Sun kokoinen elämä

blogit_jussi_2015_2
OPKOn pääsihteeri Jussi Miettinen kirjoittaa Arkki-lehden pääkirjoituksessa Sun kokoisesta elämästä.

”Maailman alussa Jumala loi ihmisen omaksi kuvakseen. Ihminen vastasi kohteliaisuuteen tekemällä Jumalasta itsensä kaltaisen.” Näin kirjoitti kuuluisa ranskalainen matemaatikko, fyysikko ja filosofi Blaise Pascal 1600-luvulla. Voisiko sen nasevammin sanoa? Syntiin langenneena ihminen ei ymmärrä etsiä merkitystään siitä, mitä hän jo on luotuna ja lunastettuna. Sen seurauksena ihminen katsoo kieroon itseään, lähimmäisiään, elämää ja myös Jumalaa.

Marraskuun alussa Helsingissä pidetty Global Leadership Summit (GLS) kokosi kahdeksi päiväksi koolle ennätyssuuren joukon kristillisiä vaikuttajia ja johtajia – yli 800 henkilöä. Myös OPKOn työntekijöitä oli paikalla mukava porukka. Koulutuksen ensimmäisessä puheessa maailmanlaajan GLS-liikkeen luoja Bill Hybels otti esille johtajan sokeat pisteet, jotka vaikuttavat kaikkeen vaikka niitä ei edes tiedostaisi.

Esimerkiksi seurakunnan pastori voi sortua suuruudenhulluuteen, jonka takana kummittelee tarve miellyttää omia vanhempiaan, Hybels totesi. Niinpä. Miten erilaiselta kirkko, sen herätysliikkeet ja koko yhteiskunta näyttäisivät, jos uskaltaisimme avoimemmin tiedostaa sokeita pisteitämme ja auttaa toisiamme niiden huomaamisessa? Repaleisuuden myöntäminen on ainoa tie syvempään vuorovaikutukseen, itsetuntemukseen ja inhimillisyyteen. Kukaan meistä ei ole kiiltokuvajeesus.

Helsingin Sanomissa (29.10.2015) psykoterapeutti Maaret Kallio kirjoitti onnellisuudesta. Hänen mukaansa yliviritettyä hetkestä toiseen kestävää onnellisuutta ei kannata tavoitella. Se lisää vain riittämättömyyttä, tyytymättömyyttä ja epäonnea. Kallion mukaan yltiöonnellisuuden sijaan on parempi tavoitella merkityksellistä arvoelämää, jossa uskalletaan olla aidosti läsnä myös elämän pimeimmilläkin puolilla.

Kristillinen opiskelija- ja koululaistyö, jota OPKO tekee, tukee nuoria juuri koko elämää kannattavan peruskiven muuraamisessa. Jumalan sanan pohjalta nousevat arvot ja evankeliumi Jeesuksesta ovat parasta, mitä meillä kristityillä on annettavana tälle kaoottiselle maailmalle. Kristuksen vuoksi Jumala rakastaa meitä sellaisina kuin olemme, eikä sellaisina kuin meidän pitäisi olla. Sellaisia meistä tulee vasta taivaassa. Armon varassa voi kohdata omien sisällissotiensa lisäksi mitä suurimmatkin hirmumyrskyt.

Kiitos menneestä vuodesta ja merkityksellistä joulun odotusta!
 
Jussi Miettinen
OPKOn pääsihteeri

Tilaa Arkki ilmaiseksi kotiin.

tervetuloa mukaan opkon toimintaan

Järjestämme opiskelijailtoja ja nuorteniltoja eri puolilla Suomea. Tervetuloa mukaan!

Ajattelun Akatemia ja Rukouskoulu alkaa – myös Maanmuuttajat jatkuu

OPKO ja Perheniemen opisto aloittavat uusia koulutuksia. Tammikuussa alkavat Ajattelun akatemia- ja Syvemmälle rukoukseen -monimuotokoulutukset. Myös Maanmuuttajat-johtamiskoulu jatkaa kolmannella vuosikurssilla.

Koulutukset soveltuvat hyvin myös työn ohessa käytäväksi.

Lisätietoja Ajattelun akatemiasta
Lisätietoja Rukouskoulusta
Lisätietoja Maanmuuttajista

Lisää
luettavaa

Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetyksen tiedotus- ja raamatunopetuslehti

Pääsihteeri Jussi Miettisen kuva.
Pääkirjoitukset

Arkin pääkirjoitus: Tohu wa-bohu

Peto on irti! Haluaisin panna pään pensaaseen kuin strutsi ja olla ajattelematta. Ukrainaa, Pyhää maata, Venäjän ydinaseita, kristittyjen vainoa, ilmastonmuutosta, jengiväkivaltaa ja kristinuskon luhistumista länsimaissa. Tämän päivän nuorten maailma on kaoottinen.

Lue lisää »
Aiempia:
Teema
Olli Lehmosen kuva.
Perhe on paras

Perhe on turvan, kasvun ja hauskanpidon paikka. Perheiden aikuisten on rakastettava niin, että välillä sattuu. Johtava koululais- ja nuorisotyöntekijä Olli Lehmonen ei olisi ikinä itse keksinyt itselleen tällaista kutsumusta.

Opetukset

Jeesus ja minä – vai Jeesus ja me?

Jokaisella lienee kokemuksia perheestä. Biologinen perhe tulee mieleen ensin, mutta mikä on hengellisen perheen merkitys kristitylle? Miksi laumasuhde Jeesukseen on parempi kuin pelkkä yksilön suhde?

Apologianurkka
alt=""

Oppi, tuo vanha neuvostoauto

Kun maailmaa luotiin, se tehtiin koostuvaksi erillisistä osasista, jotka sopivat yhteen. Meidän aikaansaannoksemme oli iskeä kiilaa osasten väliin tai toisaalta liudentaa kaikki erot osasten välillä.

Kolumnit

Petra Uusimaan kuva.

Perheyhteys toi minut lähemmäksi Jumalaa

Olen aina kokenut kroonista yksinäisyyttä ja ulkopuolisuuden tunnetta, ja muistan itkeneeni yksinäisyyttäni vielä uskoontulonikin jälkeen monina iltoina rukoillessa. En koskaan uskonut, että Jumala voisi ratkaista yksinäisyyttäni.