Enä-Sepän energiaremontin toinen vaihe alkaa

alt=""

OPKOn omistaman leiri- ja tapahtumakeskus Enä-Sepän energiaremontin toinen vaihe alkaa lokakuussa. Tällöin päärakennuksen Puustellin kellariin rakennetaan toinen maalämpökeskus. Keskuksessa on tarkoitus tuottaa Puustellin ja Sepän talon kiinteistöjen lämpö ja lämmittää käyttövedet. Remontille on varattu aikaa kuukausi. Pyydämme rukoilemaan, että asiat etenevät suunnitellusti ja välttyisimme suurilta yllätyksiltä remontin edetessä.

Energiaremontin mahdollistamiseksi vuoden alussa käynnistetty Ja lämpöä riittää -keräys on tuottanut lähes 37 000 euroa. Kiitos lahjoituksistanne! Jos vielä haluat lahjoittaa keräykseen, ota yhteys: opko@opko.fi.

Ensimmäinen lämpökeskus asennettu onnistuneesti

Energiaremontin ensimmäisessä vaiheessa asennettiin maalämpökeskus majoitusrakennus Majataloon sekä porattiin kaikki uudistuksen vaatimat energiakaivot.  Lisäksi asennettiin vaakaputkitus energiakaivoilta ja talon sisäinen vesipatteriverkosto.

Enä-Sepän energiajärjestelmän muutos tarkoittaa, että keskuksessa siirrytään kolmessa suurimmassa rakennuksessa polttoöljystä ja suorasta sähköstä maalämpöön. Hanke on taloudellisesti kannattava, sillä 10 vuoden kuluessa sen tuomat säästöt kattavat investoinnin.

Energiajärjestelmän uudistaminen on tarkoitus saattaa loppuun vuoden 2022 aikana.

Viimeisimmät uutiset:
Kuuntele Raamattupodia:

27.-29.1.23 father & king - disciple

Disciple is a student conference (in Helsinki), family gathering and summit for a community of believers centered around Jesus. 

Early bird prices are valid until 30th of November 2022. 

Disciple conference is arranged by Petrus Församling and OPKO. 

Lisää
luettavaa

Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetyksen tiedotus- ja raamatunopetuslehti

Aiempia:
Teema
alt=""
Uskon hyvä puolustaja tuntee kysymysten voiman

Totuus ei kasva eikä kutistu ihmisen mielen mukaan, mutta se tarvitsee puolestapuhujia. Jokainen kristitty voi kasvaa sellaiseksi, rohkaisee OPKOn apologi Aleksi Markkanen. Usein kaikki alkaa kysymyksistä.

Opetukset

alt=""

Evankeliumia jälkikristilliseen Suomeen

Millainen oli mielikuvien kristillinen Suomi? Melkein kaikki kuuluivat kirkkoon, kristinuskoa arvostettiin, kirkossa käytiin, pappi ja piispa olivat arvostetuimpien ammattien joukossa, kansa tunsi kristinuskon perusteet, virret olivat tuttuja, sunnuntaiaamu oli pyhitetty

Apologianurkka
alt=""

Harhatieto ja todellisuus

Elokuussa uutisoitiin ranskalaisesta tutkijasta, joka tviittasi teleskoopin tarkan kuvan Proxima Centauri-tähdestä. Tviitti keräsi toistakymmentä tuhatta tykkäystä. Kommenteissa ylistettiin tieteen voittokulkua. Sitten kuvan liikkeellelaittaja paljasti totuuden. Kyseessä oli vain punainen makkaraviipale

Kolumnit

alt=""

Kristinuskon vastaus länsimaiseen sekularisaatioon

Kristinuskon asema yhteiskunnassa on muuttunut koko historiansa ajan. Länsimainen kulttuuri rakentuu kristillisten arvojen ja ihmiskäsityksen pohjalle, mutta tämä on Suomessa ja Euroopassa laajalti unohdettu, kirjoittaa lääketieteen opiskelija Marko Varvikko.