Apologiaforumin pääpuhujaksi professori Alister McGrath

Joidenkin tutkimusten mukaan jopa puolet väestöstä on kokenut jotakin yliluonnollista elämässään. Samaan aikaan akateemisessa maailmassa suhtaudutaan nihkeästi ihmeväitteisiin.

Onko mahdollista uskoa rohkasti ihmeisiin ja samalla elää jalat maassa? Kristinusko tarjoaa tällaisen maailmankatsomuksen, ja Apologiaforumissa 26.-28.4. selvitetään rakastetun kirjailijan C. S. Lewisin innoittamana, mitä tämä tarkoittaa.

Suomen johtavassa apologeettisessa eli uskonpuolustusta käsittelevässä tapahtumassa tieteen ja uskonnon tutkimuksen emeritusprofessori Alister McGrath puhuu Lewisin Miracles-kirjasta, mielikuvituksen ja järjen yhdistämisestä sekä kertomuksellisesta apologiasta.

– Olen erittäin iloinen siitä, että saimme huippuasiantuntijan Oxfordin yliopistosta Apologiaforumiin pääpuhujaksi ja laajan kattauksen kotimaisia puhujia valaisemaan ihmeen aihepiiriä, kommentoi Miikka Niiranen, Kansanlähetysopiston apologialinjan vastaava opettaja.

Lisäksi viikonlopun aikana syvennytään Jeesuksen ihmetekoihin ja ylösnousemukseen (TT Vesa Ollilainen ja FM, MA Aleksi Markkanen, uushenkisyydestä ja siitä irtautumisesta (Anni Sinilahti Sydänmakasiini-podcastista), yliluonnollisen ja luonnollisen erottamisesta (Soili Haverinen), David Humesta, Lewisista ja ihmeistä (dos. Rope Kojonen), luonnon suunnittelusta ihmeenä sekä ihmeen todennäköisyyksistä (dos. Vesa Palonen) ja monesta muusta aiheesta.

Tapahtuman järjestää Kansanlähetysopisto yhdessä OPKOn kanssa.

Lue lisää Apologiaforumista

Alister McGrath puhuu myös Veritas Forumissa 26.4. Tampereen yliopistossa emeritaprofessori Leila Haaparannan kanssa. Lisätiedot: veritasforum.fi

Viimeisimmät uutiset:
Kuuntele Raamattupodia:

15.−19.4. Unlocking Life, Helsinki Mission Week

Veritas Forumit: 
Pe 26.4. Tampere: Alister McGrath, Leila Haaparanta
Ke 8.5. Jyväskylä: Vishal Mangalwadi, Laura Stark
Pe 10.5. Helsinki: Vishal Mangalwadi, Eva Biaudet
Lue lisää Veritas Forumeista

17.8. OPKOn 60-vuotisjuhlavuoden pääjuhla Enä-Sepässä klo 12−18

Lisää
luettavaa

Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetyksen tiedotus- ja raamatunopetuslehti

Pääsihteeri Jussi Miettisen kuva.
Pääkirjoitukset

Suuria unelmia pienille ihmisille

Vuoden alussa kuntosalille ilmestyi uusia kasvoja. Monet heistä olivat luvanneet itselleen laittaa kroppansa kuntoon. Vähitellen joukko harveni. Tavoitteiden asettaminen on tärkeää, mutta on eri juttu jaksaa mennä sitkeästi niitä kohti.

Lue lisää »
Aiempia:
Teema

Opetukset

Hengen ja tulen kaste

Olin leikkimässä kotitalomme pihalla Turussa, kun A-rapun kuudennessa kerroksessa asuvan Tepon isä tuli ulos. Hän katsoi meidän poikien auki repsottavia kengännauhoja, kumartui vuorotellen jokaisen kohdalle ja opetti solmimaan nyöreistä rusetin. Kun Johannes Kastajalta kysyttiin, oliko hän se odotettu Messias, hän vastasi, ettei olisi kelvollinen edes avaamaan Messiaan kengännauhoja.

Apologianurkka
Aleksi Markkanen

Vain yksi jumala vähemmän

Uusateistit huomauttavat mielellään, että kristityt ovat pitkälti samaa mieltä heidän kanssaan. He luettelevat pitkän rimpsun muinaisia ja nykyisiä jumalhahmoja, joihin mekään emme usko. Sitten he toteavat myhäilevään sävyyn, että kiistäessään

Kolumnit

Petra Uusimaan kuva.

Perheyhteys toi minut lähemmäksi Jumalaa

Olen aina kokenut kroonista yksinäisyyttä ja ulkopuolisuuden tunnetta, ja muistan itkeneeni yksinäisyyttäni vielä uskoontulonikin jälkeen monina iltoina rukoillessa. En koskaan uskonut, että Jumala voisi ratkaista yksinäisyyttäni.