Maailma on Jonille suuri kuntosali

j_a-web
Kun aurinko alkaa lämmittää, Oulun ammattikorkeakoulussa konetekniikkaa opiskeleva Joni Vähäaho harjoittelee ulkona käsilläseisontapunnerrusta.

Konetekniikan opiskelija Joni Vähäaholla on kesäksi mietittynä töitten vastapainoksi monenlaista treeniä. Kun työpäivä vakuutusyhtiö Ifissä päättyy, hän polkee kotiin etujousitetulla maastopyörällään, syö sopivasti ja ponkaisee ulos harjoittelemaan.

‒ Aion treenata erilaisia telinevoimistelijoiden liikkeitä, kuten käsilläseisontapunnerrusta, etuvaakaa ja takavaakaa.

Jonin urheilulaji on nimeltään street workout. Se on kehonpainoharjoittelua, jota tehdään ulkona. Lajin harrastajat pitävät koko maailmaa kuntosalinaan.

Juuret jalkapallossa

Yhdeksänvuotiaana Joni liittyi pikkuveljensä kanssa Haapaveden jalkapallojoukkueeseen FC Folkiin. Jalkapallosta tuli päälaji kymmeneksi vuodeksi.

Oulussa joukkuelaji vaihtui yksilölajiin. Street workout löytyi somesta. Lajissa yhdistyvät kehonhallinta, voima ja notkeus.

‒ Spagaatti ei ole mikään ongelma.

Joukkuetaitoja tulee harjoiteltua Oulun OPKOn sählyporukassa ja järjestön hallituksessa.

Urheillessaan Joni nauttii mielen rentoutumisesta. Hän tietää, että hyötyjä on paljon muitakin.

‒ Ruumis on sielun koti ja Pyhän Hengen temppeli, haluan pitää siitä huolta. Kun voin hyvin, jaksan olla mukava ja auttaa, kihloissa oleva nuorimies sanoo.

Tavoitteena Jonilla on vetää leukoja vielä vaarinakin.

Yli 30 leukaa

Maastopyörälleen Joni antaa kyytiä noin 400 kilometriä kuukaudessa.

‒ Ajan pyörällä joka paikkaan kelillä kuin kelillä. Hiilijalanjälkitestistä huomasin, että pyöräily kannattaa.

Street workout -treeniä Joni tekee viidestä seitsemään tuntia viikossa. Yksin treenaamisessa on hyvät puolensa: sitä voi harrastaa milloin vain.

‒ Voin mennä vaikka iltayöstä parvekkeelle harjoittelemaan. Tästä lajista ei myöskään tule kustannuksia.

Kilpaillakaan ei tarvitse kuin itsensä kanssa. Leukoja on mennyt parhaimmillaan yli 30.

‒ Päätavoitteena ei ole kasvattaa isoja lihaksia, mieluummin olen kuin apina.

Jonin mielestä on tärkeää iloita siitä mihin pystyy tänään, eikä vain haikailla edessä olevien saavutusten perään.

Danielle Miettinen
Kirjoitus on julkaistu Arkki-lehden 2/2019 Kesäkuntoon-sarjassa, jossa esiteltiin erilaisia harrastuksia. Tilaa Arkki-ilmaiseksi.

tervetuloa mukaan opkon toimintaan

Järjestämme opiskelijailtoja ja nuorteniltoja eri puolilla Suomea. Tervetuloa mukaan!

21.-23.4.23 Apologiaforum

Tapahtuman teemana on Särkyneen toivo. Viikonlopun aikana syvennytään käsittelemään kärsimyksen kohtaamiseen liittyviä kysymyksiä, jotka saattavat ajoittain elämässä jopa haastaa kristillisen uskon. Miksi maailmassa on kärsimystä? Kannattaako uskoa Jumalaan kärsimyksen keskellä? Lue lisää tapahtumasta Apologiaforum – Särkyneen toivo 

Lisää
luettavaa

Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetyksen tiedotus- ja raamatunopetuslehti

Aiempia:
Teema
alt=""
Varovasti uuteen alkuun

Esirukoilijan kutsumus toi Maarit Munnen elämään kateissa olleen merkityksen ja yhteisön. Uskollinen uurastus päättyi loppuun palamiseen, jota seurasi kymmenen kivuliasta ja tylsää vuotta. Nyt raikas vesi virtaa taas.
Mitä oikein tapahtui?

Opetukset

alt=""

Lähettäjänä olemisen siunaus

Jumala haluaa, että kaikki saisivat mahdollisuuden kuulla Jeesuksesta. Tarvitsemme ihmisiä, jotka ovat sitoutuneet lähetyskäskyn täyttämiseen oman kutsumuksensa mukaisesti, kirjoittaa OPKOn pääsihteeri Jussi Miettinen.

Apologianurkka
alt=""

Tämän maailman ruhtinaan joulu

Kirjoitettu C. S. Lewisin Paholaisen kirjeopistoa mukaillen: Rakas Mali, Kirkkovuoden pikkujoulukausi on ohi. On vuodatettu epäreilun pomon kohtelua lyhtypylväälle. On konttorisiskojen kanssa itketty uraputken imemää nuoruutta ja menetettyä perhettä. On

Kolumnit

alt=""

Rukoillaan yhdessä

Raamattu kehottaa meitä tunnustamaan syntimme ja rukoilemaan toistemme puolesta, jotta parantuisimme (Jaak 5:16). Meitä ei siis ole kutsuttu ratkaisemaan ongelmiamme ja kantamaan taakkojamme yksin, vaan Jumala on luonut meidät yhteisöihin