Johtamisen haaste

jarvenpaa_pertti_nettiin
Miten hallitsemme johtamisen perusasiat runsaat 50 vuotta toimineessa OPKOssa?

Opettaessani johtamista kuvaan johtajan keskeisimmät vastuut. Johtaja näyttää suunnan tulevaisuuteen, asettaa tavoitteet, luo edellytykset onnistumiselle, seuraa tuloksia ja hallitsee riskit.

Onko meillä opkolaisilla edelleen kirkkaana mielessä Jumalan antama näky tulevaisuudesta ja tavoitteistamme? Pystymmekö tarjoamaan liikkeemme työntekijöille ja opiskelijoille onnistumiseen tarvittavat resurssit? Onko toimintakulttuurimme innostavaa? Kiitämmekö hyvästä työstä? Osaammeko asettaa omat tavoitteemme niin, että niiden saavuttaminen on palkitsevaa ja johtaa näkymme toteutumiseen? Entä tunnistammeko toimintaan, työmuotoihin, henkilöihin ja talouteen sisältyvät riskit?

Olen toiminut nyt vuoden liittohallituksen puheenjohtajana ja joutunut ajattelemaan OPKOn johtamisen kulmakiviä. Kiitollisuuteen on paljon aihetta. Itsetyytyväisyyteen ei ole.

Kristuksen opetus johtamisesta on vallankumouksellinen. Se poikkeaa ratkaisevasti ajallemme tyypillisestä pyrkyryydestä. Joka teistä on suurin, se olkoon toisten palvelija. Näin sanoo hän, jonka opetusta haluamme seurata.

Pääsihteerin nimikkeellä OPKOa johtava Jussi Miettinen täyttää tänä vuonna tasavuosia. Hänellä on tehtävässään suuri vastuu. Kaiken sen lisäksi, mitä johtamisesta olen edellä kuvannut, hänellä tulee olla Kristuksen mieli. Hänen tulee olla toisten palvelija. Tämä on vaativa tehtävä, johon hän tarvitsee meitä kaikkia. Tukeamme tarvitaan, jotta Jumalan OPKOlle uskomat leiviskät ovat mahdollisimman viisaasti käytössä.

Pertti Järvenpää
OPKOn puheenjohtaja
Artikkeli on pääkirjoitus Arkki-lehden numerosta 2/2016. Tilaa Arkki ilmaiseksi kotiin.

tervetuloa mukaan opkon toimintaan

Järjestämme opiskelijailtoja ja nuorteniltoja eri puolilla Suomea. Tervetuloa mukaan!

OPKOn 60-vuotisjuhlallisuudet

23.−26.3. Passiodraama-esitykset: Helsinki, Kirkkonummi

17.8. OPKOn 60-vuotisjuhlavuoden pääjuhla Enä-Sepässä klo 12−18

Lisää
luettavaa

Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetyksen tiedotus- ja raamatunopetuslehti

Pääsihteeri Jussi Miettisen kuva.
Pääkirjoitukset

Arkin pääkirjoitus: Opkonkokoinen aukko

Hurraa! OPKO täyttää tänä vuonna pyöreät 60 vuotta. Juhlinta käynnistyy loppiaisviikonvaihteessa ja jatkuu läpi vuoden erilaisissa alueellisissa syntymäpäivätilaisuuksissa. Tervetuloa mukaan! Juhlien sankareita olemme me kaikki OPKOn jäsenet ja toiminnassa mukana olevat. Jokainen järjestö tai yhdistys koostuu ihmisistä, joita ilman ei olisi olemassa kuin kuoret. Nyt on meidän aikamme loistaa!

Lue lisää »
Aiempia:
Teema
Kuvassa Maria Magdalenaa näytellyt Päivi Toikka, taustalla kuorolaisia. Tämän jutun Passiodraama-kuvat ovat todennäköisesti vuodelta 1980. Kuva: Tytti Issakaisen arkisto
Tytti Issakainen teki Passiodraaman 21-vuotiaana

– Luin lehdestä Jesus Christ Superstar -musikaalista. Siitä lähti liikkeelle ajatus näytelmästä pääsiäisajan tapahtumista, kertoo entisen Ylioppilaslähetyksen aktiivi Tytti Issakainen.

Opetukset

Tulevaisuus ja toivo tänäänkin.

Tulevaisuus ja toivo, tänäänkin

Jeremian kirjan luvussa 29 Jumala lupaa tulevaisuuden ja toivon Häntä vastaan rikkoneelle kansalle. Tulevaisuus ja toivo on edelleen Jumalan puoleen kääntymisessä. Se avautuu meille Jeesuksen kautta.

Apologianurkka
alt=""

Oppi, tuo vanha neuvostoauto

Kun maailmaa luotiin, se tehtiin koostuvaksi erillisistä osasista, jotka sopivat yhteen. Meidän aikaansaannoksemme oli iskeä kiilaa osasten väliin tai toisaalta liudentaa kaikki erot osasten välillä.

Kolumnit

Petra Uusimaan kuva.

Perheyhteys toi minut lähemmäksi Jumalaa

Olen aina kokenut kroonista yksinäisyyttä ja ulkopuolisuuden tunnetta, ja muistan itkeneeni yksinäisyyttäni vielä uskoontulonikin jälkeen monina iltoina rukoillessa. En koskaan uskonut, että Jumala voisi ratkaista yksinäisyyttäni.