Arkki-lehti sisältää Vaikuttavan jutun

2015_blogit_arkki
Tällä viikolla julkaistu Arkki-lehti sisältää opetusta opetuslapsien tekemisestä Juha Parkkiselta, Matti Aspvikilta ja Jussi Miettiseltä. Lisäksi lehdessä on raportti mm. Meksikosta IFES:in maailmankonferenssista. Ensimmäiseksi pääset lukemaan Jussin pääkkärin. 

Vaikuttava juttu

Opetuslapseus on nyt in. Siitä puhutaan monissa seurakunnissa ja järjestöissä eri puolilla maapalloa − myös OPKOn uudessa strategiassa. Opetuslapsi sanana kuulostaa monen korvissa pingottajalta tai ainakin ei-luterilaiselta. Jos luterilaisuus kuitenkin on Sanaan pitäytymistä, ei opetuslapseutta ja sen merkitystä saa pataluterilainenkaan heittää romukoppaan. Kaste- ja lähetyskäskyssä (Matt. 28:18−20) Jeesus antoi seuraajilleen vain yhden duunin: tehdä opetuslapsia. Hän itse oli antanut siitä mallin läheisimmille seuraajilleen. Nyt kaikkien Jeesuksen seuraajien tuli tehdä samoin.

Opetuslapsien tekeminen on päämäärätietoista vaikuttamista. Emme voi vaikuttaa koko maailmaa, mutta voimme vaikuttaa yhden koululaisen tai nuoren koko maailmaan. Jos hän puolestaan toimii hyvällä asialla omassa verkostossaan, niin vaikutus kasvaa kuin kärjellään seisova pyramidi.

Jotta syntyy vaikutusta, tarvitaan monenlaisia vaikuttajia. Siksi meidänkin yhteisömme kertoo ristin evankeliumia, kutsuu lähimmäisiä Sanan vaikutuspiiriin, rukoilee, auttaa, lähettää osallistujia kansainvälisiin aktioihin ja kutsuu sitoutumaan vastuutehtäviin. Kaikki tämä on vaikuttamista.  Tahdomme olla entistä lähempänä koululaisia ja opiskelijoita panostamalla määrätietoisesti mentorointiin sekä valmennukseen. Tämäkin on opetuslapseuttamista. Tarkoituksena on auttaa jokaista uskomaan evankeliumi, ymmärtämään oma ainutlaatuisuutensa, Jumalan antamat mahdollisuudet ja nauttia Luojan antamasta ihmeellisestä elämästä.

Tässä vaikuttamistyössä sinäkin saat olla mukana.  Kiitos siitä. Siunattua syksyä!
 
Jussi Miettinen
pääsihteeri
Kirjoitus julkaistu alunperin Arkki-lehden numerossa 3/2015. Tilaa Arkki ilmaiseksi kotiin.

Hae maanmuuttajiin

Uudenlainen johtamiskoulutus, Maanmuuttajat, tarjoaa ainutlaatuisen ikkunan johtajuuteen sekä yhteisön, jossa voi kehittyä kristillisenä vaikuttajana ja johtajana. Ole muutoksen ääni – aloita itsestäsi! Uusi vuosikurssi starttaa syksyllä 2022. Hae mukaan 19.8. mennessä!

Kirja_mainos_syvatty_pieni_web

Tilaa 3T jäsenhintaan

Suosittu OPKOn julkaisema uutuuskirja tarjoaa raikkaan kokonaisnäkemyksen tasapainoisesta elämästä kristittynä. Siihen kuuluu Jumalan tunteminen, itsensä tunteminen ja kutsumuksen tunteminen. Hinta varsinaisille jäsenille 10 euroa.

Lisää
luettavaa

Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetyksen tiedotus- ja raamatunopetuslehti

Aiempia:
Teema
Yliopistonlehtori Olli-Pekka Vainio
Rakasta Jumalaa kaikilla ajatuksillasi

“Varo miestä, joka lukee vain yhden kirjan”, kristillisen opin asiantuntija Olli-Pekka Vainio haastaa. Saarnatuoli olisi hänen mielestään loistava paikka opettaa ihmisiä ajattelemaan paremmin.

Opetukset

Kuvassa on puu vihreää taustaa vasten.

Viisaus, paratiisi ja bad apple

Pitäisikö kristityn sulkea aivonsa Raamattua lukiessa? Ateistien hyökkäyksissä näin väitetään – ja yllättävää kyllä moni tavallinen suomalainen kuvittelee samoin. Vanha Nietzsche esitti, että Raamatussa ei ole yhtään järkevää käskyä. Jumala

Apologianurkka
Miikka Niiranen

Vapauden vangit

Kirjoitettu C. S. Lewisin Paholaisen kirjeopistoa mukaillen: Rakas Mali, Suomalaisessa kulttuurissa on mielenkiintoinen sekakäsitys vapaudesta. Toisaalta täällä on voimissaan ihanne alkukantaisesta metsänihmisestä vapaana vaeltavana salojen sankarina. Kesäisin se pääsee keskiäkäisessä

Kolumnit

Ossi Lehtihuhta

Vain yksi on Totuus, kaikille

Jeesus on vertaansa vailla oleva suunnistuksen ratamestari. Hänen reitillään toimii Jumalan Sana lamppuna ja valkeutena, kirjoittaa kauppatieteiden opiskelija Ossi Lehtihuhta.