Käsikirjoitusta etsimässä

jussimiettinenarkki3_0
Onko elämäsi kirjoitettu tähtiin? Oletko mukana itseäsi suuremmassa suunnitelmassa, jonka käsikirjoitus on jo tehty? Yksi kristityn tunnusmerkeistä on Raamatun mukaan se, että hän elää johdatuksessa. Lampaat kuulevat Hyvän Paimenen äänen. Hän lupaa johdattaa rukoilevaa eteenpäin. Asia ei ole kuitenkaan tällä pureskeltu. Johdatus synnyttää joskus äärimmäisiä tunteita, ihanaa innostusta ja puistattavaa pelkoa.

On hienoa lukea Jumalan miesten ja naisten elämäkertoja, joissa kerrotaan ihmeellisestä johdatuksesta. Jos olet saanut kokea jotakin samaa, et unohda sitä koskaan. Kaipaat lisää! Toisaalta puhe johdatuksesta voi panna huolestuneena kyselemään, olenko varmasti muistanut ottaa huomioon kaiken mikä asiaan liittyy. Johdatuksessa eläminen voi tuntua samanlaiselta haasteelta kuin kymmenottelu, jossa menestyäkseen tulee hallita kaikki lajit.

Johdatus ei kuitenkaan ole tarkoitettu vain superuskoville, eikä sellaisia edes ole. Jumala on rakastava Isä, joka pitää sitkeästi huolta lapsistaan, jotka hän on luonut ja lunastanut. Johdatusta saa siksi etsiä levollisin mielin, ilman puserrusta. Luojasi on antanut sinulle Raamatun, tervettä järkeä ja luovuutta. Kun pyydät, hän johdattaa sinua eteenpäin myös olosuhteiden ja toisten kristittyjen kautta. Näillä pääset pitkälle!

Lamassa rämpivä Suomi tarvitsee kipeästi johdatusta. Jotkut kaipaavat kansankunnallemme uutta karismaattista johtajaa, joka löytäisi ja avaisi tien parempaan huomiseen. Kun poliitikot puhuvat tulevaisuudesta,heidän kasvonsa ovat karmivan vakavat. Verovarojen varassatoimivat seurakunnatkaan eivät enää joka paikassa saa rahojaan riittämään edes palkanmaksuun. Järjestöt kamppailevat samojehhuolien kanssa. Myös OPKO. Millaisia valintoja tulisi nyt tehdä? Suomi on taloudellisessa kriisissä, mutta vielä suurempiongelma on koko kansaa koskettava hengellinen kriisi. Tarvitsemme kipeästi Jumalan johdatusta! Tässä Arkissa on aiheesta lisää.

Opiskelija- ja Koululaislähetys valmistautuu juhlavuoteen. Vuonna 2014 OPKO täyttää 50 vuotta. Nämä vuosikymmenet ovat olleet täynnä Jumalan johdatusta. OPKO on vakiinnuttanut paikkansa herätyshenkisten yhteisöjen joukossa. Se on opetus- ja kulttuuriministeriön tunnustama nuorisojärjestö, joka keskittyy evankeliumin julistamiseen, Raamatun opettamiseen, kansainvälisyyskoulutukseen ja nuorten kokonaisvaltaiseen valmennukseen. Remmissä on lähes 30 työstään innostunutta ja lahjakasta työntekijää. Rukoilethan kanssamme
OPKOlle hyvän Jumalan johdatusta myös seuraaviksi 50 vuodeksi!

PS. Tervetuloa avaamaan OPKOn juhlavuotta loppiaisena
6.1.2014 Espoonlahden kirkkoon!
Teksti on julkaistu Arkin numerossa 4/2013.
Lue Arkki nettiarkistosta

tervetuloa mukaan opkon toimintaan

Järjestämme opiskelijailtoja ja nuorteniltoja eri puolilla Suomea. Tervetuloa mukaan!

17.-21.7. OPKOn kesäleiri Valkealassa

17.8. OPKOn 60-vuotisjuhlavuoden pääjuhla Enä-Sepässä klo 11−21

Lisää
luettavaa

Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetyksen tiedotus- ja raamatunopetuslehti

Pääsihteeri Jussi Miettisen kuva.
Pääkirjoitukset

Suuria unelmia pienille ihmisille

Vuoden alussa kuntosalille ilmestyi uusia kasvoja. Monet heistä olivat luvanneet itselleen laittaa kroppansa kuntoon. Vähitellen joukko harveni. Tavoitteiden asettaminen on tärkeää, mutta on eri juttu jaksaa mennä sitkeästi niitä kohti.

Lue lisää »
Aiempia:
Teema

Opetukset

Hengen ja tulen kaste

Olin leikkimässä kotitalomme pihalla Turussa, kun A-rapun kuudennessa kerroksessa asuvan Tepon isä tuli ulos. Hän katsoi meidän poikien auki repsottavia kengännauhoja, kumartui vuorotellen jokaisen kohdalle ja opetti solmimaan nyöreistä rusetin. Kun Johannes Kastajalta kysyttiin, oliko hän se odotettu Messias, hän vastasi, ettei olisi kelvollinen edes avaamaan Messiaan kengännauhoja.

Apologianurkka
Aleksi Markkanen

Vain yksi jumala vähemmän

Uusateistit huomauttavat mielellään, että kristityt ovat pitkälti samaa mieltä heidän kanssaan. He luettelevat pitkän rimpsun muinaisia ja nykyisiä jumalhahmoja, joihin mekään emme usko. Sitten he toteavat myhäilevään sävyyn, että kiistäessään

Kolumnit

Petra Uusimaan kuva.

Perheyhteys toi minut lähemmäksi Jumalaa

Olen aina kokenut kroonista yksinäisyyttä ja ulkopuolisuuden tunnetta, ja muistan itkeneeni yksinäisyyttäni vielä uskoontulonikin jälkeen monina iltoina rukoillessa. En koskaan uskonut, että Jumala voisi ratkaista yksinäisyyttäni.