Käsikirjoitusta etsimässä

jussimiettinenarkki3_0
Onko elämäsi kirjoitettu tähtiin? Oletko mukana itseäsi suuremmassa suunnitelmassa, jonka käsikirjoitus on jo tehty? Yksi kristityn tunnusmerkeistä on Raamatun mukaan se, että hän elää johdatuksessa. Lampaat kuulevat Hyvän Paimenen äänen. Hän lupaa johdattaa rukoilevaa eteenpäin. Asia ei ole kuitenkaan tällä pureskeltu. Johdatus synnyttää joskus äärimmäisiä tunteita, ihanaa innostusta ja puistattavaa pelkoa.

On hienoa lukea Jumalan miesten ja naisten elämäkertoja, joissa kerrotaan ihmeellisestä johdatuksesta. Jos olet saanut kokea jotakin samaa, et unohda sitä koskaan. Kaipaat lisää! Toisaalta puhe johdatuksesta voi panna huolestuneena kyselemään, olenko varmasti muistanut ottaa huomioon kaiken mikä asiaan liittyy. Johdatuksessa eläminen voi tuntua samanlaiselta haasteelta kuin kymmenottelu, jossa menestyäkseen tulee hallita kaikki lajit.

Johdatus ei kuitenkaan ole tarkoitettu vain superuskoville, eikä sellaisia edes ole. Jumala on rakastava Isä, joka pitää sitkeästi huolta lapsistaan, jotka hän on luonut ja lunastanut. Johdatusta saa siksi etsiä levollisin mielin, ilman puserrusta. Luojasi on antanut sinulle Raamatun, tervettä järkeä ja luovuutta. Kun pyydät, hän johdattaa sinua eteenpäin myös olosuhteiden ja toisten kristittyjen kautta. Näillä pääset pitkälle!

Lamassa rämpivä Suomi tarvitsee kipeästi johdatusta. Jotkut kaipaavat kansankunnallemme uutta karismaattista johtajaa, joka löytäisi ja avaisi tien parempaan huomiseen. Kun poliitikot puhuvat tulevaisuudesta,heidän kasvonsa ovat karmivan vakavat. Verovarojen varassatoimivat seurakunnatkaan eivät enää joka paikassa saa rahojaan riittämään edes palkanmaksuun. Järjestöt kamppailevat samojehhuolien kanssa. Myös OPKO. Millaisia valintoja tulisi nyt tehdä? Suomi on taloudellisessa kriisissä, mutta vielä suurempiongelma on koko kansaa koskettava hengellinen kriisi. Tarvitsemme kipeästi Jumalan johdatusta! Tässä Arkissa on aiheesta lisää.

Opiskelija- ja Koululaislähetys valmistautuu juhlavuoteen. Vuonna 2014 OPKO täyttää 50 vuotta. Nämä vuosikymmenet ovat olleet täynnä Jumalan johdatusta. OPKO on vakiinnuttanut paikkansa herätyshenkisten yhteisöjen joukossa. Se on opetus- ja kulttuuriministeriön tunnustama nuorisojärjestö, joka keskittyy evankeliumin julistamiseen, Raamatun opettamiseen, kansainvälisyyskoulutukseen ja nuorten kokonaisvaltaiseen valmennukseen. Remmissä on lähes 30 työstään innostunutta ja lahjakasta työntekijää. Rukoilethan kanssamme
OPKOlle hyvän Jumalan johdatusta myös seuraaviksi 50 vuodeksi!

PS. Tervetuloa avaamaan OPKOn juhlavuotta loppiaisena
6.1.2014 Espoonlahden kirkkoon!
Teksti on julkaistu Arkin numerossa 4/2013.
Lue Arkki nettiarkistosta

tervetuloa mukaan opkon toimintaan

Järjestämme opiskelijailtoja ja nuorteniltoja eri puolilla Suomea. Tervetuloa mukaan!

Ajattelun Akatemia ja Rukouskoulu alkaa – myös Maanmuuttajat jatkuu

OPKO ja Perheniemen opisto aloittavat uusia koulutuksia. Tammikuussa alkavat Ajattelun akatemia- ja Syvemmälle rukoukseen -monimuotokoulutukset. Myös Maanmuuttajat-johtamiskoulu jatkaa kolmannella vuosikurssilla.

Koulutukset soveltuvat hyvin myös työn ohessa käytäväksi.

Lisätietoja Ajattelun akatemiasta
Lisätietoja Rukouskoulusta
Lisätietoja Maanmuuttajista

Lisää
luettavaa

Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetyksen tiedotus- ja raamatunopetuslehti

Pääsihteeri Jussi Miettisen kuva.
Pääkirjoitukset

Arkin pääkirjoitus: Tohu wa-bohu

Peto on irti! Haluaisin panna pään pensaaseen kuin strutsi ja olla ajattelematta. Ukrainaa, Pyhää maata, Venäjän ydinaseita, kristittyjen vainoa, ilmastonmuutosta, jengiväkivaltaa ja kristinuskon luhistumista länsimaissa. Tämän päivän nuorten maailma on kaoottinen.

Lue lisää »
Aiempia:
Teema
Olli Lehmosen kuva.
Perhe on paras

Perhe on turvan, kasvun ja hauskanpidon paikka. Perheiden aikuisten on rakastettava niin, että välillä sattuu. Johtava koululais- ja nuorisotyöntekijä Olli Lehmonen ei olisi ikinä itse keksinyt itselleen tällaista kutsumusta.

Opetukset

Jeesus ja minä – vai Jeesus ja me?

Jokaisella lienee kokemuksia perheestä. Biologinen perhe tulee mieleen ensin, mutta mikä on hengellisen perheen merkitys kristitylle? Miksi laumasuhde Jeesukseen on parempi kuin pelkkä yksilön suhde?

Apologianurkka
alt=""

Oppi, tuo vanha neuvostoauto

Kun maailmaa luotiin, se tehtiin koostuvaksi erillisistä osasista, jotka sopivat yhteen. Meidän aikaansaannoksemme oli iskeä kiilaa osasten väliin tai toisaalta liudentaa kaikki erot osasten välillä.

Kolumnit

Petra Uusimaan kuva.

Perheyhteys toi minut lähemmäksi Jumalaa

Olen aina kokenut kroonista yksinäisyyttä ja ulkopuolisuuden tunnetta, ja muistan itkeneeni yksinäisyyttäni vielä uskoontulonikin jälkeen monina iltoina rukoillessa. En koskaan uskonut, että Jumala voisi ratkaista yksinäisyyttäni.