OPKOn liittokokous valitsi uuden hallituksen ja vahvisti alijäämäisen tilinpäätöksen

alt=""
OPKO toimii 13 paikkakunnalla. Järjestämme opiskelijoille ja nuorille monenlaista koulutusta, raamattuopetusta, leirejä ja matkoja. Toimimme suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.
OPKOn liittokokous valitsi uuden liittohallituksen ja vahvisti vuosikertomuksen sekä tilinpäätöksen. OPKOn puheenjohtajana jatkaa TM, pastori Mika Tuovinen.

Helsingissä 18.3.2023 kokoontunut OPKOn liittokokous valitsi liittohallituksen uusiksi jäseniksi kaksivuotiskaudelle seuraavat henkilöt: 

 • Pekka Heikkilä, kannatusjäsen, Suomen OPKO
 • Essi Ikäheimonen, varsinainen jäsen, Kuopio ja Helsinki
 • Christian Perret, kannatusjäsen, Helsingfors ja Åbo
 • Aapo Sassi, varsinainen jäsen, Oulu
 • Santeri Tanner, varsinainen jäsen, Kuopio
 • Mika Tuovinen, kannatusjäsen, Suomen OPKO

Näiden lisäksi hallituksessa jatkavat vielä kevätkokoukseen 2024: 

 • Simo Aalto, kannatusjäsen, Turku
 • Susanna Hietanen, kannatusjäsen, Vasa
 • Hanna Räsänen, kannatusjäsen, Suomen OPKO
 • Mikko Särkkälä, varsinainen jäsen, Suomen OPKO
 • Minna Särkkälä, varsinainen jäsen, Suomen OPKO, Helsinki ja Kuopio
 • Timo Syvälahti, varsinainen jäsen, Suomen OPKO

Varajäseniksi valittiin: 

 • 1. varajäsen Lars Burman, kannatusjäsen, Turku ja Åbo
 • 2. varajäsen Ulrika Walter, kannatusjäsen, Oulu

Järjestäytymiskokouksessaan 21.3. liittohallitus valitsi puheenjohtajaksi Mika Tuovisen, 1. varapuheenjohtajaksi Timo Syvälahden ja 2. varapuheenjohtajaksi ja hallituksen sihteeriksi Susanna Hietasen.

Liittokokous vahvisti alijäämäisen tilinpäätöksen

Vuosi oli tunnettujen syiden vuoksi monille tukijoillemmekin taloudellisesti vaikea, mikä näkyi lahjoituskehityksen ja joidenkin organisationaalisten tukien heikentymisenä. Vaikeina aikoina nuorisotyötä tarvitaan enemmän kuin koskaan, joten päätimme investoida kasvavaan työhömme. Siksi tilikauden tulos oli -105 000 € alijäämäinen. Tämä oli mahdollista, koska koronavuosina kertyi toiminnallisista syistä ylijäämää. Lisätietoja tilinpäätöksestä on vuosikertomuksessa. 

 

alt=""

Lue vuosikertomuksen esipuhe ja katso kuvat

OPKOn vuosikertomus 2022 (pdf)

 

Lisää
luettavaa

Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetyksen tiedotus- ja raamatunopetuslehti

Pääsihteeri Jussi Miettisen kuva.
Pääkirjoitukset

Suuria unelmia pienille ihmisille

Vuoden alussa kuntosalille ilmestyi uusia kasvoja. Monet heistä olivat luvanneet itselleen laittaa kroppansa kuntoon. Vähitellen joukko harveni. Tavoitteiden asettaminen on tärkeää, mutta on eri juttu jaksaa mennä sitkeästi niitä kohti.

Lue lisää »
Aiempia:
Teema

Opetukset

Hengen ja tulen kaste

Olin leikkimässä kotitalomme pihalla Turussa, kun A-rapun kuudennessa kerroksessa asuvan Tepon isä tuli ulos. Hän katsoi meidän poikien auki repsottavia kengännauhoja, kumartui vuorotellen jokaisen kohdalle ja opetti solmimaan nyöreistä rusetin. Kun Johannes Kastajalta kysyttiin, oliko hän se odotettu Messias, hän vastasi, ettei olisi kelvollinen edes avaamaan Messiaan kengännauhoja.

Apologianurkka
Aleksi Markkanen

Vain yksi jumala vähemmän

Uusateistit huomauttavat mielellään, että kristityt ovat pitkälti samaa mieltä heidän kanssaan. He luettelevat pitkän rimpsun muinaisia ja nykyisiä jumalhahmoja, joihin mekään emme usko. Sitten he toteavat myhäilevään sävyyn, että kiistäessään

Kolumnit

Petra Uusimaan kuva.

Perheyhteys toi minut lähemmäksi Jumalaa

Olen aina kokenut kroonista yksinäisyyttä ja ulkopuolisuuden tunnetta, ja muistan itkeneeni yksinäisyyttäni vielä uskoontulonikin jälkeen monina iltoina rukoillessa. En koskaan uskonut, että Jumala voisi ratkaista yksinäisyyttäni.