Käsikirjoitusta etsimässä

jussimiettinenarkki3_0
Onko elämäsi kirjoitettu tähtiin? Oletko mukana itseäsi suuremmassa suunnitelmassa, jonka käsikirjoitus on jo tehty? Yksi kristityn tunnusmerkeistä on Raamatun mukaan se, että hän elää johdatuksessa. Lampaat kuulevat Hyvän Paimenen äänen. Hän lupaa johdattaa rukoilevaa eteenpäin. Asia ei ole kuitenkaan tällä pureskeltu. Johdatus synnyttää joskus äärimmäisiä tunteita, ihanaa innostusta ja puistattavaa pelkoa.

On hienoa lukea Jumalan miesten ja naisten elämäkertoja, joissa kerrotaan ihmeellisestä johdatuksesta. Jos olet saanut kokea jotakin samaa, et unohda sitä koskaan. Kaipaat lisää! Toisaalta puhe johdatuksesta voi panna huolestuneena kyselemään, olenko varmasti muistanut ottaa huomioon kaiken mikä asiaan liittyy. Johdatuksessa eläminen voi tuntua samanlaiselta haasteelta kuin kymmenottelu, jossa menestyäkseen tulee hallita kaikki lajit.

Johdatus ei kuitenkaan ole tarkoitettu vain superuskoville, eikä sellaisia edes ole. Jumala on rakastava Isä, joka pitää sitkeästi huolta lapsistaan, jotka hän on luonut ja lunastanut. Johdatusta saa siksi etsiä levollisin mielin, ilman puserrusta. Luojasi on antanut sinulle Raamatun, tervettä järkeä ja luovuutta. Kun pyydät, hän johdattaa sinua eteenpäin myös olosuhteiden ja toisten kristittyjen kautta. Näillä pääset pitkälle!

Lamassa rämpivä Suomi tarvitsee kipeästi johdatusta. Jotkut kaipaavat kansankunnallemme uutta karismaattista johtajaa, joka löytäisi ja avaisi tien parempaan huomiseen. Kun poliitikot puhuvat tulevaisuudesta,heidän kasvonsa ovat karmivan vakavat. Verovarojen varassatoimivat seurakunnatkaan eivät enää joka paikassa saa rahojaan riittämään edes palkanmaksuun. Järjestöt kamppailevat samojehhuolien kanssa. Myös OPKO. Millaisia valintoja tulisi nyt tehdä? Suomi on taloudellisessa kriisissä, mutta vielä suurempiongelma on koko kansaa koskettava hengellinen kriisi. Tarvitsemme kipeästi Jumalan johdatusta! Tässä Arkissa on aiheesta lisää.

Opiskelija- ja Koululaislähetys valmistautuu juhlavuoteen. Vuonna 2014 OPKO täyttää 50 vuotta. Nämä vuosikymmenet ovat olleet täynnä Jumalan johdatusta. OPKO on vakiinnuttanut paikkansa herätyshenkisten yhteisöjen joukossa. Se on opetus- ja kulttuuriministeriön tunnustama nuorisojärjestö, joka keskittyy evankeliumin julistamiseen, Raamatun opettamiseen, kansainvälisyyskoulutukseen ja nuorten kokonaisvaltaiseen valmennukseen. Remmissä on lähes 30 työstään innostunutta ja lahjakasta työntekijää. Rukoilethan kanssamme
OPKOlle hyvän Jumalan johdatusta myös seuraaviksi 50 vuodeksi!

PS. Tervetuloa avaamaan OPKOn juhlavuotta loppiaisena
6.1.2014 Espoonlahden kirkkoon!
Teksti on julkaistu Arkin numerossa 4/2013.
Lue Arkki nettiarkistosta

tervetuloa mukaan opkon toimintaan

Järjestämme opiskelijailtoja ja nuorteniltoja eri puolilla Suomea. Tervetuloa mukaan!

Kirja_mainos_syvatty_pieni_web

Tilaa 3T jäsenhintaan

Suosittu OPKOn julkaisema uutuuskirja tarjoaa raikkaan kokonaisnäkemyksen tasapainoisesta elämästä kristittynä. Siihen kuuluu Jumalan tunteminen, itsensä tunteminen ja kutsumuksen tunteminen. Hinta varsinaisille jäsenille 10 euroa.

Lisää
luettavaa

Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetyksen tiedotus- ja raamatunopetuslehti

Aiempia:
Teema
Yliopistonlehtori Olli-Pekka Vainio
Rakasta Jumalaa kaikilla ajatuksillasi

“Varo miestä, joka lukee vain yhden kirjan”, kristillisen opin asiantuntija Olli-Pekka Vainio haastaa. Saarnatuoli olisi hänen mielestään loistava paikka opettaa ihmisiä ajattelemaan paremmin.

Opetukset

Kuvassa on puu vihreää taustaa vasten.

Viisaus, paratiisi ja bad apple

Pitäisikö kristityn sulkea aivonsa Raamattua lukiessa? Ateistien hyökkäyksissä näin väitetään – ja yllättävää kyllä moni tavallinen suomalainen kuvittelee samoin. Vanha Nietzsche esitti, että Raamatussa ei ole yhtään järkevää käskyä. Jumala

Apologianurkka
Miikka Niiranen

Vapauden vangit

Kirjoitettu C. S. Lewisin Paholaisen kirjeopistoa mukaillen: Rakas Mali, Suomalaisessa kulttuurissa on mielenkiintoinen sekakäsitys vapaudesta. Toisaalta täällä on voimissaan ihanne alkukantaisesta metsänihmisestä vapaana vaeltavana salojen sankarina. Kesäisin se pääsee keskiäkäisessä

Kolumnit

Ossi Lehtihuhta

Vain yksi on Totuus, kaikille

Jeesus on vertaansa vailla oleva suunnistuksen ratamestari. Hänen reitillään toimii Jumalan Sana lamppuna ja valkeutena, kirjoittaa kauppatieteiden opiskelija Ossi Lehtihuhta.