OPKO aloittaa Ajattelun akatemia- ja Syvemmälle rukoukseen -koulutuksen Perheniemen opiston kanssa

Ajattelun akatemia
OPKO ja Perheniemen opisto aloittavat uusia koulutuksia. Tammikuussa alkavat Ajattelun akatemia- ja Syvemmälle rukoukseen -monimuotokoulutukset. Myös Maanmuuttajat-johtamiskoulu jatkaa kolmannella vuosikurssilla.

Ajattelun akatemia -monimuotokoulutus

Tiedätkö, kuinka lujalla perustalla kristinuskon sanoma lepää? Oikeastaan se ei lepää, se virtaa kaikkialle ja sytyttää kuulijansa ajattelemaan. Kristinuskon kuuluu olla puheenaiheiden, pohdinnan ja päätösten keskiössä. Se on älyllisesti varteenotettava vakaumus, joka on muuttanut maailmaa paremmaksi ja muuttaa sitä yhä.

Totuudenjälkeisestä ajasta kärsivä maailmamme tarvitsee elvyttävää ja innostavaa tosikertomusta Kuninkaasta, joka kutsuu mieliämme heräämään kuolleista. Ajattelun akatemia -koulutuksen missio on Kristusta kirkastavien ajattelijoiden herättäminen ja varustaminen 2020-luvun katsomuksellisiin kohtaamisiin.

Ajattelun akatemian koulutustavoitteena on

 • vahvistaa osallistujien henkilökohtaista ja yhteistä kristillistä identiteettiä
 • sisäistää kristillisen vakaumuksen luotettavuus ja merkityksellisyys maailmassa
 • varustaa katsomukselliseen dialogiin aikamme aatesuuntausten kanssa
 • tarjota esikuvia ja käytännön taitoja myötätuntoiseen kristittynä vaikuttamiseen
 • rohkaista elämään Kuninkaan seuraajana luovasti Pyhän Hengen voimassa

Tarkastelemme kurssin kuluessa niin filosofisia, teologisia, historiallisia kuin luonnontieteellisiäkin kysymyksiä siltä pohjalta, että kaikki totuus on Jumalan totuutta. Lisäksi arvioimme, kuinka uskottava kristinuskon sanoma on erilaisten totuusväitteiden ristipaineessa.

Pelkän teorian sijasta kurssi tähtää sovelluksiin käytännön elämässä ja koulutuksessa pyritään etsimään vastauksia myös osallistujien yksilöllisiin kysymyksiin.

Koulutus koostuu lähijaksoista ja etäopiskelusta. Lähijaksot alkavat lauantaisin klo 10.30 ja päättyvät sunnuntaisin klo 15.30 sisältäen 14 tuntia opetusta. Lähijaksojen välillä on aina 9–10 viikon etäjakso, joihin liittyy monipuolisia ja kohtuullisen kokoisia etätehtäviä, esim. luettavaa kirjallisuutta, raamattureflektiota, keskustelua, omia tuotoksia ja etätapaamisia.

Ajattelun akatemia sopii jokaiselle syvällisestä ajattelusta kiinnostuneelle opiskelijaikäisistä lähtien.

Kouluttajat

Koulutuksen suunnittelijoina ja toteuttajina toimivat mm.

 • J. J. Aleksi Markkanen, FM, M.A., apologi
 • Jussi Miettinen, TM, yhteisöpedagogi, työnohjaaja, pääsihteeri
 • Lari Launonen, TT, tutkija
 • Vesa Ollilainen, TT, teologinen asiantuntija
 • Riikka Korpinen, TM, VTK, psykoterapeutti, työyhteisövalmentaja

Vierailijoina koulutuksessa on ajattelun asiantuntijoita eri aloilta ja erilaisista kristillisistä taustoista.

Lue lisää Ajattelun akatemiasta Perheniemen opiston sivuilta

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 21.12.

Lisätiedot

Sisältöön liittyviin tiedusteluihin vastaa OPKOn apologi, vastuukouluttaja aleksi.markkanen@opko.fi.

Syvemmälle rukoukseen -rukouskoulu

Syvemmälle rukoukseen -rukouskoulu

Jeesuksen rukouselämä oli kiehtovaa. Ehkä juuri siksi opetuslapset eivät pyytäneet häntä opettamaan saarnaamista, vaan rukoilemista. Jeesuksen ihmeellinen elämä ja hedelmällinen palvelutehtävä nousivat autiosta paikasta, jossa hän viipyi salaisessa rukouselämässään Isänsä kanssa.

Haluatko sinäkin oppia lisää rukouksesta, sen tavoista ja dynamiikasta? Kaipaatko rohkaisua rukouselämässäsi? Oletko valmis mahdollisiin muutoksiin, joihin Jumala vie sinut, kun rukous saa siivet? Haluatko palvella seurakuntia, yhteiskuntaa ja tätä maailmaa rukouksen lahjoilla oman persoonasi ja kutsumuksesi mukaisesti? Jos vastauksesi on kyllä, meillä on sinulle hyviä uutisia.

