Afganistanin ja viestinnän Herra

Monien viestinnän tutkijoiden mukaan viestintä on johtamista ja johtaminen viestintää. Voisivatko Jeesuksen johtajuus, ilo ja rauha maailmassa siis lisääntyä kristittyjen viestintää tehostamalla? Onko Jumalan tunteminen ja tunnetuksi tekeminen inhimillisen viestiliikenteen summaa ja siitä kiinni?

Johannes teki avuliaan tilannearvion jo pian Jeesuksen ylösnousemuksen jälkeen. Hän päätti evankeliuminsa rehellisiin sanoihin (Joh. 21:25): ”Paljon muutakin Jeesus teki. Jos kaikki vietäisiin kohta kohdalta kirjaan, luulen, etteivät koko maailmaan mahtuisi ne kirjat, jotka pitäisi kirjoittaa.”

Edes aika ei ole ratkaisu Jeesus-kirjaston varastointiin. Vuosituhansia paisuneen pelastustarinan henkilögalleria kasvaa edelleen miljoonien sydänten vauhdilla.

Lähi-idän salaisten kristittyjen tarinat ovat elävä esimerkki Jumalan ajan, paikan ja viestinnän herruudesta.

Jeesuksen olemusta ja tekoja ei siis tässä ajassa vangita missään mediamuodossa täysin. Hän on enemmän ja moniulotteisempi kuin ymmärrämme. Ja toisaalta mitkään algoritmit tai piikkilangat eivät pidätä hänen ydinsanomaansa sen paremmin Kabulissa kuin Pjongjangissa.

Lähi-idän salaisten kristittyjen tarinat ovat elävä esimerkki Jumalan ajan, paikan ja viestinnän herruudesta. Lukuisat sukujensa ensimmäiset ex-muslimit todistavat unista ja näyistä, joissa Jeesus on itse ilmestynyt heille. Samalla suvereenilla otteellaan hän on myös johtanut vainotut seuraajansa selittämättömästi yhteen: suljettuihin kokoontumisiin on rukousnäkyjen ja erikoisesti kadonneiden ”oppaiden” avulla löytänyt aivan tuiki tuntemattomia uskovia noin vain.

Kun maailma luo epätoivoisen katseensa yhä uusien ääriliikkeiden voitonjuhliin, Jeesusta sähköverkkojen tai hallitusten kaatuminen ei isossa kuvassa huoleta. Hän voi aina olla läsnä ja koskettaa Pyhän Henkensä kautta niin vuoristoisissa afgaanikylissä kuin iranilaisissa vankiloissa.

Myös kristittyjen keskinäisellä rakkaudella on mahdollisuus loistaa Afganistanista kantautuvien hätähuutojen ajassa. Herrahan on jo vuosia kylvänyt herätystä Lähi-idässä. Ehkä hän tekee ihmeitään seuraavaksi meidän postmodernistien sydämissä – kuolemanvaaraan asti Kuninkaalleen kuuliaisten afgaanisisartemme ja -veljiemme rukousten mukaan.

Katariina Mäkilä
Helsingin OPKOn alumni, Open Doorsin tiedottaja

Juttu on julkaistu Arkin numerossa 3/2021. Tilaa Arkki ilmaiseksi

tervetuloa mukaan opkon toimintaan

Järjestämme opiskelijailtoja ja nuorteniltoja eri puolilla Suomea. Tervetuloa mukaan!

21.-23.4.23 Apologiaforum

Tapahtuman teemana on Särkyneen toivo. Viikonlopun aikana syvennytään käsittelemään kärsimyksen kohtaamiseen liittyviä kysymyksiä, jotka saattavat ajoittain elämässä jopa haastaa kristillisen uskon. Miksi maailmassa on kärsimystä? Kannattaako uskoa Jumalaan kärsimyksen keskellä? Lue lisää tapahtumasta Apologiaforum – Särkyneen toivo 

Lisää
luettavaa

Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetyksen tiedotus- ja raamatunopetuslehti

Aiempia:
Teema
alt=""
Varovasti uuteen alkuun

Esirukoilijan kutsumus toi Maarit Munnen elämään kateissa olleen merkityksen ja yhteisön. Uskollinen uurastus päättyi loppuun palamiseen, jota seurasi kymmenen kivuliasta ja tylsää vuotta. Nyt raikas vesi virtaa taas.
Mitä oikein tapahtui?

Opetukset

alt=""

Lähettäjänä olemisen siunaus

Jumala haluaa, että kaikki saisivat mahdollisuuden kuulla Jeesuksesta. Tarvitsemme ihmisiä, jotka ovat sitoutuneet lähetyskäskyn täyttämiseen oman kutsumuksensa mukaisesti, kirjoittaa OPKOn pääsihteeri Jussi Miettinen.

Apologianurkka
alt=""

Tämän maailman ruhtinaan joulu

Kirjoitettu C. S. Lewisin Paholaisen kirjeopistoa mukaillen: Rakas Mali, Kirkkovuoden pikkujoulukausi on ohi. On vuodatettu epäreilun pomon kohtelua lyhtypylväälle. On konttorisiskojen kanssa itketty uraputken imemää nuoruutta ja menetettyä perhettä. On

Kolumnit

alt=""

Rukoillaan yhdessä

Raamattu kehottaa meitä tunnustamaan syntimme ja rukoilemaan toistemme puolesta, jotta parantuisimme (Jaak 5:16). Meitä ei siis ole kutsuttu ratkaisemaan ongelmiamme ja kantamaan taakkojamme yksin, vaan Jumala on luonut meidät yhteisöihin