IFESin lausunto seksuaalisuudesta ja avioliitosta

Suomen ev.lut. kirkossa ja yhteiskunnassa keskustellaan mahdollisuudesta avata kirkollinen vihkiminen samaa sukupuolta oleville pareille. Suomen Ev.lut Opiskelija- ja Koululaislähetys (OPKO) kuuluu kansainväliseen 180 maassa toimivaan International Fellowship of Evangelical Students (IFES) -liikkeeseen. OPKO sitoutuu opetuksessaan ja toiminnassaan IFESin Jakartan yleiskomitean viime syksynä hyväksymään linjaukseen avioliitosta ja seksuaalisuudesta. OPKO pitää kannanottoa klassisen kristinuskon mukaisena ja sielunhoidollisena.

”IFESin yleiskomitea tunnustaa sen raamatullisen opetuksen, jonka mukaan Jumala suunnitteli avioliiton yhden miehen ja yhden naisen elämän kestäväksi liitoksi. Ihmisten seksuaalisten suhteiden tulisi toteutua tässä yhdeksi lihaksi tulemisen liitossa. Uskomme, että kaikki ihmiset kantavat itsessään Jumalan kuvaa ja ovat Jumalan rakastamia. Rohkaisemme kristillisiä opiskelijaryhmiä olemaan armon yhteisöjä, joissa on turvallista keskustella seksuaalisuuden kysymyksistä ja joihin kaikki erilaista seksuaalista kiinnostusta kokevat ihmiset ovat tervetulleita saamaan tukea elämäänsä raamatullisen opetuksen mukaisesti.”

IFESin maailmankonferenssi Jakarta, Indonesia 10.8.2023.

Lisää
luettavaa

Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetyksen tiedotus- ja raamatunopetuslehti

Pääsihteeri Jussi Miettisen kuva.
Pääkirjoitukset

Suuria unelmia pienille ihmisille

Vuoden alussa kuntosalille ilmestyi uusia kasvoja. Monet heistä olivat luvanneet itselleen laittaa kroppansa kuntoon. Vähitellen joukko harveni. Tavoitteiden asettaminen on tärkeää, mutta on eri juttu jaksaa mennä sitkeästi niitä kohti.

Lue lisää »
Aiempia:
Teema

Opetukset

Hengen ja tulen kaste

Olin leikkimässä kotitalomme pihalla Turussa, kun A-rapun kuudennessa kerroksessa asuvan Tepon isä tuli ulos. Hän katsoi meidän poikien auki repsottavia kengännauhoja, kumartui vuorotellen jokaisen kohdalle ja opetti solmimaan nyöreistä rusetin. Kun Johannes Kastajalta kysyttiin, oliko hän se odotettu Messias, hän vastasi, ettei olisi kelvollinen edes avaamaan Messiaan kengännauhoja.

Apologianurkka
Aleksi Markkanen

Vain yksi jumala vähemmän

Uusateistit huomauttavat mielellään, että kristityt ovat pitkälti samaa mieltä heidän kanssaan. He luettelevat pitkän rimpsun muinaisia ja nykyisiä jumalhahmoja, joihin mekään emme usko. Sitten he toteavat myhäilevään sävyyn, että kiistäessään

Kolumnit

Petra Uusimaan kuva.

Perheyhteys toi minut lähemmäksi Jumalaa

Olen aina kokenut kroonista yksinäisyyttä ja ulkopuolisuuden tunnetta, ja muistan itkeneeni yksinäisyyttäni vielä uskoontulonikin jälkeen monina iltoina rukoillessa. En koskaan uskonut, että Jumala voisi ratkaista yksinäisyyttäni.