksensa mukaisesti, kirjoittaa OPKOn pääsihteeri Jussi Miettinen.

Apologianurkka
alt=""

Tämän maailman ruhtinaan joulu

Kirjoitettu C. S. Lewisin Paholaisen kirjeopistoa mukaillen: Rakas Mali, Kirkkovuoden pikkujoulukausi on ohi. On vuodatettu epäreilun pomon kohtelua lyhtypylväälle. On konttorisiskojen kanssa itketty uraputken imemää nuoruutta ja menetettyä perhettä. On

Kolumnit

alt=""

Rukoillaan yhdessä

Raamattu kehottaa meitä tunnustamaan syntimme ja rukoilemaan toistemme puolesta, jotta parantuisimme (Jaak 5:16). Meitä ei siis ole kutsuttu ratkaisemaan ongelmiamme ja kantamaan taakkojamme yksin, vaan Jumala on luonut meidät yhteisöihin