Millaista on kristillinen opiskelijatyö Intiassa?

imaz2
Julistustyöntekijä Imnazulu työskentelee Intian opiskelijoiden parissa. Hän vertaa rooliaan jalkapallovalmentajaan, joka ohjaa pelaajia kentän laidalta.

40-vuotias Imnazulu vaikuttaa ikäistään paljon nuoremmalta.

– Olen nuori sielultani. Teen työtä nuorten parissa, sekin pitää minut nuorena. Me intialaiset olemme myös pienikokoisia, Imnazulu naurahtaa.

Nuorena Jeesuksen seuraajaksi

Imnazulu kohtasi Kristuksen kristillisellä leirillä 17-vuotiaana.

– Oli elokuun ensimmäinen päivä vuonna 1989 ja kello oli puoli kuusi iltapäivällä, kun kohtasin Jeesuksen. Neljän päivän ajan nainen puhui minulle jatkuvasti Jeesuksesta ja neljäntenä päivänä sanoin ok. Sanoin ”kyllä” naiselle, mutta päätös, jonka tein, tapahtui Jumalan edessä.

Tämä päätös on johtanut Imnazulun hengelliseen työhön.

– Olen kuin jalkapallovalmentaja, Imnazulu kertoo työstään Intian evankelikaalisten opiskelijoiden liitossa (UESI).

– Valmentaja ei mene kentälle pelaamaan palloa. Hän opettaa kentän ulkopuolelta pelaajille, kuinka pelata.

 
– Roolini on opettaa opiskelijoille, miten elää kristittynä. Autan heitä opiskelemaan Raamattua ja todistamaan uskostaan kampuksilla.

Seniorit vahvasti mukana

Intian opiskelijaliikkeen vahvuus johtuu liikkeen senioreiden sitoutumisesta työhön.

– Jos pidämme 500 hengen rukouskokouksen, paikalle tulevista 350 on senioreita. He jopa ottavat vapaata töistä tullakseen mukaan rukouskokoukseen. Rahalahjoituksista 98 prosenttia tulee seniorijäseniltä ja ainoastaan 2 prosenttia opiskelijoilta. Seniorijäsenten sitoutuminen työhön ovat kuin ylimääräiset auttavat käsivarret työntekijöille.

Haasteita ihmisten tavoittamisessa

Maaseudulla ihmiset ovat hinduja ja muslimeja. He harjoittavat uskontoaan useimmiten aktiivisesti. Metropolialueilla, kuten Bangaloressa, Delhissä tai Mumbaissa, asuu paljon ihmisiä, joilla ei ole selvää uskomusjärjestelmää. Kaupungeissa monet ovat hinduja tai muslimeita vain nimellisesti. He eivät usko mihinkään Jumalaan. Näiden ihmisten vakuuttaminen elävästä Jumalasta ei ole helppoa.

– Kun kerromme Jumalasta maaseudun ihmisille, he saattavat sanoa: ”Meillä on se ja se jumala, emme tarvitse lisää jumalia”.

– Kun kerrot ihmiselle Jeesuksesta, voit jatkaa omaa elämääsi kuten siihenkin asti. Mutta kristityksi kääntyvä ihminen joutuu usein ottamaan kantaakseen paljon kipua. Hänen perheenjäsenensä voivat heittää hänet ulos perheestä ja lakata pitämästä yhteyttä, Imnazulu kertoo.

Imnazulu työskentelee Bangaloressa alueella, jossa on paljon hindutvoja. Ne ovat hindujen fundamentalistisia ryhmiä. Joskus niiden parissa toimiminen on todella haastavaa.

– Usein emme kerro ihmisille Jeesuksesta suoraan, vaan tarkkailemme ensin tilannetta. Jos keskustelukumppani osoittautuisi hindutvaksi, evankelioinnista aiheutuisi paljon ongelmia, jopa kuolemaan asti.

Näitä tapoja haluan viedä takaisin Intiaan

Te suomalaiset olette erittäin tarkkoja kellon kanssa. Intiassa ajankäyttömme venyy ja venyy aina tarpeen mukaan. Täällä kaikki on niin tarkasti aikataulussaan. Toinen asia on kurinalaisuus. Tapa miten toteutatte leirinne, ohjelmanne ja opetuksenne on kurinalainen ja tarkka. Näitä asioita arvostan todella paljon.

Miten Imnazulu haluaisi rohkaista kristittyjä Suomessa?

– Teittepä ja sanoittepa mitä tahansa, muistakaa, että kaiken tulisi tapahtua Herran kunniaksi.
 
Arkin toimitus
Artikkeli on julkaistu alun perin Arkki-lehden numerossa 3/2012. Tilaa Arkki ilmaiseksi kotiin.

tervetuloa mukaan opkon toimintaan

Järjestämme opiskelijailtoja ja nuorteniltoja eri puolilla Suomea. Tervetuloa mukaan!

Kirja_mainos_syvatty_pieni_web

Tilaa 3T jäsenhintaan

Suosittu OPKOn julkaisema uutuuskirja tarjoaa raikkaan kokonaisnäkemyksen tasapainoisesta elämästä kristittynä. Siihen kuuluu Jumalan tunteminen, itsensä tunteminen ja kutsumuksen tunteminen. Hinta varsinaisille jäsenille 10 euroa.

Lisää
luettavaa

Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetyksen tiedotus- ja raamatunopetuslehti

Aiempia:
Teema
Yliopistonlehtori Olli-Pekka Vainio
Rakasta Jumalaa kaikilla ajatuksillasi

“Varo miestä, joka lukee vain yhden kirjan”, kristillisen opin asiantuntija Olli-Pekka Vainio haastaa. Saarnatuoli olisi hänen mielestään loistava paikka opettaa ihmisiä ajattelemaan paremmin.

Opetukset

Kuvassa on puu vihreää taustaa vasten.

Viisaus, paratiisi ja bad apple

Pitäisikö kristityn sulkea aivonsa Raamattua lukiessa? Ateistien hyökkäyksissä näin väitetään – ja yllättävää kyllä moni tavallinen suomalainen kuvittelee samoin. Vanha Nietzsche esitti, että Raamatussa ei ole yhtään järkevää käskyä. Jumala

Apologianurkka
Miikka Niiranen

Vapauden vangit

Kirjoitettu C. S. Lewisin Paholaisen kirjeopistoa mukaillen: Rakas Mali, Suomalaisessa kulttuurissa on mielenkiintoinen sekakäsitys vapaudesta. Toisaalta täällä on voimissaan ihanne alkukantaisesta metsänihmisestä vapaana vaeltavana salojen sankarina. Kesäisin se pääsee keskiäkäisessä

Kolumnit

Ossi Lehtihuhta

Vain yksi on Totuus, kaikille

Jeesus on vertaansa vailla oleva suunnistuksen ratamestari. Hänen reitillään toimii Jumalan Sana lamppuna ja valkeutena, kirjoittaa kauppatieteiden opiskelija Ossi Lehtihuhta.