Puheenjohtajuus kasvatti palvelemaan

sanni_nettiin
Sanni, 22, muutti kolme vuotta sitten Kuopioon opiskelemaan ravitsemustiedettä ja päätyi samalla mukaan OPKOn iltoihin. Sittemmin hän päätyi myös Kuopion OPKOn puheenjohtajaksi. 

– Vaikka olen ollut uskossa koko elämäni, viimeisimmän puolentoista vuoden aikana olen saanut lähentyä Jumalaa aivan uudella tavalla, ja samalla on herännyt halu olla tekemässä oma osuuteni evankeliumin eteenpäin viemiseksi.

Sanni toimi Kuopion OPKOn puheenjohtajana reilun vuoden verran aina tämän vuoden huhtikuuhun asti. Tehtävään Sanni kertoo päätyneensä puolittain sattumalta. Silloinen puheenjohtaja oli muuttamassa paikkakunnalta ja hänelle pohdiskeltiin jatkajaa.

– Mainitsin ohimennen voivani ottaa tehtävän vastaan, jos muita halukkaita ei olisi. Jonkin aikaa asiaa pohdittuani koin kuitenkin siinä myös selvää johdatusta.

 
Vaikka uudenlainen rooli vaatikin paljon opettelua ja yhdistysbyrokratian määrä yllätti, on puheenjohtajana toimiminen ollut antoisaa. Tukea käytännön kysymyksiin ja myös hengelliseen pohdintaan Sanni kertoo saaneensa Kuopion työntekijä Pekka Ryhäseltä sekä muutamalta muulta aktiivilta.

Vastuuta ja vapautta

Vastuiden kautta Sanni on huomannut myös hahmottavansa selvemmin itselleen luontevia tapoja palvella.

– Tykkään pitää jollakin tapaa lankoja käsissäni. Olen myös kokenut etenkin hartauksien pitämisen luontevaksi tavaksi olla jakamassa omasta hengellisestä kasvustani kumpuavia ajatuksia. Samoin rukouspalvelu on alkanut tuntua omalta jutulta.

Ratkaisevana Sanni pitää omalla kohdallaan sen oivaltamista, ettei palvelutehtävän tarvitse välttämättä olla mikään valmis rooli. Jumala voi käyttää juuri niillä osa-alueilla, joihin koemme suurinta paloa.

– Oma unelmani on auttaa ihmisiä ravitsemuksen kautta, ja hyväksyttyäni sen, ettei se ole vastakohta Jumalan käytössä olemiselle, olen saanut kasvaa kokonaisemmaksi. Samalla olen huomannut, että minusta löytyy potentiaalia myös muilla osa-alueilla palvelemiseen.

Henkilölle, joka pohtii olisiko hänestä johtamistehtävään, Sanni antaa muutaman ohjenuoran.

– Jos tykkäät olla aktiivisesti mukana toimimassa ja haluat vaikuttaa asioihin sekä organisoida ja hallita kokonaisuuksia, johtajuus voisi sopia sinulle. Minua johtamisessa kiehtoo se, että siinä yhdistyvät hienosti sekä vastuu että vapaus.

Artikkeli on julkaistu Arkki-lehden numerossa 2/2016. Tilaa Arkki ilmaiseksi kotiin.

tervetuloa mukaan opkon toimintaan

Järjestämme opiskelijailtoja ja nuorteniltoja eri puolilla Suomea. Tervetuloa mukaan!

Maanmuuttajat-koulutus jatkuu

Maanmuuttajat-johtamiskoulutuksen uusi vuosikurssi aloittaa tammikuussa 2024. Koulutus soveltuu hyvin myös työn ohessa käytäväksi. Lue lisää: maanmuuttajat.fi

Lisää
luettavaa

Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetyksen tiedotus- ja raamatunopetuslehti

alt=""
Pääkirjoitukset

Arkin pääkirjoitus: Sankarin tekoja

Koripalloilija Lauri Markkasesta on tullut suomalaisten supersankari. Hänen sädekehänsä alkoi hohtaa entistä kirkkaampana, kun mies puki huhtikuussa ylleen armeijan harmaat puolustusvoimien urheilukoulussa Santahaminassa. Laurin kaltaisten superlahjakkuuksien kohdalla unohtuu helposti, että

Lue lisää »
Aiempia:
Teema
alt=""
Chat(botti) auttaa lähetystyössä

Jeesus käski kylvää ilosanomaa. Jos tehtävä on syytä hoitaa tehokkaasti, uuden teknologian mahdollisuuksia ei pidä hukata, sanoo
datatieteen ammattilainen Elias Luoma.

Opetukset

alt=""

Rukoushaastattelussa raamattukouluttaja Eero Junkkaala

Mikä on kiinnostanut sinua viime aikoina Jeesuksen rukousopetuksissa? Minua on viime aikoina erityisesti kiinnostanut se, mitä Luukkaan evankeliumi kertoo Jeesuksen rukouselämästä. Muut evankelistat eivät kiinnitä tähän niin paljon huomiota, mutta

Apologianurkka
alt=""

Oppi, tuo vanha neuvostoauto

Kirjoitettu C. S. Lewisin Paholaisen kirjeopistoa mukaillen: Rakas Mali, Kun maailmaa luotiin, se tehtiin koostuvaksi erillisistä osasista, jotka sopivat yhteen. Meidän aikaansaannoksemme oli iskeä kiilaa osasten väliin tai toisaalta liudentaa

Kolumnit

Nasaretilaisen kriisinhallinnasta

Kuoleman voittajan arvonimen voisi ajatella viittaavan voimakkaaseen, hyvän puolella seisovaan taistelijaan. Entä jos Jeesuksen kansainvälinen kriisinhallinta ei tunnu oikeanlaiselta tai riittävältä?