Arkki-lehti sisältää Vaikuttavan jutun

2015_blogit_arkki
Tällä viikolla julkaistu Arkki-lehti sisältää opetusta opetuslapsien tekemisestä Juha Parkkiselta, Matti Aspvikilta ja Jussi Miettiseltä. Lisäksi lehdessä on raportti mm. Meksikosta IFES:in maailmankonferenssista. Ensimmäiseksi pääset lukemaan Jussin pääkkärin. 

Vaikuttava juttu

Opetuslapseus on nyt in. Siitä puhutaan monissa seurakunnissa ja järjestöissä eri puolilla maapalloa − myös OPKOn uudessa strategiassa. Opetuslapsi sanana kuulostaa monen korvissa pingottajalta tai ainakin ei-luterilaiselta. Jos luterilaisuus kuitenkin on Sanaan pitäytymistä, ei opetuslapseutta ja sen merkitystä saa pataluterilainenkaan heittää romukoppaan. Kaste- ja lähetyskäskyssä (Matt. 28:18−20) Jeesus antoi seuraajilleen vain yhden duunin: tehdä opetuslapsia. Hän itse oli antanut siitä mallin läheisimmille seuraajilleen. Nyt kaikkien Jeesuksen seuraajien tuli tehdä samoin.

Opetuslapsien tekeminen on päämäärätietoista vaikuttamista. Emme voi vaikuttaa koko maailmaa, mutta voimme vaikuttaa yhden koululaisen tai nuoren koko maailmaan. Jos hän puolestaan toimii hyvällä asialla omassa verkostossaan, niin vaikutus kasvaa kuin kärjellään seisova pyramidi.

Jotta syntyy vaikutusta, tarvitaan monenlaisia vaikuttajia. Siksi meidänkin yhteisömme kertoo ristin evankeliumia, kutsuu lähimmäisiä Sanan vaikutuspiiriin, rukoilee, auttaa, lähettää osallistujia kansainvälisiin aktioihin ja kutsuu sitoutumaan vastuutehtäviin. Kaikki tämä on vaikuttamista.  Tahdomme olla entistä lähempänä koululaisia ja opiskelijoita panostamalla määrätietoisesti mentorointiin sekä valmennukseen. Tämäkin on opetuslapseuttamista. Tarkoituksena on auttaa jokaista uskomaan evankeliumi, ymmärtämään oma ainutlaatuisuutensa, Jumalan antamat mahdollisuudet ja nauttia Luojan antamasta ihmeellisestä elämästä.

Tässä vaikuttamistyössä sinäkin saat olla mukana.  Kiitos siitä. Siunattua syksyä!
 
Jussi Miettinen
pääsihteeri
Kirjoitus julkaistu alunperin Arkki-lehden numerossa 3/2015. Tilaa Arkki ilmaiseksi kotiin.

tervetuloa mukaan opkon toimintaan

Järjestämme opiskelijailtoja ja nuorteniltoja eri puolilla Suomea. Tervetuloa mukaan!

17.-21.7. OPKOn kesäleiri Valkealassa

17.8. OPKOn 60-vuotisjuhlavuoden pääjuhla Enä-Sepässä klo 11−21

Lisää
luettavaa

Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetyksen tiedotus- ja raamatunopetuslehti

Pääsihteeri Jussi Miettisen kuva.
Pääkirjoitukset

Suuria unelmia pienille ihmisille

Vuoden alussa kuntosalille ilmestyi uusia kasvoja. Monet heistä olivat luvanneet itselleen laittaa kroppansa kuntoon. Vähitellen joukko harveni. Tavoitteiden asettaminen on tärkeää, mutta on eri juttu jaksaa mennä sitkeästi niitä kohti.

Lue lisää »
Aiempia:
Teema

Opetukset

Hengen ja tulen kaste

Olin leikkimässä kotitalomme pihalla Turussa, kun A-rapun kuudennessa kerroksessa asuvan Tepon isä tuli ulos. Hän katsoi meidän poikien auki repsottavia kengännauhoja, kumartui vuorotellen jokaisen kohdalle ja opetti solmimaan nyöreistä rusetin. Kun Johannes Kastajalta kysyttiin, oliko hän se odotettu Messias, hän vastasi, ettei olisi kelvollinen edes avaamaan Messiaan kengännauhoja.

Apologianurkka
Aleksi Markkanen

Vain yksi jumala vähemmän

Uusateistit huomauttavat mielellään, että kristityt ovat pitkälti samaa mieltä heidän kanssaan. He luettelevat pitkän rimpsun muinaisia ja nykyisiä jumalhahmoja, joihin mekään emme usko. Sitten he toteavat myhäilevään sävyyn, että kiistäessään

Kolumnit

Petra Uusimaan kuva.

Perheyhteys toi minut lähemmäksi Jumalaa

Olen aina kokenut kroonista yksinäisyyttä ja ulkopuolisuuden tunnetta, ja muistan itkeneeni yksinäisyyttäni vielä uskoontulonikin jälkeen monina iltoina rukoillessa. En koskaan uskonut, että Jumala voisi ratkaista yksinäisyyttäni.