Enä-Sepän energiaremontin toinen vaihe alkaa

Enä-Sepän ilmakuva

OPKOn omistaman leiri- ja tapahtumakeskus Enä-Sepän energiaremontin toinen vaihe alkaa lokakuussa. Tällöin päärakennuksen Puustellin kellariin rakennetaan toinen maalämpökeskus. Keskuksessa on tarkoitus tuottaa Puustellin ja Sepän talon kiinteistöjen lämpö ja lämmittää käyttövedet. Remontille on varattu aikaa kuukausi. Pyydämme rukoilemaan, että asiat etenevät suunnitellusti ja välttyisimme suurilta yllätyksiltä remontin edetessä.

Energiaremontin mahdollistamiseksi vuoden alussa käynnistetty Ja lämpöä riittää -keräys on tuottanut lähes 37 000 euroa. Kiitos lahjoituksistanne! Jos vielä haluat lahjoittaa keräykseen, ota yhteys: opko@opko.fi.

Ensimmäinen lämpökeskus asennettu onnistuneesti

Energiaremontin ensimmäisessä vaiheessa asennettiin maalämpökeskus majoitusrakennus Majataloon sekä porattiin kaikki uudistuksen vaatimat energiakaivot.  Lisäksi asennettiin vaakaputkitus energiakaivoilta ja talon sisäinen vesipatteriverkosto.

Enä-Sepän energiajärjestelmän muutos tarkoittaa, että keskuksessa siirrytään kolmessa suurimmassa rakennuksessa polttoöljystä ja suorasta sähköstä maalämpöön. Hanke on taloudellisesti kannattava, sillä 10 vuoden kuluessa sen tuomat säästöt kattavat investoinnin.

Energiajärjestelmän uudistaminen on tarkoitus saattaa loppuun vuoden 2022 aikana.

Viimeisimmät uutiset:
Kuuntele Raamattupodia:

Ajattelun Akatemia ja Rukouskoulu alkaa – myös Maanmuuttajat jatkuu

OPKO ja Perheniemen opisto aloittavat uusia koulutuksia. Tammikuussa alkavat Ajattelun akatemia- ja Syvemmälle rukoukseen -monimuotokoulutukset. Myös Maanmuuttajat-johtamiskoulu jatkaa kolmannella vuosikurssilla.

Koulutukset soveltuvat hyvin myös työn ohessa käytäväksi.

Lisätietoja Ajattelun akatemiasta
Lisätietoja Rukouskoulusta
Lisätietoja Maanmuuttajista

Lisää
luettavaa

Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetyksen tiedotus- ja raamatunopetuslehti

Pääsihteeri Jussi Miettisen kuva.
Pääkirjoitukset

Arkin pääkirjoitus: Tohu wa-bohu

Peto on irti! Haluaisin panna pään pensaaseen kuin strutsi ja olla ajattelematta. Ukrainaa, Pyhää maata, Venäjän ydinaseita, kristittyjen vainoa, ilmastonmuutosta, jengiväkivaltaa ja kristinuskon luhistumista länsimaissa. Tämän päivän nuorten maailma on kaoottinen.

Lue lisää »
Aiempia:
Teema
Olli Lehmosen kuva.
Perhe on paras

Perhe on turvan, kasvun ja hauskanpidon paikka. Perheiden aikuisten on rakastettava niin, että välillä sattuu. Johtava koululais- ja nuorisotyöntekijä Olli Lehmonen ei olisi ikinä itse keksinyt itselleen tällaista kutsumusta.

Opetukset

Jeesus ja minä – vai Jeesus ja me?

Jokaisella lienee kokemuksia perheestä. Biologinen perhe tulee mieleen ensin, mutta mikä on hengellisen perheen merkitys kristitylle? Miksi laumasuhde Jeesukseen on parempi kuin pelkkä yksilön suhde?

Apologianurkka
alt=""

Oppi, tuo vanha neuvostoauto

Kun maailmaa luotiin, se tehtiin koostuvaksi erillisistä osasista, jotka sopivat yhteen. Meidän aikaansaannoksemme oli iskeä kiilaa osasten väliin tai toisaalta liudentaa kaikki erot osasten välillä.

Kolumnit

Petra Uusimaan kuva.

Perheyhteys toi minut lähemmäksi Jumalaa

Olen aina kokenut kroonista yksinäisyyttä ja ulkopuolisuuden tunnetta, ja muistan itkeneeni yksinäisyyttäni vielä uskoontulonikin jälkeen monina iltoina rukoillessa. En koskaan uskonut, että Jumala voisi ratkaista yksinäisyyttäni.