Arkki-lehti sisältää Vaikuttavan jutun

2015_blogit_arkki
Tällä viikolla julkaistu Arkki-lehti sisältää opetusta opetuslapsien tekemisestä Juha Parkkiselta, Matti Aspvikilta ja Jussi Miettiseltä. Lisäksi lehdessä on raportti mm. Meksikosta IFES:in maailmankonferenssista. Ensimmäiseksi pääset lukemaan Jussin pääkkärin. 

Vaikuttava juttu

Opetuslapseus on nyt in. Siitä puhutaan monissa seurakunnissa ja järjestöissä eri puolilla maapalloa − myös OPKOn uudessa strategiassa. Opetuslapsi sanana kuulostaa monen korvissa pingottajalta tai ainakin ei-luterilaiselta. Jos luterilaisuus kuitenkin on Sanaan pitäytymistä, ei opetuslapseutta ja sen merkitystä saa pataluterilainenkaan heittää romukoppaan. Kaste- ja lähetyskäskyssä (Matt. 28:18−20) Jeesus antoi seuraajilleen vain yhden duunin: tehdä opetuslapsia. Hän itse oli antanut siitä mallin läheisimmille seuraajilleen. Nyt kaikkien Jeesuksen seuraajien tuli tehdä samoin.

Opetuslapsien tekeminen on päämäärätietoista vaikuttamista. Emme voi vaikuttaa koko maailmaa, mutta voimme vaikuttaa yhden koululaisen tai nuoren koko maailmaan. Jos hän puolestaan toimii hyvällä asialla omassa verkostossaan, niin vaikutus kasvaa kuin kärjellään seisova pyramidi.

Jotta syntyy vaikutusta, tarvitaan monenlaisia vaikuttajia. Siksi meidänkin yhteisömme kertoo ristin evankeliumia, kutsuu lähimmäisiä Sanan vaikutuspiiriin, rukoilee, auttaa, lähettää osallistujia kansainvälisiin aktioihin ja kutsuu sitoutumaan vastuutehtäviin. Kaikki tämä on vaikuttamista.  Tahdomme olla entistä lähempänä koululaisia ja opiskelijoita panostamalla määrätietoisesti mentorointiin sekä valmennukseen. Tämäkin on opetuslapseuttamista. Tarkoituksena on auttaa jokaista uskomaan evankeliumi, ymmärtämään oma ainutlaatuisuutensa, Jumalan antamat mahdollisuudet ja nauttia Luojan antamasta ihmeellisestä elämästä.

Tässä vaikuttamistyössä sinäkin saat olla mukana.  Kiitos siitä. Siunattua syksyä!
 
Jussi Miettinen
pääsihteeri
Kirjoitus julkaistu alunperin Arkki-lehden numerossa 3/2015. Tilaa Arkki ilmaiseksi kotiin.

tervetuloa mukaan opkon toimintaan

Järjestämme opiskelijailtoja ja nuorteniltoja eri puolilla Suomea. Tervetuloa mukaan!

27.-29.1.23 father & king - disciple

Disciple is a student conference (in Helsinki), family gathering and summit for a community of believers centered around Jesus. 

Early bird prices are valid until 30th of November 2022. 

Disciple conference is arranged by Petrus Församling and OPKO. 

Lisää
luettavaa

Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetyksen tiedotus- ja raamatunopetuslehti

Aiempia:
Teema
alt=""
Uskon hyvä puolustaja tuntee kysymysten voiman

Totuus ei kasva eikä kutistu ihmisen mielen mukaan, mutta se tarvitsee puolestapuhujia. Jokainen kristitty voi kasvaa sellaiseksi, rohkaisee OPKOn apologi Aleksi Markkanen. Usein kaikki alkaa kysymyksistä.

Opetukset

alt=""

Evankeliumia jälkikristilliseen Suomeen

Millainen oli mielikuvien kristillinen Suomi? Melkein kaikki kuuluivat kirkkoon, kristinuskoa arvostettiin, kirkossa käytiin, pappi ja piispa olivat arvostetuimpien ammattien joukossa, kansa tunsi kristinuskon perusteet, virret olivat tuttuja, sunnuntaiaamu oli pyhitetty

Apologianurkka
alt=""

Harhatieto ja todellisuus

Elokuussa uutisoitiin ranskalaisesta tutkijasta, joka tviittasi teleskoopin tarkan kuvan Proxima Centauri-tähdestä. Tviitti keräsi toistakymmentä tuhatta tykkäystä. Kommenteissa ylistettiin tieteen voittokulkua. Sitten kuvan liikkeellelaittaja paljasti totuuden. Kyseessä oli vain punainen makkaraviipale

Kolumnit

alt=""

Kristinuskon vastaus länsimaiseen sekularisaatioon

Kristinuskon asema yhteiskunnassa on muuttunut koko historiansa ajan. Länsimainen kulttuuri rakentuu kristillisten arvojen ja ihmiskäsityksen pohjalle, mutta tämä on Suomessa ja Euroopassa laajalti unohdettu, kirjoittaa lääketieteen opiskelija Marko Varvikko.