Käsikirjoitusta etsimässä

jussimiettinenarkki3_0
Onko elämäsi kirjoitettu tähtiin? Oletko mukana itseäsi suuremmassa suunnitelmassa, jonka käsikirjoitus on jo tehty? Yksi kristityn tunnusmerkeistä on Raamatun mukaan se, että hän elää johdatuksessa. Lampaat kuulevat Hyvän Paimenen äänen. Hän lupaa johdattaa rukoilevaa eteenpäin. Asia ei ole kuitenkaan tällä pureskeltu. Johdatus synnyttää joskus äärimmäisiä tunteita, ihanaa innostusta ja puistattavaa pelkoa.

On hienoa lukea Jumalan miesten ja naisten elämäkertoja, joissa kerrotaan ihmeellisestä johdatuksesta. Jos olet saanut kokea jotakin samaa, et unohda sitä koskaan. Kaipaat lisää! Toisaalta puhe johdatuksesta voi panna huolestuneena kyselemään, olenko varmasti muistanut ottaa huomioon kaiken mikä asiaan liittyy. Johdatuksessa eläminen voi tuntua samanlaiselta haasteelta kuin kymmenottelu, jossa menestyäkseen tulee hallita kaikki lajit.

Johdatus ei kuitenkaan ole tarkoitettu vain superuskoville, eikä sellaisia edes ole. Jumala on rakastava Isä, joka pitää sitkeästi huolta lapsistaan, jotka hän on luonut ja lunastanut. Johdatusta saa siksi etsiä levollisin mielin, ilman puserrusta. Luojasi on antanut sinulle Raamatun, tervettä järkeä ja luovuutta. Kun pyydät, hän johdattaa sinua eteenpäin myös olosuhteiden ja toisten kristittyjen kautta. Näillä pääset pitkälle!

Lamassa rämpivä Suomi tarvitsee kipeästi johdatusta. Jotkut kaipaavat kansankunnallemme uutta karismaattista johtajaa, joka löytäisi ja avaisi tien parempaan huomiseen. Kun poliitikot puhuvat tulevaisuudesta,heidän kasvonsa ovat karmivan vakavat. Verovarojen varassatoimivat seurakunnatkaan eivät enää joka paikassa saa rahojaan riittämään edes palkanmaksuun. Järjestöt kamppailevat samojehhuolien kanssa. Myös OPKO. Millaisia valintoja tulisi nyt tehdä? Suomi on taloudellisessa kriisissä, mutta vielä suurempiongelma on koko kansaa koskettava hengellinen kriisi. Tarvitsemme kipeästi Jumalan johdatusta! Tässä Arkissa on aiheesta lisää.

Opiskelija- ja Koululaislähetys valmistautuu juhlavuoteen. Vuonna 2014 OPKO täyttää 50 vuotta. Nämä vuosikymmenet ovat olleet täynnä Jumalan johdatusta. OPKO on vakiinnuttanut paikkansa herätyshenkisten yhteisöjen joukossa. Se on opetus- ja kulttuuriministeriön tunnustama nuorisojärjestö, joka keskittyy evankeliumin julistamiseen, Raamatun opettamiseen, kansainvälisyyskoulutukseen ja nuorten kokonaisvaltaiseen valmennukseen. Remmissä on lähes 30 työstään innostunutta ja lahjakasta työntekijää. Rukoilethan kanssamme
OPKOlle hyvän Jumalan johdatusta myös seuraaviksi 50 vuodeksi!

PS. Tervetuloa avaamaan OPKOn juhlavuotta loppiaisena
6.1.2014 Espoonlahden kirkkoon!
Teksti on julkaistu Arkin numerossa 4/2013.
Lue Arkki nettiarkistosta

tervetuloa mukaan opkon toimintaan

Järjestämme opiskelijailtoja ja nuorteniltoja eri puolilla Suomea. Tervetuloa mukaan!

Lähetetty-koulutus 2023

Tule kasvamaan yhdessä Jumalan lapsena ja opettelemaan elämään Jeesuksen lähettämänä Suomessa ja maailmalla. Lue lisää Lähetetty-koulutuksesta

pääsiäispysäkki

6.-9.4.23 Pääsiäispysäkki – Rukouksen ja hiljentymisen päivät Enä-Sepässä

Lisää
luettavaa

Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetyksen tiedotus- ja raamatunopetuslehti

Aiempia:
Teema
alt=""
Kohti kumppanuuksien kulttuuria

Lähipiirin kutsuminen mukaan OPKOn työn kumppaneiksi ja ystäviksi on jännittävää ja sen voi oppia tekemään hyvin, sanoo johtava opiskelijatyöntekijä Pekka Ryhänen. Tämä on välttämätön suunta, sillä tulevaisuudessa järjestö on yhä enemmän yksityishenkilöiden lahjoitusten varassa.

Opetukset

alt=""

Lähettäjänä olemisen siunaus

Jumala haluaa, että kaikki saisivat mahdollisuuden kuulla Jeesuksesta. Tarvitsemme ihmisiä, jotka ovat sitoutuneet lähetyskäskyn täyttämiseen oman kutsumuksensa mukaisesti, kirjoittaa OPKOn pääsihteeri Jussi Miettinen.

Apologianurkka
alt=""

Tämän maailman ruhtinaan joulu

Kirjoitettu C. S. Lewisin Paholaisen kirjeopistoa mukaillen: Rakas Mali, Kirkkovuoden pikkujoulukausi on ohi. On vuodatettu epäreilun pomon kohtelua lyhtypylväälle. On konttorisiskojen kanssa itketty uraputken imemää nuoruutta ja menetettyä perhettä. On

Kolumnit

alt=""

Lähettilään DNA

Jumala varustaa meidät lähettilään tehtävään. Hän myös eheyttää ja ei pakota ketään samaan muotiin, kirjoittaa teologian opiskelija Hanna Ojuva.