Minä ja Raamattu

dscf4510-3
Kysyimme kahdelta opiskelijalta heidän suhteesta Raamattuun. Kysymyksiin vastasi Minna Kuopiosta ja IFESin maailmankonferenssissa Etelä-Afrikassa haastateltu nasaretilainen Marah. 

Minna

Kuka olet ja mitä teet tällä hetkellä?
Nimeni on Minna Särkkälä. Olen 20-vuotias ja aloitin syksyllä lääketieteen opinnot Kuopiossa.

Onko sinulla lempikohtaa tai kirjaa Raamatussa?
Lempikohtani on Roomalaiskirjeen kahdeksas luku. Pidän kohdasta, koska se kertoo meidän suhteestamme Jumalaan ja siitä rakkaudesta, jolla hän meitä rakastaa. Minua vahvistaa uskossani se, että tiedän, ettei mikään voi erottaa minua Jumalasta, ja ettei minulla ole mitään pelättävää, koska Herra kulkee kanssani.

Miten suosittelisit aloittamaan Raamatun lukemisen, jos kokee sen hankalana?
Kannattaa lukea Roomalaiskirjettä. Sen alku voi tuntua raskaalta, koska siinä puhutaan niin vaikeista asioista, kuten ihmisten syntisyydestä ja synnin palkasta. Mutta luvun sanoma ei ole tuska ja kuolema, vaan pelastus ja uusi elämä Kristuksessa, kuten koko Raamatussakin. Roomalaiskirje on antanut minulle toivoa itsestäni, kun olen jo ollut vakuuttunut oman sydämeni syntisyydestä.

Mitä olet viime aikoina oppinut Raamatusta?
Raamattu on antanut minulle toivoa ja uskoa Jumalan rakkauteen, erityisesti Roomalaiskirjeen kautta. Roomalaiskirjeen kahdeksannessa luvussa on monia hyviä kohtia, mutta erityisesti minulle on puhunut viime aikoina sen ensimmäinen jae: ”Mikään kadotustuomio ei siis kohtaa niitä, jotka ovat Kristuksessa Jeesuksessa.” Mikään kadotustuomio -ilmauksen alle lukeutuu sekä muiden että omatkin syytökset itsestämme. Olemme siis vapaita kaikesta huonosta omastatunnosta, kun tuomme itsemme Herran eteen puhtain sydämin ja pyydämme syntejämme anteeksi.

Marah

Mikä on nimesi, mitä opiskelet ja mistä olet kotoisin?
Nimeni on Marah. Olen 22-vuotias ja opiskelen sosiologiaa ja liiketoimintajohtamista. Tulen Nasaretista, Israelista. 

Mikä on ollut parasta IFESin maailmankonferenssissa?
Ihmisten tapaaminen, ehdottomasti.

Mitä Raamatun paikkaa olet lukenut viimeisimmäksi?
Olen mukana raamattukurssilla, jossa olemme käyneet läpi vuorisaarnaa Matteuksen evankeliumissa.

Onko sinulla lempijaetta tai kirjaa Raamatussa?
Lempikirjani on Johanneksen evankeliumi. Se on hyvin syvällinen ja osoittaa Jeesuksen jumaluuden niin monella tavalla. Lempijakeeni on “Autuaita rauhantekijät: he saavat Jumalan lapsen nimen.” (Matt. 5:9). Se liittyy vahvasti olosuhteisiin kotimaassani, missä konfliktit ja politiikka ovat keskiössä. Tilanne on siellä vaikea, ja ihmiset ovat vihollisia toisilleen. Meidän tulisi olla rakentamassa rauhaa.

Mitä Raamattu sinulle merkitsee?
Sen merkitys on hyvin moninainen. Raamatussa on paljon viisautta, ja on ihmeellistä, miten Vanha ja Uusi testamentti linkittyvät toisiinsa. Raamattu on myös hyvä sanoma meille. Siitä voimme lukea, miten rakastava Jeesus on ja sen, että Jumala on aina armollinen. Hän ei koskaan hylkää meitä.

Millaisia terveisiä haluaisit lähettää veljille ja siskoille Suomeen?
Haluan rohkaista teitä jatkamaan Jumalan rakkaudesta kertomista opiskelijoille ja koululaisille. Teillä on paljon enemmän tapoja levittää evankeliumia ilman pelkoa väkivallasta, joten käyttäkää niitä.

Arkin toimitus

tervetuloa mukaan opkon toimintaan

Järjestämme opiskelijailtoja ja nuorteniltoja eri puolilla Suomea. Tervetuloa mukaan!

17.-21.7. OPKOn kesäleiri Valkealassa

17.8. OPKOn 60-vuotisjuhlavuoden pääjuhla Enä-Sepässä klo 11−21

Lisää
luettavaa

Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetyksen tiedotus- ja raamatunopetuslehti

Pääsihteeri Jussi Miettisen kuva.
Pääkirjoitukset

Suuria unelmia pienille ihmisille

Vuoden alussa kuntosalille ilmestyi uusia kasvoja. Monet heistä olivat luvanneet itselleen laittaa kroppansa kuntoon. Vähitellen joukko harveni. Tavoitteiden asettaminen on tärkeää, mutta on eri juttu jaksaa mennä sitkeästi niitä kohti.

Lue lisää »
Aiempia:
Teema

Opetukset

Hengen ja tulen kaste

Olin leikkimässä kotitalomme pihalla Turussa, kun A-rapun kuudennessa kerroksessa asuvan Tepon isä tuli ulos. Hän katsoi meidän poikien auki repsottavia kengännauhoja, kumartui vuorotellen jokaisen kohdalle ja opetti solmimaan nyöreistä rusetin. Kun Johannes Kastajalta kysyttiin, oliko hän se odotettu Messias, hän vastasi, ettei olisi kelvollinen edes avaamaan Messiaan kengännauhoja.

Apologianurkka
Aleksi Markkanen

Vain yksi jumala vähemmän

Uusateistit huomauttavat mielellään, että kristityt ovat pitkälti samaa mieltä heidän kanssaan. He luettelevat pitkän rimpsun muinaisia ja nykyisiä jumalhahmoja, joihin mekään emme usko. Sitten he toteavat myhäilevään sävyyn, että kiistäessään

Kolumnit

Petra Uusimaan kuva.

Perheyhteys toi minut lähemmäksi Jumalaa

Olen aina kokenut kroonista yksinäisyyttä ja ulkopuolisuuden tunnetta, ja muistan itkeneeni yksinäisyyttäni vielä uskoontulonikin jälkeen monina iltoina rukoillessa. En koskaan uskonut, että Jumala voisi ratkaista yksinäisyyttäni.