Johtamisen haaste

jarvenpaa_pertti_nettiin
Miten hallitsemme johtamisen perusasiat runsaat 50 vuotta toimineessa OPKOssa?

Opettaessani johtamista kuvaan johtajan keskeisimmät vastuut. Johtaja näyttää suunnan tulevaisuuteen, asettaa tavoitteet, luo edellytykset onnistumiselle, seuraa tuloksia ja hallitsee riskit.

Onko meillä opkolaisilla edelleen kirkkaana mielessä Jumalan antama näky tulevaisuudesta ja tavoitteistamme? Pystymmekö tarjoamaan liikkeemme työntekijöille ja opiskelijoille onnistumiseen tarvittavat resurssit? Onko toimintakulttuurimme innostavaa? Kiitämmekö hyvästä työstä? Osaammeko asettaa omat tavoitteemme niin, että niiden saavuttaminen on palkitsevaa ja johtaa näkymme toteutumiseen? Entä tunnistammeko toimintaan, työmuotoihin, henkilöihin ja talouteen sisältyvät riskit?

Olen toiminut nyt vuoden liittohallituksen puheenjohtajana ja joutunut ajattelemaan OPKOn johtamisen kulmakiviä. Kiitollisuuteen on paljon aihetta. Itsetyytyväisyyteen ei ole.

Kristuksen opetus johtamisesta on vallankumouksellinen. Se poikkeaa ratkaisevasti ajallemme tyypillisestä pyrkyryydestä. Joka teistä on suurin, se olkoon toisten palvelija. Näin sanoo hän, jonka opetusta haluamme seurata.

Pääsihteerin nimikkeellä OPKOa johtava Jussi Miettinen täyttää tänä vuonna tasavuosia. Hänellä on tehtävässään suuri vastuu. Kaiken sen lisäksi, mitä johtamisesta olen edellä kuvannut, hänellä tulee olla Kristuksen mieli. Hänen tulee olla toisten palvelija. Tämä on vaativa tehtävä, johon hän tarvitsee meitä kaikkia. Tukeamme tarvitaan, jotta Jumalan OPKOlle uskomat leiviskät ovat mahdollisimman viisaasti käytössä.

Pertti Järvenpää
OPKOn puheenjohtaja
Artikkeli on pääkirjoitus Arkki-lehden numerosta 2/2016. Tilaa Arkki ilmaiseksi kotiin.

tervetuloa mukaan opkon toimintaan

Järjestämme opiskelijailtoja ja nuorteniltoja eri puolilla Suomea. Tervetuloa mukaan!

17.-21.7. OPKOn kesäleiri Valkealassa

17.8. OPKOn 60-vuotisjuhlavuoden pääjuhla Enä-Sepässä klo 11−21

Lisää
luettavaa

Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetyksen tiedotus- ja raamatunopetuslehti

Pääsihteeri Jussi Miettisen kuva.
Pääkirjoitukset

Suuria unelmia pienille ihmisille

Vuoden alussa kuntosalille ilmestyi uusia kasvoja. Monet heistä olivat luvanneet itselleen laittaa kroppansa kuntoon. Vähitellen joukko harveni. Tavoitteiden asettaminen on tärkeää, mutta on eri juttu jaksaa mennä sitkeästi niitä kohti.

Lue lisää »
Aiempia:
Teema

Opetukset

Hengen ja tulen kaste

Olin leikkimässä kotitalomme pihalla Turussa, kun A-rapun kuudennessa kerroksessa asuvan Tepon isä tuli ulos. Hän katsoi meidän poikien auki repsottavia kengännauhoja, kumartui vuorotellen jokaisen kohdalle ja opetti solmimaan nyöreistä rusetin. Kun Johannes Kastajalta kysyttiin, oliko hän se odotettu Messias, hän vastasi, ettei olisi kelvollinen edes avaamaan Messiaan kengännauhoja.

Apologianurkka
Aleksi Markkanen

Vain yksi jumala vähemmän

Uusateistit huomauttavat mielellään, että kristityt ovat pitkälti samaa mieltä heidän kanssaan. He luettelevat pitkän rimpsun muinaisia ja nykyisiä jumalhahmoja, joihin mekään emme usko. Sitten he toteavat myhäilevään sävyyn, että kiistäessään

Kolumnit

Petra Uusimaan kuva.

Perheyhteys toi minut lähemmäksi Jumalaa

Olen aina kokenut kroonista yksinäisyyttä ja ulkopuolisuuden tunnetta, ja muistan itkeneeni yksinäisyyttäni vielä uskoontulonikin jälkeen monina iltoina rukoillessa. En koskaan uskonut, että Jumala voisi ratkaista yksinäisyyttäni.