Puheenjohtajuus kasvatti palvelemaan

sanni_nettiin
Sanni, 22, muutti kolme vuotta sitten Kuopioon opiskelemaan ravitsemustiedettä ja päätyi samalla mukaan OPKOn iltoihin. Sittemmin hän päätyi myös Kuopion OPKOn puheenjohtajaksi. 

– Vaikka olen ollut uskossa koko elämäni, viimeisimmän puolentoista vuoden aikana olen saanut lähentyä Jumalaa aivan uudella tavalla, ja samalla on herännyt halu olla tekemässä oma osuuteni evankeliumin eteenpäin viemiseksi.

Sanni toimi Kuopion OPKOn puheenjohtajana reilun vuoden verran aina tämän vuoden huhtikuuhun asti. Tehtävään Sanni kertoo päätyneensä puolittain sattumalta. Silloinen puheenjohtaja oli muuttamassa paikkakunnalta ja hänelle pohdiskeltiin jatkajaa.

– Mainitsin ohimennen voivani ottaa tehtävän vastaan, jos muita halukkaita ei olisi. Jonkin aikaa asiaa pohdittuani koin kuitenkin siinä myös selvää johdatusta.

 
Vaikka uudenlainen rooli vaatikin paljon opettelua ja yhdistysbyrokratian määrä yllätti, on puheenjohtajana toimiminen ollut antoisaa. Tukea käytännön kysymyksiin ja myös hengelliseen pohdintaan Sanni kertoo saaneensa Kuopion työntekijä Pekka Ryhäseltä sekä muutamalta muulta aktiivilta.

Vastuuta ja vapautta

Vastuiden kautta Sanni on huomannut myös hahmottavansa selvemmin itselleen luontevia tapoja palvella.

– Tykkään pitää jollakin tapaa lankoja käsissäni. Olen myös kokenut etenkin hartauksien pitämisen luontevaksi tavaksi olla jakamassa omasta hengellisestä kasvustani kumpuavia ajatuksia. Samoin rukouspalvelu on alkanut tuntua omalta jutulta.

Ratkaisevana Sanni pitää omalla kohdallaan sen oivaltamista, ettei palvelutehtävän tarvitse välttämättä olla mikään valmis rooli. Jumala voi käyttää juuri niillä osa-alueilla, joihin koemme suurinta paloa.

– Oma unelmani on auttaa ihmisiä ravitsemuksen kautta, ja hyväksyttyäni sen, ettei se ole vastakohta Jumalan käytössä olemiselle, olen saanut kasvaa kokonaisemmaksi. Samalla olen huomannut, että minusta löytyy potentiaalia myös muilla osa-alueilla palvelemiseen.

Henkilölle, joka pohtii olisiko hänestä johtamistehtävään, Sanni antaa muutaman ohjenuoran.

– Jos tykkäät olla aktiivisesti mukana toimimassa ja haluat vaikuttaa asioihin sekä organisoida ja hallita kokonaisuuksia, johtajuus voisi sopia sinulle. Minua johtamisessa kiehtoo se, että siinä yhdistyvät hienosti sekä vastuu että vapaus.

Artikkeli on julkaistu Arkki-lehden numerossa 2/2016. Tilaa Arkki ilmaiseksi kotiin.

Hae maanmuuttajiin

Uudenlainen johtamiskoulutus, Maanmuuttajat, tarjoaa ainutlaatuisen ikkunan johtajuuteen sekä yhteisön, jossa voi kehittyä kristillisenä vaikuttajana ja johtajana. Ole muutoksen ääni – aloita itsestäsi! Uusi vuosikurssi starttaa syksyllä 2022. Hae mukaan 19.8. mennessä!

Kirja_mainos_syvatty_pieni_web

Tilaa 3T jäsenhintaan

Suosittu OPKOn julkaisema uutuuskirja tarjoaa raikkaan kokonaisnäkemyksen tasapainoisesta elämästä kristittynä. Siihen kuuluu Jumalan tunteminen, itsensä tunteminen ja kutsumuksen tunteminen. Hinta varsinaisille jäsenille 10 euroa.

Lisää
luettavaa

Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetyksen tiedotus- ja raamatunopetuslehti

Aiempia:
Teema
Yliopistonlehtori Olli-Pekka Vainio
Rakasta Jumalaa kaikilla ajatuksillasi

“Varo miestä, joka lukee vain yhden kirjan”, kristillisen opin asiantuntija Olli-Pekka Vainio haastaa. Saarnatuoli olisi hänen mielestään loistava paikka opettaa ihmisiä ajattelemaan paremmin.

Opetukset

Kuvassa on puu vihreää taustaa vasten.

Viisaus, paratiisi ja bad apple

Pitäisikö kristityn sulkea aivonsa Raamattua lukiessa? Ateistien hyökkäyksissä näin väitetään – ja yllättävää kyllä moni tavallinen suomalainen kuvittelee samoin. Vanha Nietzsche esitti, että Raamatussa ei ole yhtään järkevää käskyä. Jumala

Apologianurkka
Miikka Niiranen

Vapauden vangit

Kirjoitettu C. S. Lewisin Paholaisen kirjeopistoa mukaillen: Rakas Mali, Suomalaisessa kulttuurissa on mielenkiintoinen sekakäsitys vapaudesta. Toisaalta täällä on voimissaan ihanne alkukantaisesta metsänihmisestä vapaana vaeltavana salojen sankarina. Kesäisin se pääsee keskiäkäisessä

Kolumnit

Ossi Lehtihuhta

Vain yksi on Totuus, kaikille

Jeesus on vertaansa vailla oleva suunnistuksen ratamestari. Hänen reitillään toimii Jumalan Sana lamppuna ja valkeutena, kirjoittaa kauppatieteiden opiskelija Ossi Lehtihuhta.