Arkki-lehti sisältää Vaikuttavan jutun

2015_blogit_arkki
Tällä viikolla julkaistu Arkki-lehti sisältää opetusta opetuslapsien tekemisestä Juha Parkkiselta, Matti Aspvikilta ja Jussi Miettiseltä. Lisäksi lehdessä on raportti mm. Meksikosta IFES:in maailmankonferenssista. Ensimmäiseksi pääset lukemaan Jussin pääkkärin. 

Vaikuttava juttu

Opetuslapseus on nyt in. Siitä puhutaan monissa seurakunnissa ja järjestöissä eri puolilla maapalloa − myös OPKOn uudessa strategiassa. Opetuslapsi sanana kuulostaa monen korvissa pingottajalta tai ainakin ei-luterilaiselta. Jos luterilaisuus kuitenkin on Sanaan pitäytymistä, ei opetuslapseutta ja sen merkitystä saa pataluterilainenkaan heittää romukoppaan. Kaste- ja lähetyskäskyssä (Matt. 28:18−20) Jeesus antoi seuraajilleen vain yhden duunin: tehdä opetuslapsia. Hän itse oli antanut siitä mallin läheisimmille seuraajilleen. Nyt kaikkien Jeesuksen seuraajien tuli tehdä samoin.

Opetuslapsien tekeminen on päämäärätietoista vaikuttamista. Emme voi vaikuttaa koko maailmaa, mutta voimme vaikuttaa yhden koululaisen tai nuoren koko maailmaan. Jos hän puolestaan toimii hyvällä asialla omassa verkostossaan, niin vaikutus kasvaa kuin kärjellään seisova pyramidi.

Jotta syntyy vaikutusta, tarvitaan monenlaisia vaikuttajia. Siksi meidänkin yhteisömme kertoo ristin evankeliumia, kutsuu lähimmäisiä Sanan vaikutuspiiriin, rukoilee, auttaa, lähettää osallistujia kansainvälisiin aktioihin ja kutsuu sitoutumaan vastuutehtäviin. Kaikki tämä on vaikuttamista.  Tahdomme olla entistä lähempänä koululaisia ja opiskelijoita panostamalla määrätietoisesti mentorointiin sekä valmennukseen. Tämäkin on opetuslapseuttamista. Tarkoituksena on auttaa jokaista uskomaan evankeliumi, ymmärtämään oma ainutlaatuisuutensa, Jumalan antamat mahdollisuudet ja nauttia Luojan antamasta ihmeellisestä elämästä.

Tässä vaikuttamistyössä sinäkin saat olla mukana.  Kiitos siitä. Siunattua syksyä!
 
Jussi Miettinen
pääsihteeri
Kirjoitus julkaistu alunperin Arkki-lehden numerossa 3/2015. Tilaa Arkki ilmaiseksi kotiin.

tervetuloa mukaan opkon toimintaan

Järjestämme opiskelijailtoja ja nuorteniltoja eri puolilla Suomea. Tervetuloa mukaan!

Ajattelun Akatemia ja Rukouskoulu alkaa – myös Maanmuuttajat jatkuu

OPKO ja Perheniemen opisto aloittavat uusia koulutuksia. Tammikuussa alkavat Ajattelun akatemia- ja Syvemmälle rukoukseen -monimuotokoulutukset. Myös Maanmuuttajat-johtamiskoulu jatkaa kolmannella vuosikurssilla.

Koulutukset soveltuvat hyvin myös työn ohessa käytäväksi.

Lisätietoja Ajattelun akatemiasta
Lisätietoja Rukouskoulusta
Lisätietoja Maanmuuttajista

Lisää
luettavaa

Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetyksen tiedotus- ja raamatunopetuslehti

Pääsihteeri Jussi Miettisen kuva.
Pääkirjoitukset

Arkin pääkirjoitus: Tohu wa-bohu

Peto on irti! Haluaisin panna pään pensaaseen kuin strutsi ja olla ajattelematta. Ukrainaa, Pyhää maata, Venäjän ydinaseita, kristittyjen vainoa, ilmastonmuutosta, jengiväkivaltaa ja kristinuskon luhistumista länsimaissa. Tämän päivän nuorten maailma on kaoottinen.

Lue lisää »
Aiempia:
Teema
Olli Lehmosen kuva.
Perhe on paras

Perhe on turvan, kasvun ja hauskanpidon paikka. Perheiden aikuisten on rakastettava niin, että välillä sattuu. Johtava koululais- ja nuorisotyöntekijä Olli Lehmonen ei olisi ikinä itse keksinyt itselleen tällaista kutsumusta.

Opetukset

Jeesus ja minä – vai Jeesus ja me?

Jokaisella lienee kokemuksia perheestä. Biologinen perhe tulee mieleen ensin, mutta mikä on hengellisen perheen merkitys kristitylle? Miksi laumasuhde Jeesukseen on parempi kuin pelkkä yksilön suhde?

Apologianurkka
alt=""

Oppi, tuo vanha neuvostoauto

Kun maailmaa luotiin, se tehtiin koostuvaksi erillisistä osasista, jotka sopivat yhteen. Meidän aikaansaannoksemme oli iskeä kiilaa osasten väliin tai toisaalta liudentaa kaikki erot osasten välillä.

Kolumnit

Petra Uusimaan kuva.

Perheyhteys toi minut lähemmäksi Jumalaa

Olen aina kokenut kroonista yksinäisyyttä ja ulkopuolisuuden tunnetta, ja muistan itkeneeni yksinäisyyttäni vielä uskoontulonikin jälkeen monina iltoina rukoillessa. En koskaan uskonut, että Jumala voisi ratkaista yksinäisyyttäni.