Veritas Forum -työtä aletaan tehdä tiiminä – uusia työntekijöitä valittu

alt=""
Veritas Forum -koordinaattoriksi on valittu FM, apologian maisteri Aleksi Markkanen ja toiseksi Veritas-työntekijäksi TM, toimittaja Danielle Miettinen.

Veritas Forum työtä tehdään nyt ensi kertaa tiiminä siten, että varsinainen koordinaattori keskittyy työn suunnitteluun sekä käytännön asioiden hoitamiseen, ja toinen työntekijä keskittyy viestintään ja tiedotukseen. 

Veritas-koordinaattori Markkanen työskentelee OPKOssa myös apologina. Suunnitelmana on, että hän hoitaa työn koordinointia, kunnes apologin työn kannatusrengas mahdollistaa täysiaikaisena apologina toimimisen. Toimittaja Miettinen on myös aikaisemmin työskennellyt Veritas Forumien parissa 2016-2018.

Markkasen työosuus Veritas Forum -koordinaattorina on 30% apologin puolitoimisen tehtävän lisäksi. Danielle Miettisen 20 % työaika jakautuu OPKOn yleiseen tiedotukseen ja Veritakseen. Kummatkin työsuhteet alkavat elokuussa, ja ovat voimassa toistaiseksi vuoden loppuun asti.

Veritas Forum järjestää oppilaitoksissa akateemisia keskustelutilaisuuksia, joissa erilaiset elämänkatsomukset ja uskomukset kohtaavat. Veritas Forum -työtä koordinoi Suomessa OPKO.

 

Viimeisimmät uutiset:
Kuuntele Raamattupodia:

OPKOn 60-vuotisjuhlallisuudet

23.−26.3. Passiodraama-esitykset: Helsinki, Kirkkonummi

17.8. OPKOn 60-vuotisjuhlavuoden pääjuhla Enä-Sepässä klo 12−18

Lisää
luettavaa

Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetyksen tiedotus- ja raamatunopetuslehti

Pääsihteeri Jussi Miettisen kuva.
Pääkirjoitukset

Arkin pääkirjoitus: Opkonkokoinen aukko

Hurraa! OPKO täyttää tänä vuonna pyöreät 60 vuotta. Juhlinta käynnistyy loppiaisviikonvaihteessa ja jatkuu läpi vuoden erilaisissa alueellisissa syntymäpäivätilaisuuksissa. Tervetuloa mukaan! Juhlien sankareita olemme me kaikki OPKOn jäsenet ja toiminnassa mukana olevat. Jokainen järjestö tai yhdistys koostuu ihmisistä, joita ilman ei olisi olemassa kuin kuoret. Nyt on meidän aikamme loistaa!

Lue lisää »
Aiempia:
Teema
Kuvassa Maria Magdalenaa näytellyt Päivi Toikka, taustalla kuorolaisia. Tämän jutun Passiodraama-kuvat ovat todennäköisesti vuodelta 1980. Kuva: Tytti Issakaisen arkisto
Tytti Issakainen teki Passiodraaman 21-vuotiaana

– Luin lehdestä Jesus Christ Superstar -musikaalista. Siitä lähti liikkeelle ajatus näytelmästä pääsiäisajan tapahtumista, kertoo entisen Ylioppilaslähetyksen aktiivi Tytti Issakainen.

Opetukset

Tulevaisuus ja toivo tänäänkin.

Tulevaisuus ja toivo, tänäänkin

Jeremian kirjan luvussa 29 Jumala lupaa tulevaisuuden ja toivon Häntä vastaan rikkoneelle kansalle. Tulevaisuus ja toivo on edelleen Jumalan puoleen kääntymisessä. Se avautuu meille Jeesuksen kautta.

Apologianurkka
alt=""

Oppi, tuo vanha neuvostoauto

Kun maailmaa luotiin, se tehtiin koostuvaksi erillisistä osasista, jotka sopivat yhteen. Meidän aikaansaannoksemme oli iskeä kiilaa osasten väliin tai toisaalta liudentaa kaikki erot osasten välillä.

Kolumnit

Petra Uusimaan kuva.

Perheyhteys toi minut lähemmäksi Jumalaa

Olen aina kokenut kroonista yksinäisyyttä ja ulkopuolisuuden tunnetta, ja muistan itkeneeni yksinäisyyttäni vielä uskoontulonikin jälkeen monina iltoina rukoillessa. En koskaan uskonut, että Jumala voisi ratkaista yksinäisyyttäni.