Sun kokoinen elämä

blogit_jussi_2015_2
OPKOn pääsihteeri Jussi Miettinen kirjoittaa Arkki-lehden pääkirjoituksessa Sun kokoisesta elämästä.

”Maailman alussa Jumala loi ihmisen omaksi kuvakseen. Ihminen vastasi kohteliaisuuteen tekemällä Jumalasta itsensä kaltaisen.” Näin kirjoitti kuuluisa ranskalainen matemaatikko, fyysikko ja filosofi Blaise Pascal 1600-luvulla. Voisiko sen nasevammin sanoa? Syntiin langenneena ihminen ei ymmärrä etsiä merkitystään siitä, mitä hän jo on luotuna ja lunastettuna. Sen seurauksena ihminen katsoo kieroon itseään, lähimmäisiään, elämää ja myös Jumalaa.

Marraskuun alussa Helsingissä pidetty Global Leadership Summit (GLS) kokosi kahdeksi päiväksi koolle ennätyssuuren joukon kristillisiä vaikuttajia ja johtajia – yli 800 henkilöä. Myös OPKOn työntekijöitä oli paikalla mukava porukka. Koulutuksen ensimmäisessä puheessa maailmanlaajan GLS-liikkeen luoja Bill Hybels otti esille johtajan sokeat pisteet, jotka vaikuttavat kaikkeen vaikka niitä ei edes tiedostaisi.

Esimerkiksi seurakunnan pastori voi sortua suuruudenhulluuteen, jonka takana kummittelee tarve miellyttää omia vanhempiaan, Hybels totesi. Niinpä. Miten erilaiselta kirkko, sen herätysliikkeet ja koko yhteiskunta näyttäisivät, jos uskaltaisimme avoimemmin tiedostaa sokeita pisteitämme ja auttaa toisiamme niiden huomaamisessa? Repaleisuuden myöntäminen on ainoa tie syvempään vuorovaikutukseen, itsetuntemukseen ja inhimillisyyteen. Kukaan meistä ei ole kiiltokuvajeesus.

Helsingin Sanomissa (29.10.2015) psykoterapeutti Maaret Kallio kirjoitti onnellisuudesta. Hänen mukaansa yliviritettyä hetkestä toiseen kestävää onnellisuutta ei kannata tavoitella. Se lisää vain riittämättömyyttä, tyytymättömyyttä ja epäonnea. Kallion mukaan yltiöonnellisuuden sijaan on parempi tavoitella merkityksellistä arvoelämää, jossa uskalletaan olla aidosti läsnä myös elämän pimeimmilläkin puolilla.

Kristillinen opiskelija- ja koululaistyö, jota OPKO tekee, tukee nuoria juuri koko elämää kannattavan peruskiven muuraamisessa. Jumalan sanan pohjalta nousevat arvot ja evankeliumi Jeesuksesta ovat parasta, mitä meillä kristityillä on annettavana tälle kaoottiselle maailmalle. Kristuksen vuoksi Jumala rakastaa meitä sellaisina kuin olemme, eikä sellaisina kuin meidän pitäisi olla. Sellaisia meistä tulee vasta taivaassa. Armon varassa voi kohdata omien sisällissotiensa lisäksi mitä suurimmatkin hirmumyrskyt.

Kiitos menneestä vuodesta ja merkityksellistä joulun odotusta!
 
Jussi Miettinen
OPKOn pääsihteeri

Tilaa Arkki ilmaiseksi kotiin.

tervetuloa mukaan opkon toimintaan

Järjestämme opiskelijailtoja ja nuorteniltoja eri puolilla Suomea. Tervetuloa mukaan!

Kirja_mainos_syvatty_pieni_web

Tilaa 3T jäsenhintaan

Suosittu OPKOn julkaisema uutuuskirja tarjoaa raikkaan kokonaisnäkemyksen tasapainoisesta elämästä kristittynä. Siihen kuuluu Jumalan tunteminen, itsensä tunteminen ja kutsumuksen tunteminen. Hinta varsinaisille jäsenille 10 euroa.

Lisää
luettavaa

Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetyksen tiedotus- ja raamatunopetuslehti

Aiempia:
Teema
Yliopistonlehtori Olli-Pekka Vainio
Rakasta Jumalaa kaikilla ajatuksillasi

“Varo miestä, joka lukee vain yhden kirjan”, kristillisen opin asiantuntija Olli-Pekka Vainio haastaa. Saarnatuoli olisi hänen mielestään loistava paikka opettaa ihmisiä ajattelemaan paremmin.

Opetukset

Kuvassa on puu vihreää taustaa vasten.

Viisaus, paratiisi ja bad apple

Pitäisikö kristityn sulkea aivonsa Raamattua lukiessa? Ateistien hyökkäyksissä näin väitetään – ja yllättävää kyllä moni tavallinen suomalainen kuvittelee samoin. Vanha Nietzsche esitti, että Raamatussa ei ole yhtään järkevää käskyä. Jumala

Apologianurkka
Miikka Niiranen

Vapauden vangit

Kirjoitettu C. S. Lewisin Paholaisen kirjeopistoa mukaillen: Rakas Mali, Suomalaisessa kulttuurissa on mielenkiintoinen sekakäsitys vapaudesta. Toisaalta täällä on voimissaan ihanne alkukantaisesta metsänihmisestä vapaana vaeltavana salojen sankarina. Kesäisin se pääsee keskiäkäisessä

Kolumnit

Ossi Lehtihuhta

Vain yksi on Totuus, kaikille

Jeesus on vertaansa vailla oleva suunnistuksen ratamestari. Hänen reitillään toimii Jumalan Sana lamppuna ja valkeutena, kirjoittaa kauppatieteiden opiskelija Ossi Lehtihuhta.