Johtamisen haaste

jarvenpaa_pertti_nettiin
Miten hallitsemme johtamisen perusasiat runsaat 50 vuotta toimineessa OPKOssa?

Opettaessani johtamista kuvaan johtajan keskeisimmät vastuut. Johtaja näyttää suunnan tulevaisuuteen, asettaa tavoitteet, luo edellytykset onnistumiselle, seuraa tuloksia ja hallitsee riskit.

Onko meillä opkolaisilla edelleen kirkkaana mielessä Jumalan antama näky tulevaisuudesta ja tavoitteistamme? Pystymmekö tarjoamaan liikkeemme työntekijöille ja opiskelijoille onnistumiseen tarvittavat resurssit? Onko toimintakulttuurimme innostavaa? Kiitämmekö hyvästä työstä? Osaammeko asettaa omat tavoitteemme niin, että niiden saavuttaminen on palkitsevaa ja johtaa näkymme toteutumiseen? Entä tunnistammeko toimintaan, työmuotoihin, henkilöihin ja talouteen sisältyvät riskit?

Olen toiminut nyt vuoden liittohallituksen puheenjohtajana ja joutunut ajattelemaan OPKOn johtamisen kulmakiviä. Kiitollisuuteen on paljon aihetta. Itsetyytyväisyyteen ei ole.

Kristuksen opetus johtamisesta on vallankumouksellinen. Se poikkeaa ratkaisevasti ajallemme tyypillisestä pyrkyryydestä. Joka teistä on suurin, se olkoon toisten palvelija. Näin sanoo hän, jonka opetusta haluamme seurata.

Pääsihteerin nimikkeellä OPKOa johtava Jussi Miettinen täyttää tänä vuonna tasavuosia. Hänellä on tehtävässään suuri vastuu. Kaiken sen lisäksi, mitä johtamisesta olen edellä kuvannut, hänellä tulee olla Kristuksen mieli. Hänen tulee olla toisten palvelija. Tämä on vaativa tehtävä, johon hän tarvitsee meitä kaikkia. Tukeamme tarvitaan, jotta Jumalan OPKOlle uskomat leiviskät ovat mahdollisimman viisaasti käytössä.

Pertti Järvenpää
OPKOn puheenjohtaja
Artikkeli on pääkirjoitus Arkki-lehden numerosta 2/2016. Tilaa Arkki ilmaiseksi kotiin.

tervetuloa mukaan opkon toimintaan

Järjestämme opiskelijailtoja ja nuorteniltoja eri puolilla Suomea. Tervetuloa mukaan!

Kirja_mainos_syvatty_pieni_web

Tilaa 3T jäsenhintaan

Suosittu OPKOn julkaisema uutuuskirja tarjoaa raikkaan kokonaisnäkemyksen tasapainoisesta elämästä kristittynä. Siihen kuuluu Jumalan tunteminen, itsensä tunteminen ja kutsumuksen tunteminen. Hinta varsinaisille jäsenille 10 euroa.

Lisää
luettavaa

Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetyksen tiedotus- ja raamatunopetuslehti

Aiempia:
Teema
Yliopistonlehtori Olli-Pekka Vainio
Rakasta Jumalaa kaikilla ajatuksillasi

“Varo miestä, joka lukee vain yhden kirjan”, kristillisen opin asiantuntija Olli-Pekka Vainio haastaa. Saarnatuoli olisi hänen mielestään loistava paikka opettaa ihmisiä ajattelemaan paremmin.

Opetukset

Kuvassa on puu vihreää taustaa vasten.

Viisaus, paratiisi ja bad apple

Pitäisikö kristityn sulkea aivonsa Raamattua lukiessa? Ateistien hyökkäyksissä näin väitetään – ja yllättävää kyllä moni tavallinen suomalainen kuvittelee samoin. Vanha Nietzsche esitti, että Raamatussa ei ole yhtään järkevää käskyä. Jumala

Apologianurkka
Miikka Niiranen

Vapauden vangit

Kirjoitettu C. S. Lewisin Paholaisen kirjeopistoa mukaillen: Rakas Mali, Suomalaisessa kulttuurissa on mielenkiintoinen sekakäsitys vapaudesta. Toisaalta täällä on voimissaan ihanne alkukantaisesta metsänihmisestä vapaana vaeltavana salojen sankarina. Kesäisin se pääsee keskiäkäisessä

Kolumnit

Ossi Lehtihuhta

Vain yksi on Totuus, kaikille

Jeesus on vertaansa vailla oleva suunnistuksen ratamestari. Hänen reitillään toimii Jumalan Sana lamppuna ja valkeutena, kirjoittaa kauppatieteiden opiskelija Ossi Lehtihuhta.