Puheenjohtajuus kasvatti palvelemaan

sanni_nettiin
Sanni, 22, muutti kolme vuotta sitten Kuopioon opiskelemaan ravitsemustiedettä ja päätyi samalla mukaan OPKOn iltoihin. Sittemmin hän päätyi myös Kuopion OPKOn puheenjohtajaksi. 

– Vaikka olen ollut uskossa koko elämäni, viimeisimmän puolentoista vuoden aikana olen saanut lähentyä Jumalaa aivan uudella tavalla, ja samalla on herännyt halu olla tekemässä oma osuuteni evankeliumin eteenpäin viemiseksi.

Sanni toimi Kuopion OPKOn puheenjohtajana reilun vuoden verran aina tämän vuoden huhtikuuhun asti. Tehtävään Sanni kertoo päätyneensä puolittain sattumalta. Silloinen puheenjohtaja oli muuttamassa paikkakunnalta ja hänelle pohdiskeltiin jatkajaa.

– Mainitsin ohimennen voivani ottaa tehtävän vastaan, jos muita halukkaita ei olisi. Jonkin aikaa asiaa pohdittuani koin kuitenkin siinä myös selvää johdatusta.

 
Vaikka uudenlainen rooli vaatikin paljon opettelua ja yhdistysbyrokratian määrä yllätti, on puheenjohtajana toimiminen ollut antoisaa. Tukea käytännön kysymyksiin ja myös hengelliseen pohdintaan Sanni kertoo saaneensa Kuopion työntekijä Pekka Ryhäseltä sekä muutamalta muulta aktiivilta.

Vastuuta ja vapautta

Vastuiden kautta Sanni on huomannut myös hahmottavansa selvemmin itselleen luontevia tapoja palvella.

– Tykkään pitää jollakin tapaa lankoja käsissäni. Olen myös kokenut etenkin hartauksien pitämisen luontevaksi tavaksi olla jakamassa omasta hengellisestä kasvustani kumpuavia ajatuksia. Samoin rukouspalvelu on alkanut tuntua omalta jutulta.

Ratkaisevana Sanni pitää omalla kohdallaan sen oivaltamista, ettei palvelutehtävän tarvitse välttämättä olla mikään valmis rooli. Jumala voi käyttää juuri niillä osa-alueilla, joihin koemme suurinta paloa.

– Oma unelmani on auttaa ihmisiä ravitsemuksen kautta, ja hyväksyttyäni sen, ettei se ole vastakohta Jumalan käytössä olemiselle, olen saanut kasvaa kokonaisemmaksi. Samalla olen huomannut, että minusta löytyy potentiaalia myös muilla osa-alueilla palvelemiseen.

Henkilölle, joka pohtii olisiko hänestä johtamistehtävään, Sanni antaa muutaman ohjenuoran.

– Jos tykkäät olla aktiivisesti mukana toimimassa ja haluat vaikuttaa asioihin sekä organisoida ja hallita kokonaisuuksia, johtajuus voisi sopia sinulle. Minua johtamisessa kiehtoo se, että siinä yhdistyvät hienosti sekä vastuu että vapaus.

Artikkeli on julkaistu Arkki-lehden numerossa 2/2016. Tilaa Arkki ilmaiseksi kotiin.

tervetuloa mukaan opkon toimintaan

Järjestämme opiskelijailtoja ja nuorteniltoja eri puolilla Suomea. Tervetuloa mukaan!

21.-23.4.23 Apologiaforum

Tapahtuman teemana on Särkyneen toivo. Viikonlopun aikana syvennytään käsittelemään kärsimyksen kohtaamiseen liittyviä kysymyksiä, jotka saattavat ajoittain elämässä jopa haastaa kristillisen uskon. Miksi maailmassa on kärsimystä? Kannattaako uskoa Jumalaan kärsimyksen keskellä? Lue lisää tapahtumasta Apologiaforum – Särkyneen toivo 

Lisää
luettavaa

Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetyksen tiedotus- ja raamatunopetuslehti

Aiempia:
Teema
alt=""
Varovasti uuteen alkuun

Esirukoilijan kutsumus toi Maarit Munnen elämään kateissa olleen merkityksen ja yhteisön. Uskollinen uurastus päättyi loppuun palamiseen, jota seurasi kymmenen kivuliasta ja tylsää vuotta. Nyt raikas vesi virtaa taas.
Mitä oikein tapahtui?

Opetukset

alt=""

Lähettäjänä olemisen siunaus

Jumala haluaa, että kaikki saisivat mahdollisuuden kuulla Jeesuksesta. Tarvitsemme ihmisiä, jotka ovat sitoutuneet lähetyskäskyn täyttämiseen oman kutsumuksensa mukaisesti, kirjoittaa OPKOn pääsihteeri Jussi Miettinen.

Apologianurkka
alt=""

Tämän maailman ruhtinaan joulu

Kirjoitettu C. S. Lewisin Paholaisen kirjeopistoa mukaillen: Rakas Mali, Kirkkovuoden pikkujoulukausi on ohi. On vuodatettu epäreilun pomon kohtelua lyhtypylväälle. On konttorisiskojen kanssa itketty uraputken imemää nuoruutta ja menetettyä perhettä. On

Kolumnit

alt=""

Rukoillaan yhdessä

Raamattu kehottaa meitä tunnustamaan syntimme ja rukoilemaan toistemme puolesta, jotta parantuisimme (Jaak 5:16). Meitä ei siis ole kutsuttu ratkaisemaan ongelmiamme ja kantamaan taakkojamme yksin, vaan Jumala on luonut meidät yhteisöihin