Syvemmälle rukoukseen on vuoden pituinen uudenlainen rukouskoulu, joka alkaa tammikuussa. Se pohjautuu inspiraatioon Vapahtajan sanoista:

”Minun huoneeni on kutsuttava kaikkien kansojen rukoushuoneeksi.”  (Mark. 11:17)

Rukousta innostavassa monimuotokoulutuksessa

Monimuotokoulutuksena toteutettava kokonaisuus koostuu mm. kuukausittaisista lähijaksoista, raamattureflektioista, rukouskirjallisuudesta, innostavista etätehtävistä ja kasvuryhmistä. Lähijaksoissa on mukana kouluttajia ja rukouksen ihmisiä eri kirkkokunnista ja rukoustraditioista. Ja kaiken sävyttää tietysti monipuolinen rukouselämä. Tule ihmeessä mukaan rukoilemaan ja etsimään Jumalan mahdollisuuksia tässä kärsivässä maailmassa. Jokainen rukous vaikuttaa!

Lähijaksot alkavat lauantaisin klo 10.30 ja päättyvät sunnuntaisin klo 14 sisältäen 10 tuntia opetusta.  Lauantai-iltaisin on vapaaehtoista ohjelmaa.

Rukouskoulutiimi

 • Jussi Miettinen, pastori, pääsihteeri ja työnohjaaja, jonka mielestä ihminen on onnellisimmillaan Jumalan läsnäolossa – rukous on sitä.
 • Sirkku Chambers, jolle Psalmien kirja on paras mielenterveyden opaskirja, yhteisöllisesti käytettynä erityisesti
 • Pirjo Jääskeläinen, joka on nähnyt, että uusi armon aamu alkaa parhaiten luonnossa rukouskalliolla
 • Maarit Munne, joka on kokenut Jumalan kutsua esirukoilijaksi jo 19-vuotiaasta saakka.

Lue lisää Syvemmälle rukoukseen -rukouskoulusta Perheniemen opiston sivuilta

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 2.1.2024

Maanmuuttajat-johtamiskoulu jatkaa tammikuussa

Maanmuuttajien kolmas vuosikurssi alkaa aloittaa 12.-13.1.2024 ja lopetusjakso pidetään 13.-14.12.2024.

Lähijaksot pidetään Perheniemen evankelisella opistolla Iitissä ja Leiri- ja kurssikeskus Enä-Sepässä Vihdissä. Koulutus soveltuu työn ohessa käytäväksi.

Koulutuksen järjestävät: Perheniemen opisto, OPKO ja Kylväjä.

Lue lisää Maanmuuttajista koulutuksen omilta sivuilta: maanmuuttajat.fi.

Hae mukaan 15.12. mennessä

 

Viimeisimmät uutiset:
Kuuntele Raamattupodia:

Ajattelun Akatemia ja Rukouskoulu alkaa – myös Maanmuuttajat jatkuu

OPKO ja Perheniemen opisto aloittavat uusia koulutuksia. Tammikuussa alkavat Ajattelun akatemia- ja Syvemmälle rukoukseen -monimuotokoulutukset. Myös Maanmuuttajat-johtamiskoulu jatkaa kolmannella vuosikurssilla.

Koulutukset soveltuvat hyvin myös työn ohessa käytäväksi.

Lisätietoja Ajattelun akatemiasta
Lisätietoja Rukouskoulusta
Lisätietoja Maanmuuttajista

Lisää
luettavaa

Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetyksen tiedotus- ja raamatunopetuslehti

Pääsihteeri Jussi Miettisen kuva.
Pääkirjoitukset

Arkin pääkirjoitus: Tohu wa-bohu

Peto on irti! Haluaisin panna pään pensaaseen kuin strutsi ja olla ajattelematta. Ukrainaa, Pyhää maata, Venäjän ydinaseita, kristittyjen vainoa, ilmastonmuutosta, jengiväkivaltaa ja kristinuskon luhistumista länsimaissa. Tämän päivän nuorten maailma on kaoottinen.

Lue lisää »
Aiempia:
Teema
Olli Lehmosen kuva.
Perhe on paras

Perhe on turvan, kasvun ja hauskanpidon paikka. Perheiden aikuisten on rakastettava niin, että välillä sattuu. Johtava koululais- ja nuorisotyöntekijä Olli Lehmonen ei olisi ikinä itse keksinyt itselleen tällaista kutsumusta.

Opetukset

Jeesus ja minä – vai Jeesus ja me?

Jokaisella lienee kokemuksia perheestä. Biologinen perhe tulee mieleen ensin, mutta mikä on hengellisen perheen merkitys kristitylle? Miksi laumasuhde Jeesukseen on parempi kuin pelkkä yksilön suhde?

Apologianurkka
alt=""

Oppi, tuo vanha neuvostoauto

Kun maailmaa luotiin, se tehtiin koostuvaksi erillisistä osasista, jotka sopivat yhteen. Meidän aikaansaannoksemme oli iskeä kiilaa osasten väliin tai toisaalta liudentaa kaikki erot osasten välillä.

Kolumnit

Petra Uusimaan kuva.

Perheyhteys toi minut lähemmäksi Jumalaa

Olen aina kokenut kroonista yksinäisyyttä ja ulkopuolisuuden tunnetta, ja muistan itkeneeni yksinäisyyttäni vielä uskoontulonikin jälkeen monina iltoina rukoillessa. En koskaan uskonut, että Jumala voisi ratkaista yksinäisyyttäni.