Enä-Sepän energiaremontin toinen vaihe alkaa

Enä-Sepän ilmakuva
default

OPKOn omistaman leiri- ja tapahtumakeskus Enä-Sepän energiaremontin toinen vaihe alkaa lokakuussa. Tällöin päärakennuksen Puustellin kellariin rakennetaan toinen maalämpökeskus. Keskuksessa on tarkoitus tuottaa Puustellin ja Sepän talon kiinteistöjen lämpö ja lämmittää käyttövedet. Remontille on varattu aikaa kuukausi. Pyydämme rukoilemaan, että asiat etenevät suunnitellusti ja välttyisimme suurilta yllätyksiltä remontin edetessä.

Energiaremontin mahdollistamiseksi vuoden alussa käynnistetty Ja lämpöä riittää -keräys on tuottanut lähes 37 000 euroa. Kiitos lahjoituksistanne! Jos vielä haluat lahjoittaa keräykseen, ota yhteys: opko@opko.fi.

Ensimmäinen lämpökeskus asennettu onnistuneesti

Energiaremontin ensimmäisessä vaiheessa asennettiin maalämpökeskus majoitusrakennus Majataloon sekä porattiin kaikki uudistuksen vaatimat energiakaivot.  Lisäksi asennettiin vaakaputkitus energiakaivoilta ja talon sisäinen vesipatteriverkosto.

Enä-Sepän energiajärjestelmän muutos tarkoittaa, että keskuksessa siirrytään kolmessa suurimmassa rakennuksessa polttoöljystä ja suorasta sähköstä maalämpöön. Hanke on taloudellisesti kannattava, sillä 10 vuoden kuluessa sen tuomat säästöt kattavat investoinnin.

Energiajärjestelmän uudistaminen on tarkoitus saattaa loppuun vuoden 2022 aikana.

Lisää
luettavaa

Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetyksen tiedotus- ja raamatunopetuslehti

Pääsihteeri Jussi Miettisen kuva.
Pääkirjoitukset

Suuria unelmia pienille ihmisille

Vuoden alussa kuntosalille ilmestyi uusia kasvoja. Monet heistä olivat luvanneet itselleen laittaa kroppansa kuntoon. Vähitellen joukko harveni. Tavoitteiden asettaminen on tärkeää, mutta on eri juttu jaksaa mennä sitkeästi niitä kohti.

Lue lisää »
Aiempia:
Teema

Opetukset

Hengen ja tulen kaste

Olin leikkimässä kotitalomme pihalla Turussa, kun A-rapun kuudennessa kerroksessa asuvan Tepon isä tuli ulos. Hän katsoi meidän poikien auki repsottavia kengännauhoja, kumartui vuorotellen jokaisen kohdalle ja opetti solmimaan nyöreistä rusetin. Kun Johannes Kastajalta kysyttiin, oliko hän se odotettu Messias, hän vastasi, ettei olisi kelvollinen edes avaamaan Messiaan kengännauhoja.

Apologianurkka
Aleksi Markkanen

Vain yksi jumala vähemmän

Uusateistit huomauttavat mielellään, että kristityt ovat pitkälti samaa mieltä heidän kanssaan. He luettelevat pitkän rimpsun muinaisia ja nykyisiä jumalhahmoja, joihin mekään emme usko. Sitten he toteavat myhäilevään sävyyn, että kiistäessään

Kolumnit

Petra Uusimaan kuva.

Perheyhteys toi minut lähemmäksi Jumalaa

Olen aina kokenut kroonista yksinäisyyttä ja ulkopuolisuuden tunnetta, ja muistan itkeneeni yksinäisyyttäni vielä uskoontulonikin jälkeen monina iltoina rukoillessa. En koskaan uskonut, että Jumala voisi ratkaista yksinäisyyttäni.