Enä-Sepän energiaremontin toinen vaihe alkaa

alt=""

OPKOn omistaman leiri- ja tapahtumakeskus Enä-Sepän energiaremontin toinen vaihe alkaa lokakuussa. Tällöin päärakennuksen Puustellin kellariin rakennetaan toinen maalämpökeskus. Keskuksessa on tarkoitus tuottaa Puustellin ja Sepän talon kiinteistöjen lämpö ja lämmittää käyttövedet. Remontille on varattu aikaa kuukausi. Pyydämme rukoilemaan, että asiat etenevät suunnitellusti ja välttyisimme suurilta yllätyksiltä remontin edetessä.

Energiaremontin mahdollistamiseksi vuoden alussa käynnistetty Ja lämpöä riittää -keräys on tuottanut lähes 37 000 euroa. Kiitos lahjoituksistanne! Jos vielä haluat lahjoittaa keräykseen, ota yhteys: opko@opko.fi.

Ensimmäinen lämpökeskus asennettu onnistuneesti

Energiaremontin ensimmäisessä vaiheessa asennettiin maalämpökeskus majoitusrakennus Majataloon sekä porattiin kaikki uudistuksen vaatimat energiakaivot.  Lisäksi asennettiin vaakaputkitus energiakaivoilta ja talon sisäinen vesipatteriverkosto.

Enä-Sepän energiajärjestelmän muutos tarkoittaa, että keskuksessa siirrytään kolmessa suurimmassa rakennuksessa polttoöljystä ja suorasta sähköstä maalämpöön. Hanke on taloudellisesti kannattava, sillä 10 vuoden kuluessa sen tuomat säästöt kattavat investoinnin.

Energiajärjestelmän uudistaminen on tarkoitus saattaa loppuun vuoden 2022 aikana.

Viimeisimmät uutiset:
Kuuntele Raamattupodia:

21.-23.4.23 Apologiaforum

Tapahtuman teemana on Särkyneen toivo. Viikonlopun aikana syvennytään käsittelemään kärsimyksen kohtaamiseen liittyviä kysymyksiä, jotka saattavat ajoittain elämässä jopa haastaa kristillisen uskon. Miksi maailmassa on kärsimystä? Kannattaako uskoa Jumalaan kärsimyksen keskellä? Lue lisää tapahtumasta Apologiaforum – Särkyneen toivo 

Lisää
luettavaa

Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetyksen tiedotus- ja raamatunopetuslehti

Aiempia:
Teema
alt=""
Varovasti uuteen alkuun

Esirukoilijan kutsumus toi Maarit Munnen elämään kateissa olleen merkityksen ja yhteisön. Uskollinen uurastus päättyi loppuun palamiseen, jota seurasi kymmenen kivuliasta ja tylsää vuotta. Nyt raikas vesi virtaa taas.
Mitä oikein tapahtui?

Opetukset

alt=""

Lähettäjänä olemisen siunaus

Jumala haluaa, että kaikki saisivat mahdollisuuden kuulla Jeesuksesta. Tarvitsemme ihmisiä, jotka ovat sitoutuneet lähetyskäskyn täyttämiseen oman kutsumuksensa mukaisesti, kirjoittaa OPKOn pääsihteeri Jussi Miettinen.

Apologianurkka
alt=""

Tämän maailman ruhtinaan joulu

Kirjoitettu C. S. Lewisin Paholaisen kirjeopistoa mukaillen: Rakas Mali, Kirkkovuoden pikkujoulukausi on ohi. On vuodatettu epäreilun pomon kohtelua lyhtypylväälle. On konttorisiskojen kanssa itketty uraputken imemää nuoruutta ja menetettyä perhettä. On

Kolumnit

alt=""

Rukoillaan yhdessä

Raamattu kehottaa meitä tunnustamaan syntimme ja rukoilemaan toistemme puolesta, jotta parantuisimme (Jaak 5:16). Meitä ei siis ole kutsuttu ratkaisemaan ongelmiamme ja kantamaan taakkojamme yksin, vaan Jumala on luonut meidät yhteisöihin