Apologiaforumin pääpuhujaksi professori Alister McGrath

Joidenkin tutkimusten mukaan jopa puolet väestöstä on kokenut jotakin yliluonnollista elämässään. Samaan aikaan akateemisessa maailmassa suhtaudutaan nihkeästi ihmeväitteisiin.

Onko mahdollista uskoa rohkasti ihmeisiin ja samalla elää jalat maassa? Kristinusko tarjoaa tällaisen maailmankatsomuksen, ja Apologiaforumissa 26.-28.4. selvitetään rakastetun kirjailijan C. S. Lewisin innoittamana, mitä tämä tarkoittaa.

Suomen johtavassa apologeettisessa eli uskonpuolustusta käsittelevässä tapahtumassa tieteen ja uskonnon tutkimuksen emeritusprofessori Alister McGrath puhuu Lewisin Miracles-kirjasta, mielikuvituksen ja järjen yhdistämisestä sekä kertomuksellisesta apologiasta.

– Olen erittäin iloinen siitä, että saimme huippuasiantuntijan Oxfordin yliopistosta Apologiaforumiin pääpuhujaksi ja laajan kattauksen kotimaisia puhujia valaisemaan ihmeen aihepiiriä, kommentoi Miikka Niiranen, Kansanlähetysopiston apologialinjan vastaava opettaja.

Lisäksi viikonlopun aikana syvennytään Jeesuksen ihmetekoihin ja ylösnousemukseen (TT Vesa Ollilainen ja FM, MA Aleksi Markkanen, uushenkisyydestä ja siitä irtautumisesta (Anni Sinilahti Sydänmakasiini-podcastista), yliluonnollisen ja luonnollisen erottamisesta (Soili Haverinen), David Humesta, Lewisista ja ihmeistä (dos. Rope Kojonen), luonnon suunnittelusta ihmeenä sekä ihmeen todennäköisyyksistä (dos. Vesa Palonen) ja monesta muusta aiheesta.

Tapahtuman järjestää Kansanlähetysopisto yhdessä OPKOn kanssa.

Lue lisää Apologiaforumista

Alister McGrath puhuu myös Veritas Forumissa 26.4. Tampereen yliopistossa emeritaprofessori Leila Haaparannan kanssa. Lisätiedot: veritasforum.fi

Lisää
luettavaa

Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetyksen tiedotus- ja raamatunopetuslehti

Pääsihteeri Jussi Miettisen kuva.
Pääkirjoitukset

Arkin pääkirjoitus: Kaksi valtuutusta

Milloin viimeksi aloit katsoa elokuvaa keskeltä tietämättä, mitä siihen mennessä on tapahtunut? Uskonasioiden kanssa käy usein näin. Keskitymme tapahtumiin syntiinlankeemuksesta lunastukseen unohtaen, että stoori alkoi jo ennen niitä. Raamatun kuvaamat luomistapahtumat kertovat suuresta taiteilijasta, joka ei luonut mitään vain siksi, että se on hyödyllistä. ”Herra Jumala kasvatti maasta esiin kaikenlaisia puita, jotka olivat kauniita katsella ja joiden hedelmät olivat hyviä syödä” (1. Moos. 2:9). Kauneus ja sen tuoma nautinto olivat arvokkaita itsessään. Nämä ovat edelleen läsnä kaikkialla maailmassa – vastasyntyneen lapsen maidon luputuksessa, koiran selkään sataneessa lumihiutaleessa ja poskien punassa ensitreffeillä. ”Kauneus pelastaa maailman”, sanoi venäläinen kirjailija Fjodor Dostojevski.

Lue lisää »
Aiempia:
Teema
Godwin "Gody" Otieno
Tanssija putosi Jeesuksen syliin

Kenialainen ammattitanssija Godwin ”Gody” Otieno ahmi Euroopan taidemaailman mahdollisuuksia ja loisti suurilla lavoilla. Hän luopui loisteesta juuri kun nousukiito oli maukkaimmillaan. Jäljellä on Jeesus ja avoin tulevaisuus.

Opetukset

Herätys apostolien malliin

On kiehtovaa ja yllätyksellistä tutustua siihen millainen Jeesus oli. Tarkoitan hänen katsettaan, luonnettaan ja sen sellaista. Ne kertovat meille, millainen Jumala on. Uuden testamentin kertomukset Jeesuksen kohtaamisista ihmisten kanssa tutustuttavat meidät Jeesuksen persoonallisuuteen. ”Joka on nähnyt minut, on nähnyt Isän” (Joh.14:9).

Apologianurkka

Luomisen tuskaa

Harva luonnontieteen paradigma aiheuttaa kristittyjen parissa yhtä suurta kiistaa ja hämmennystä kuin evoluutio. Se jakaa uskovat vähintään kolmeen leiriin, jotka suhtautuvat tieteeseen ja Raamattuun eri tavoin.

Kolumnit

Petra Uusimaan kuva.

Perheyhteys toi minut lähemmäksi Jumalaa

Olen aina kokenut kroonista yksinäisyyttä ja ulkopuolisuuden tunnetta, ja muistan itkeneeni yksinäisyyttäni vielä uskoontulonikin jälkeen monina iltoina rukoillessa. En koskaan uskonut, että Jumala voisi ratkaista yksinäisyyttäni.