OPKO täyttää 60 vuotta – juhlavuoden avaus Vuosaaressa 7.1.

OPKO 60 vuotta
Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetys perustettiin vuonna 1964. Tulevana vuonna järjestömme täyttää pyöreitä vuosia. Aloitamme juhlavuoden avajaismessulla 7.1. Vuosaaren kirkossa. Tervetuloa mukaan!

OPKO, alkujaan Ylioppilaslähetys, sai alkunsa 1960-luvun alussa helsinkiläisten opiskelijoiden rukouspiiristä. Näitä opiskelijoita yhdisti hätä muiden opiskelijoiden pelastumisesta ja halu viedä evankeliumia eteenpäin. OPKOn DNA on edelleen sama. Haluamme viedä evankeliumin ilosanomaa rakastavasta vapahtajasta Suomen lapsille, nuorille ja opiskelijoille. Olet tervetullut mukaan juhlimaan olit sitten vanha tai uusi opkolainen tai vain muuten kiinnostunut. Kaikki ovat tervetulleita mukaan juhlimaan!

7.1. Juhlamessu Vuosaaren kirkossa klo 14, Jussi Mäkelä ja Jussi Miettinen, mukana nuoria ja opiskelijoita.

Kirkkokahvit klo 16−18, juhlaterveiset: OPKOn liittohallituksen puheenjohtaja Mika Tuovinen, kuulumisia nuorten ja opiskelijoiden maailmasta. Mukana lisäksi OPKOn työntekijöitä.

Vuosaaren kirkko: Satamasaarentie 7, Helsinki.

Lisätiedot OPKOn juhlavuodesta

Lisätietoa OPKOn historiasta

Lisää
luettavaa

Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetyksen tiedotus- ja raamatunopetuslehti

Pääsihteeri Jussi Miettisen kuva.
Pääkirjoitukset

Suuria unelmia pienille ihmisille

Vuoden alussa kuntosalille ilmestyi uusia kasvoja. Monet heistä olivat luvanneet itselleen laittaa kroppansa kuntoon. Vähitellen joukko harveni. Tavoitteiden asettaminen on tärkeää, mutta on eri juttu jaksaa mennä sitkeästi niitä kohti.

Lue lisää »
Aiempia:
Teema

Opetukset

Hengen ja tulen kaste

Olin leikkimässä kotitalomme pihalla Turussa, kun A-rapun kuudennessa kerroksessa asuvan Tepon isä tuli ulos. Hän katsoi meidän poikien auki repsottavia kengännauhoja, kumartui vuorotellen jokaisen kohdalle ja opetti solmimaan nyöreistä rusetin. Kun Johannes Kastajalta kysyttiin, oliko hän se odotettu Messias, hän vastasi, ettei olisi kelvollinen edes avaamaan Messiaan kengännauhoja.

Apologianurkka
Aleksi Markkanen

Vain yksi jumala vähemmän

Uusateistit huomauttavat mielellään, että kristityt ovat pitkälti samaa mieltä heidän kanssaan. He luettelevat pitkän rimpsun muinaisia ja nykyisiä jumalhahmoja, joihin mekään emme usko. Sitten he toteavat myhäilevään sävyyn, että kiistäessään

Kolumnit

Petra Uusimaan kuva.

Perheyhteys toi minut lähemmäksi Jumalaa

Olen aina kokenut kroonista yksinäisyyttä ja ulkopuolisuuden tunnetta, ja muistan itkeneeni yksinäisyyttäni vielä uskoontulonikin jälkeen monina iltoina rukoillessa. En koskaan uskonut, että Jumala voisi ratkaista yksinäisyyttäni.