Sun kokoinen elämä

blogit_jussi_2015_2
OPKOn pääsihteeri Jussi Miettinen kirjoittaa Arkki-lehden pääkirjoituksessa Sun kokoisesta elämästä.

”Maailman alussa Jumala loi ihmisen omaksi kuvakseen. Ihminen vastasi kohteliaisuuteen tekemällä Jumalasta itsensä kaltaisen.” Näin kirjoitti kuuluisa ranskalainen matemaatikko, fyysikko ja filosofi Blaise Pascal 1600-luvulla. Voisiko sen nasevammin sanoa? Syntiin langenneena ihminen ei ymmärrä etsiä merkitystään siitä, mitä hän jo on luotuna ja lunastettuna. Sen seurauksena ihminen katsoo kieroon itseään, lähimmäisiään, elämää ja myös Jumalaa.

Marraskuun alussa Helsingissä pidetty Global Leadership Summit (GLS) kokosi kahdeksi päiväksi koolle ennätyssuuren joukon kristillisiä vaikuttajia ja johtajia – yli 800 henkilöä. Myös OPKOn työntekijöitä oli paikalla mukava porukka. Koulutuksen ensimmäisessä puheessa maailmanlaajan GLS-liikkeen luoja Bill Hybels otti esille johtajan sokeat pisteet, jotka vaikuttavat kaikkeen vaikka niitä ei edes tiedostaisi.

Esimerkiksi seurakunnan pastori voi sortua suuruudenhulluuteen, jonka takana kummittelee tarve miellyttää omia vanhempiaan, Hybels totesi. Niinpä. Miten erilaiselta kirkko, sen herätysliikkeet ja koko yhteiskunta näyttäisivät, jos uskaltaisimme avoimemmin tiedostaa sokeita pisteitämme ja auttaa toisiamme niiden huomaamisessa? Repaleisuuden myöntäminen on ainoa tie syvempään vuorovaikutukseen, itsetuntemukseen ja inhimillisyyteen. Kukaan meistä ei ole kiiltokuvajeesus.

Helsingin Sanomissa (29.10.2015) psykoterapeutti Maaret Kallio kirjoitti onnellisuudesta. Hänen mukaansa yliviritettyä hetkestä toiseen kestävää onnellisuutta ei kannata tavoitella. Se lisää vain riittämättömyyttä, tyytymättömyyttä ja epäonnea. Kallion mukaan yltiöonnellisuuden sijaan on parempi tavoitella merkityksellistä arvoelämää, jossa uskalletaan olla aidosti läsnä myös elämän pimeimmilläkin puolilla.

Kristillinen opiskelija- ja koululaistyö, jota OPKO tekee, tukee nuoria juuri koko elämää kannattavan peruskiven muuraamisessa. Jumalan sanan pohjalta nousevat arvot ja evankeliumi Jeesuksesta ovat parasta, mitä meillä kristityillä on annettavana tälle kaoottiselle maailmalle. Kristuksen vuoksi Jumala rakastaa meitä sellaisina kuin olemme, eikä sellaisina kuin meidän pitäisi olla. Sellaisia meistä tulee vasta taivaassa. Armon varassa voi kohdata omien sisällissotiensa lisäksi mitä suurimmatkin hirmumyrskyt.

Kiitos menneestä vuodesta ja merkityksellistä joulun odotusta!
 
Jussi Miettinen
OPKOn pääsihteeri

Tilaa Arkki ilmaiseksi kotiin.

tervetuloa mukaan opkon toimintaan

Järjestämme opiskelijailtoja ja nuorteniltoja eri puolilla Suomea. Tervetuloa mukaan!

Lähetetty-koulutus 2023

Tule kasvamaan yhdessä Jumalan lapsena ja opettelemaan elämään Jeesuksen lähettämänä Suomessa ja maailmalla. Lue lisää Lähetetty-koulutuksesta

pääsiäispysäkki

6.-9.4.23 Pääsiäispysäkki – Rukouksen ja hiljentymisen päivät Enä-Sepässä

Lisää
luettavaa

Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetyksen tiedotus- ja raamatunopetuslehti

Aiempia:
Teema
alt=""
Kohti kumppanuuksien kulttuuria

Lähipiirin kutsuminen mukaan OPKOn työn kumppaneiksi ja ystäviksi on jännittävää ja sen voi oppia tekemään hyvin, sanoo johtava opiskelijatyöntekijä Pekka Ryhänen. Tämä on välttämätön suunta, sillä tulevaisuudessa järjestö on yhä enemmän yksityishenkilöiden lahjoitusten varassa.

Opetukset

alt=""

Lähettäjänä olemisen siunaus

Jumala haluaa, että kaikki saisivat mahdollisuuden kuulla Jeesuksesta. Tarvitsemme ihmisiä, jotka ovat sitoutuneet lähetyskäskyn täyttämiseen oman kutsumuksensa mukaisesti, kirjoittaa OPKOn pääsihteeri Jussi Miettinen.

Apologianurkka
alt=""

Tämän maailman ruhtinaan joulu

Kirjoitettu C. S. Lewisin Paholaisen kirjeopistoa mukaillen: Rakas Mali, Kirkkovuoden pikkujoulukausi on ohi. On vuodatettu epäreilun pomon kohtelua lyhtypylväälle. On konttorisiskojen kanssa itketty uraputken imemää nuoruutta ja menetettyä perhettä. On

Kolumnit

alt=""

Lähettilään DNA

Jumala varustaa meidät lähettilään tehtävään. Hän myös eheyttää ja ei pakota ketään samaan muotiin, kirjoittaa teologian opiskelija Hanna Ojuva.