Sun kokoinen elämä

blogit_jussi_2015_2
OPKOn pääsihteeri Jussi Miettinen kirjoittaa Arkki-lehden pääkirjoituksessa Sun kokoisesta elämästä.

”Maailman alussa Jumala loi ihmisen omaksi kuvakseen. Ihminen vastasi kohteliaisuuteen tekemällä Jumalasta itsensä kaltaisen.” Näin kirjoitti kuuluisa ranskalainen matemaatikko, fyysikko ja filosofi Blaise Pascal 1600-luvulla. Voisiko sen nasevammin sanoa? Syntiin langenneena ihminen ei ymmärrä etsiä merkitystään siitä, mitä hän jo on luotuna ja lunastettuna. Sen seurauksena ihminen katsoo kieroon itseään, lähimmäisiään, elämää ja myös Jumalaa.

Marraskuun alussa Helsingissä pidetty Global Leadership Summit (GLS) kokosi kahdeksi päiväksi koolle ennätyssuuren joukon kristillisiä vaikuttajia ja johtajia – yli 800 henkilöä. Myös OPKOn työntekijöitä oli paikalla mukava porukka. Koulutuksen ensimmäisessä puheessa maailmanlaajan GLS-liikkeen luoja Bill Hybels otti esille johtajan sokeat pisteet, jotka vaikuttavat kaikkeen vaikka niitä ei edes tiedostaisi.

Esimerkiksi seurakunnan pastori voi sortua suuruudenhulluuteen, jonka takana kummittelee tarve miellyttää omia vanhempiaan, Hybels totesi. Niinpä. Miten erilaiselta kirkko, sen herätysliikkeet ja koko yhteiskunta näyttäisivät, jos uskaltaisimme avoimemmin tiedostaa sokeita pisteitämme ja auttaa toisiamme niiden huomaamisessa? Repaleisuuden myöntäminen on ainoa tie syvempään vuorovaikutukseen, itsetuntemukseen ja inhimillisyyteen. Kukaan meistä ei ole kiiltokuvajeesus.

Helsingin Sanomissa (29.10.2015) psykoterapeutti Maaret Kallio kirjoitti onnellisuudesta. Hänen mukaansa yliviritettyä hetkestä toiseen kestävää onnellisuutta ei kannata tavoitella. Se lisää vain riittämättömyyttä, tyytymättömyyttä ja epäonnea. Kallion mukaan yltiöonnellisuuden sijaan on parempi tavoitella merkityksellistä arvoelämää, jossa uskalletaan olla aidosti läsnä myös elämän pimeimmilläkin puolilla.

Kristillinen opiskelija- ja koululaistyö, jota OPKO tekee, tukee nuoria juuri koko elämää kannattavan peruskiven muuraamisessa. Jumalan sanan pohjalta nousevat arvot ja evankeliumi Jeesuksesta ovat parasta, mitä meillä kristityillä on annettavana tälle kaoottiselle maailmalle. Kristuksen vuoksi Jumala rakastaa meitä sellaisina kuin olemme, eikä sellaisina kuin meidän pitäisi olla. Sellaisia meistä tulee vasta taivaassa. Armon varassa voi kohdata omien sisällissotiensa lisäksi mitä suurimmatkin hirmumyrskyt.

Kiitos menneestä vuodesta ja merkityksellistä joulun odotusta!
 
Jussi Miettinen
OPKOn pääsihteeri

Tilaa Arkki ilmaiseksi kotiin.

tervetuloa mukaan opkon toimintaan

Järjestämme opiskelijailtoja ja nuorteniltoja eri puolilla Suomea. Tervetuloa mukaan!

15.−19.4. Unlocking Life, Helsinki Mission Week

Veritas Forumit: 
Pe 26.4. Tampere: Alister McGrath, Leila Haaparanta
Ke 8.5. Jyväskylä: Vishal Mangalwadi, Laura Stark
Pe 10.5. Helsinki: Vishal Mangalwadi, Eva Biaudet
Lue lisää Veritas Forumeista

17.8. OPKOn 60-vuotisjuhlavuoden pääjuhla Enä-Sepässä klo 12−18

Lisää
luettavaa

Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetyksen tiedotus- ja raamatunopetuslehti

Pääsihteeri Jussi Miettisen kuva.
Pääkirjoitukset

Suuria unelmia pienille ihmisille

Vuoden alussa kuntosalille ilmestyi uusia kasvoja. Monet heistä olivat luvanneet itselleen laittaa kroppansa kuntoon. Vähitellen joukko harveni. Tavoitteiden asettaminen on tärkeää, mutta on eri juttu jaksaa mennä sitkeästi niitä kohti.

Lue lisää »
Aiempia:
Teema

Opetukset

Hengen ja tulen kaste

Olin leikkimässä kotitalomme pihalla Turussa, kun A-rapun kuudennessa kerroksessa asuvan Tepon isä tuli ulos. Hän katsoi meidän poikien auki repsottavia kengännauhoja, kumartui vuorotellen jokaisen kohdalle ja opetti solmimaan nyöreistä rusetin. Kun Johannes Kastajalta kysyttiin, oliko hän se odotettu Messias, hän vastasi, ettei olisi kelvollinen edes avaamaan Messiaan kengännauhoja.

Apologianurkka
Aleksi Markkanen

Vain yksi jumala vähemmän

Uusateistit huomauttavat mielellään, että kristityt ovat pitkälti samaa mieltä heidän kanssaan. He luettelevat pitkän rimpsun muinaisia ja nykyisiä jumalhahmoja, joihin mekään emme usko. Sitten he toteavat myhäilevään sävyyn, että kiistäessään

Kolumnit

Petra Uusimaan kuva.

Perheyhteys toi minut lähemmäksi Jumalaa

Olen aina kokenut kroonista yksinäisyyttä ja ulkopuolisuuden tunnetta, ja muistan itkeneeni yksinäisyyttäni vielä uskoontulonikin jälkeen monina iltoina rukoillessa. En koskaan uskonut, että Jumala voisi ratkaista yksinäisyyttäni.