Johtamisen haaste

jarvenpaa_pertti_nettiin
Miten hallitsemme johtamisen perusasiat runsaat 50 vuotta toimineessa OPKOssa?

Opettaessani johtamista kuvaan johtajan keskeisimmät vastuut. Johtaja näyttää suunnan tulevaisuuteen, asettaa tavoitteet, luo edellytykset onnistumiselle, seuraa tuloksia ja hallitsee riskit.

Onko meillä opkolaisilla edelleen kirkkaana mielessä Jumalan antama näky tulevaisuudesta ja tavoitteistamme? Pystymmekö tarjoamaan liikkeemme työntekijöille ja opiskelijoille onnistumiseen tarvittavat resurssit? Onko toimintakulttuurimme innostavaa? Kiitämmekö hyvästä työstä? Osaammeko asettaa omat tavoitteemme niin, että niiden saavuttaminen on palkitsevaa ja johtaa näkymme toteutumiseen? Entä tunnistammeko toimintaan, työmuotoihin, henkilöihin ja talouteen sisältyvät riskit?

Olen toiminut nyt vuoden liittohallituksen puheenjohtajana ja joutunut ajattelemaan OPKOn johtamisen kulmakiviä. Kiitollisuuteen on paljon aihetta. Itsetyytyväisyyteen ei ole.

Kristuksen opetus johtamisesta on vallankumouksellinen. Se poikkeaa ratkaisevasti ajallemme tyypillisestä pyrkyryydestä. Joka teistä on suurin, se olkoon toisten palvelija. Näin sanoo hän, jonka opetusta haluamme seurata.

Pääsihteerin nimikkeellä OPKOa johtava Jussi Miettinen täyttää tänä vuonna tasavuosia. Hänellä on tehtävässään suuri vastuu. Kaiken sen lisäksi, mitä johtamisesta olen edellä kuvannut, hänellä tulee olla Kristuksen mieli. Hänen tulee olla toisten palvelija. Tämä on vaativa tehtävä, johon hän tarvitsee meitä kaikkia. Tukeamme tarvitaan, jotta Jumalan OPKOlle uskomat leiviskät ovat mahdollisimman viisaasti käytössä.

Pertti Järvenpää
OPKOn puheenjohtaja
Artikkeli on pääkirjoitus Arkki-lehden numerosta 2/2016. Tilaa Arkki ilmaiseksi kotiin.

tervetuloa mukaan opkon toimintaan

Järjestämme opiskelijailtoja ja nuorteniltoja eri puolilla Suomea. Tervetuloa mukaan!

Lähetetty-koulutus 2023

Tule kasvamaan yhdessä Jumalan lapsena ja opettelemaan elämään Jeesuksen lähettämänä Suomessa ja maailmalla. Lue lisää Lähetetty-koulutuksesta

pääsiäispysäkki

6.-9.4.23 Pääsiäispysäkki – Rukouksen ja hiljentymisen päivät Enä-Sepässä

Lisää
luettavaa

Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetyksen tiedotus- ja raamatunopetuslehti

Aiempia:
Teema
alt=""
Kohti kumppanuuksien kulttuuria

Lähipiirin kutsuminen mukaan OPKOn työn kumppaneiksi ja ystäviksi on jännittävää ja sen voi oppia tekemään hyvin, sanoo johtava opiskelijatyöntekijä Pekka Ryhänen. Tämä on välttämätön suunta, sillä tulevaisuudessa järjestö on yhä enemmän yksityishenkilöiden lahjoitusten varassa.

Opetukset

alt=""

Lähettäjänä olemisen siunaus

Jumala haluaa, että kaikki saisivat mahdollisuuden kuulla Jeesuksesta. Tarvitsemme ihmisiä, jotka ovat sitoutuneet lähetyskäskyn täyttämiseen oman kutsumuksensa mukaisesti, kirjoittaa OPKOn pääsihteeri Jussi Miettinen.

Apologianurkka
alt=""

Tämän maailman ruhtinaan joulu

Kirjoitettu C. S. Lewisin Paholaisen kirjeopistoa mukaillen: Rakas Mali, Kirkkovuoden pikkujoulukausi on ohi. On vuodatettu epäreilun pomon kohtelua lyhtypylväälle. On konttorisiskojen kanssa itketty uraputken imemää nuoruutta ja menetettyä perhettä. On

Kolumnit

alt=""

Lähettilään DNA

Jumala varustaa meidät lähettilään tehtävään. Hän myös eheyttää ja ei pakota ketään samaan muotiin, kirjoittaa teologian opiskelija Hanna Ojuva.